our sponsor

Followers

Monday, March 20, 2017

Apakah 'Getaran tuhan' Siti Kasim yang menggampangkan itu?

Siti Kasim kecoh lagi dengan statement getaran tuhan yang menggampangkan. Tapi apakah maksudnya?

Getaran' di sini bermaksud ,apabila usaha kuat atau daya laju yang diposisikan dapat menghasilkan suasana yang harmoni dan kadar metabolisma menerima anjakan paradigma ,di mana selepas getaran dihayati ,bunyi akan memainkan peranan dan secara tidak langsung saraf-ii otak akan bertindak balas untuk menyuarakan perkataan "omaigod" berulang kali,dan di situlah terhasilnya tuhan 'kau' ?

Klik gambar untuk melihat bagaimana tubuh Siti Kasim bergetar.

Foto pengebumian Amri Rohayat [TAKZIAH]

Amri Rohayat telah meninggalkan kita.

Innalillah Hiwainna Illaihi rojiun.

Harap Kawan Kawan dapat Sedekah Kan bacaan bacaan Yang DI galakankan serta doa Yang terbaik untuk arwah.

Friday, November 18, 2016

[FOTO] Anak Jamal Ikan Bakar Sekinchan a.k.a Jamal Pak Tongkol Baju Merah

Anak Anak Jamal Ikan Bakar, Jamal Ikan Bakar.

Sayang hidungnya belum berdarah.



Anis Syafiqah Mohd Yusof ditangkap polis : BERSIH 5.0

Polis sedang mengepung rumah aktivis pelajar Anis Syafiqah Mohd Yusof di Petaling Jaya untuk menangkap dia.

Sehari sebelum BERSIH 5.0

Sumber: Facebook kartunis Zunar.

Monday, November 7, 2016

Critics hit back at Nora Danish hits back at critics for looking down on her proposal

Message distorted how?
Did you or did you not make the statement?
Simple.
When someone says their statement was"distorted", "misquoted" or "out of context" ... it's highly likely you said it and now just don't want to look stupid.

So Rakyat kena tanggung make up korang?
F U Nora Danish. Gila ke apa?
I don't even like Malay movies / TV series / songs etc.

Rosmah Mansor pun tak openly cakap suruh Rakyat tanggung rambut dia.
Nora Danish nak kita tanggung make up dia.
Podahlah!

Thursday, November 3, 2016

Kuih Putu Buluh Paling Sedap. Ahh......

Kalau dapat putu buluh ni, makan tak habis.. Lapar wei!

Kat mana orang jual putu buluh ni?

Monday, October 31, 2016

Sarimah Jaafar mengutuk Nasi Lemak Anak Dara di Facebook

Kak Sarimah nak femes hari ni.

Kira ok la RM3.50. Nak sangat nasik lemak branded Nasi Lemak Anak Dara Official kan? Akak tau, kat KL jangan harap nak dapat RM3.50 tengah barang naik ni. Mau RM5-RM6. KOH KOH KOH! Kalau saya RM3.50 buat sendiri dapat side dish mac and cheese, greek salad dan kupon Starbucks.

Anak dara pun bagitau di Facebook kesihatannya tak mengizinkan. Mungkin tukang kebun sekolah di hadapan rumahnya yang gantikan buat nasi lemak itu.

Kan lebih baik jika bincang dan terus-terang tentang hal nasi lemak tu. Buat apa nak AIB kan orang lain??? Tapi ye la zaman sekarang VIRAL DULU, BINCANG KEMUDIAN.

Maaf sekadar peringatan. Kita sesama islam digalakkan ikhlas di dalam apa² pun. Pada saya yang bermasalah patut berbincang dengan peniaga, kalau betul jujur untuk menegur. Bukan viral macam ni. 

Ingat jangan sesekali menutup periuk nasi org. Tak takut ke kalau periuk nasi kita ditutup Allah nanti. Menegur biar ikhlas untuk membina bukan menjatuhkan.

Bagi peniaga pula, bila Allah dah permudahkan jangan pula mengambil kesempatan. Meniaga perlu jujur, jangan taksub mencari keuntungan sampai lupa tanggung jawab. Akhirat nanti akan ditanya apa yang dilaksanakan didunia ni.


Pemansuhan peribahasa BAGAI MENATANG MINYAK YANG PENUH

Pemansuhan peribahasa yang tidak boleh lagi digunakan:

*BAGAI MENATANG MINYAK YANG PENUH.*

Ianya perlu ditukar kepada peribahasa baru:

*MENATANG, MINYOK NAIK PULOK DOHH..*

Related Posts with Thumbnails