our sponsor

Followers

Thursday, September 8, 2011

Apa cerita Malaysian Boy sebenarnya dan benarkah Altimet disaman Kanye West kerana menciplak lagu?Sebenarnya, sungguh tak hipster kalau tak bercakap tentang video muzik Malaysian Boy yang dijana oleh hype Twitter melalui trending 'Malaysian Boy' dan #KanyeWestSamanAltimet apabila semua blog hiboran bercerita tentangnya.

Tapi saya ada bagitau Altimet, hype Twitter ini kalau kena gayanya, ia dapat memberi trafik ala-ala 'Mpop Mak Kau Syaitan' M24:7, tetapi lebih positif vibenya.

Bagi yang bongok tentang hip hop dan segala bagai muzik, pasti akan terjun kepada konklusi yang lagu Malaysian Boy merupakan celupan haram dari lagu American Boy sedang ianya merupakan versi cover dalam bahasa Melayu ala Poe dengan Alalalalatok tahun 1994 dulu yang menyadur lagu Sweat. Saya lihat ramai yang terjun ke arah konklusi tersebut ibarat terjun KB Mall.

Hype lagu ini makin jadi genius ala David Bowie dengan fiksyen Ziggy Stardust apabila ramai menyebut mereka ternampak hantu dalam video ini yang berdampingan di sebelah DJ Fuzz pada saat ke 42.

Yang lebih menarik pada saya, ada bunga dalam video muzik ini. Empunya badan ialah Ila Damiaa yang merupakan bekas peserta program realiti televisyen Mentor.

video muzik ini sebenarnya ialah promosi untuk Konsert Suara Kami yang bakal berlangsung 17 September ini di Stadium Merdeka. Sekali tengok video muzik ni, memula ingat promo merdeka...


[MTV] Altimet, DJ Fuzz, Ila Damiaa, Point Blanc, Rabbit Mac - Malaysian Boy

For Maxis Subscribers Only:
Caller Ringtone (Chorus)
Dail *131*232588# & send

Caller Ringtone (Verses)
Dail *131*232589# & send

For All Telcos:
True tone Chorus
GET 6916676 & send to 32323

True tone Verses
GET 6916677 & send to 32323

For All Telcos:
Full song download
GET 6916675 & send to 32323

*kredit video muzik untuk Astro Music

No comments:

Related Posts with Thumbnails