our sponsor

Followers

Sunday, September 12, 2010

awek sedap and anything ..... demn,,

#
Izzad Khan
sedap ja dengar awek tu panggil aku "Abaaannggg.." OMG =D
· · 3 hours ago · Privacy:Shared with: Public

*
*
Razz Razaman, Najwa Ramly, Mohd Firdaus Rasyid and 7 others like this.
*
o
o
Izzad Khan ‎Hazwan KataKalu : pm aku nombo hg..
Misai Berjanggut : blom ready lg bro.. misai xbcntum dgn jggut lg..
Mohd Firdaus Rasyid : bunga dok peram kot tugu msa nk lempanq kasut tumit tinggi ja.. ahhahaha..
Suraya Mohd Rashid : td tkena jerami mesin padi sb tu la..
about an hour ago
o
Syah Syara Syazie ehem2 sakit tekak ler..
35 minutes ago

#
Saya Suka Menaip
: Alaaa dia nyanyi live takde lah sedap manaaaa =.="
(Justin Bieber kemain eksaited awek dia perform)

HD Selena Gomez - Love You Like A Love Song Teen Choice Awards 2011 TCA Taylor Swift & Justin Bieber
www.youtube.com
Official MusicVideo : SelenaGomezVEVO Selena Gomez & The Scene - Love You Like A Love Song http://www.youtube.com/watch?v=EgT_us6AsDg&feature=channel_video_t...
Like · Comment · 23 hours ago

*
*
Prince Terraraki Xii, Haziqah Iyka, Ain Nabila Yussof and 2 others like this.
*

#
Abbie Boo II
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000526376987 . Budak ni tak sedar diri agaknya , sedap mulut dia ckp awek aku rm20 . Dia tu ? Maybe dia sedih kut sebab awek dia sendiri murahan or bohsia ke . and dia jeles dgn awek aku ni . Ahaha . Fuck u man . Tengok diri sendiri dulu ehhh baru ckp orang . Puiii !
Nabil Zahid
· · Saturday at 8:35am · Privacy:Shared with: Public

*
*
Siti Amira Razaman, Muhammad Faiq, Jazlin' Nasuha and 10 others like this.
*
o
o
Nurzafirah Fyra Afiq seret jewp muke mamat tuh kat tar .
Saturday at 9:52am · 1 personLoading...
o
Muhammad Faiq lek sabar2...
Saturday at 3:39pm

#
Zubair Ahmad Yani
Sedap lak lagu awek si Bieber ni.....huhu...
Selena Gomez & The Scene - Love You Like A Love Song
www.youtube.com
To download "Love You Like A Love Song" visit http://www.smarturl.it/lovesong
· · Saturday at 2:05am · Privacy:Shared with: Public

*
*
*

#
Faiz Slam
tgh dok sedap cilop kekiri kekanan time jem dpn IOI mall td,tayar bleh meletop..awek naik kete 4ekor 2 bleh plak ketawa siap bkak cermin..malu giler sial!!!! Nasib baek brake pkai BREMBO..klu x,mau cium jalan tar...
· · Friday at 6:41pm via BlackBerry · Privacy:Shared with: Public

*
*
Ridhuan Shah, Eira Zahira and Mokhtar Pakwan like this.
*
o
o
Ridhuan Shah mana lg malu.. Skurang2nya full face 2 dh ckup tebal tok nko.. Ho3... 2la,bli ag tiub murah kt sentul.. Bli kt kdai mat dog jek..
Saturday at 12:15am
o
Faiz Slam Hahaha..
Saturday at 1:12am

#
Hazni Anie
Wall Photos
kenape tak nak tutup aurat???

"sebab xready"..."sbb ikut trend"

"aku bukan bun...uh orang pun"

"besar sgt ke salah aku"

"xsemestinye yg pakai tudung tu baik.."

"dont judge a book by its cover"

okay..cube bace ni..

Assalamualaikum WBT.

Apa kita nak jawab, kalau kita tegur adik kita, kawan kita, awek kita, bini kita dan sesiapa sahaja makhluk yang bernama perempuan yang wajib menutup aurat. Aku jenguk-jenguk beberapa forum budak-budak baya aku, portal-portal budak matriks, maka aku jumpa satu persoalan yang menyatakan " Don't Judge a Book by It's Cover". Pendek ceritalah, dia nak kata janganlah kita nak kata mereka yang tak tutup aurat sebagai makhluk yang jahat, ataupun yang tutup aurat ni konon-konon hamba Allah yang taat. Lebih kurang gitulah maksudnya.

Sekali dia cakap macam tu, mesti kita yang nak tegur tu rasa tercabar (yeke?). Tapilah aku rasalah, apa diorang kata nonsense macam budak tak pergi sekolah. Oi! Takkanlah orang nak buat cover kitab hadith, tafsir, buku matematik, bahasa melayu ect dgn gambar perempuan tengah posing gila menggoda menggoncang iman. Kau pernah nampak ke buku-buku tu disaluti gambar-gambar bogel.

Kalau ikut otak budak-budak yang macam tu, makanya halallah kita nak buat cover buku-buku tu dengan gambar porno, betul tak wahai insan-insan feminis sekalian?. Allah dan bagi akal tu, gunalah sikit. Orang kafir pun tak fikir macam tu. Takdenye orang kafir, atau sami kat kuil tu nak balut kitab agama diorang dengan gambar bogel, porno, lucah etc. Ni insan-insan feminis yang konon otak maju menggunakan istilah yang tak relevan ' Don't Judge A Book By It's Cover.

Maka berkokoklah mereka berkata, meh kita lihat, tengak budak-budak tutup aurat pun buat maksiat gak. Tengok kat taman bunga, dok main ringan-ringan dengan balak lagi. Siap tangan balak merayap bawah tudung. Tu baru ringan-ringan, ada yang sampai dah tahap 'berat-berat', takkan dah lupa kot cerita seks gadis bertudung dalam internet dulu!!
Maka berseronoklah insan-insan yang mahu mempertahankan promosi murahan tubuh mereka. Apa lah budak-budak feminis ni (dan orang yang nak perjuang hak asasi peribadi sampai berbogel pun boleh)?

Memanglah ada budak yang tutup aurat buat maksiat. Habis tu kau nak pukul rata yang pakai tutup aurat buat maksiat, jadi kesimpulan jangan tutup aurat? Apalah singkat benar pemikiran kamu wahai insan-insan yang konon berfikiran maju.Kalau kau nak berjaya dalam pelajaran, kau nak banding diri kau dengan budak yang asyik tak lulus periksa ke atau kau nak banding dengan budak yang result selalu gempak? Kalau kau nak berjaya dalam perniagaan, kau nak banding dengan orang yang asyik makan gaji, atau orang yang dah kaya-raya dengan perniagaannya. Jadi, pendek kata, kalau kau nak berjaya, maka bandingkanlah dengan orang yang lebih berjaya daripada kau. Jadi, dah kau pergi banding diri kau dengan budak-budak yang tutup aurat yang tak reti jaga maruah apsal? Pergilah banding diri kau dengan budak-budak yang tutup aurat, yang jaga maruah, pendek kata budak-budak yang jaga tatatusila agama dan baik akhlak peribadinya. Takkan tu pun tak reti. Benda mudah kau cari jalan pusing sana, pusing sini, konar sana, konar sini.

Oklah. Aku nak buat sedikit perbandingan. Dialog yang aku reka antara seorang polis dengan penagih dadah:

Polis: Kau tahu tak hisap dadah ni tak elok. Merbahaya. Blalalala. Boleh dihukum blablabla.

Penagih dadah: Eh polis. Macamlah orang yang tak hisap dadah tu baik sangat. Ada yang gak yang bunuh orang, rogol anak orang!

Dialog polis dengan pembunuh:

Polis: Yang kau bunuh dia buat apa. Kau tahu tak, zalim perbuatan kau tu.

Pembunuh: Hek elleh. Macamlah manusia yang tak bunuh orang tu baik sangat. Aku bunuh je. Ada manusia tu tak bunuh orang tapi dia rogol anak sendiri, liwat anak orang, dera bini sendiri. Lagi zalim apa!

Jadi apa kesimpulannya: Aku tahulah nak tutup aurat tu bukan tugas aku nak paksa. Aku kalau budak yang tak nak tutup aurat tu jawab "Insya-Allah, bila sampai masa saya tutup aurat" sedap sikit telinga aku dengar. Takpun, " Terima Kasih ye sebab nasihatkan saya". Tak pun kalau korang tak nak jawab apa-apa kat orang yang nasihat korang tu, senyap-senyap dahle. Janganlah bagi alasan bodoh macam tu.

Ini juga satu peringatan dekat manusia yang mahu menasihati mereka. Janganlah kurang ajar sangat pergi cakap "Kau ni apa tak tutup aurat, nama je selalu solat, baik tak yah solat". Hei, siapa ajar kau buat macam tu. Dia tak tutup aurat kes lain, dia solat kes lain. Tu kira elok dia solat, kalau dia tak solat langsung? Jadi, bila nak tegur jangan babitkan hal lain, kalau dia silap bab aurat, tegur bab aurat jelah. janganlah pergi bukak bab lain. Aku cakap macam ni sebab aku selalu dengar orang cakap " Kau ni sia-sia jelah solat, aurat kau bukak gak depan bukan mahram", " Kau ni baik kau bukak jelah tudung kau tu, macam aku tak tahu pagi tadi kau tak solat Subuh" dan lain-lain. Janganlah buat macam tu, sebab satu silap dia kau nak balun semua peribadi dia.See More
By: Al-Qur'an Kitab Kesayanganku.Islam Agama Kesayanganku.
· · Friday at 6:27pm · Privacy:Shared with: Public

*
*
*

#
Abell Winnabell
aQW CHAU LUK k...bubye....hari2 hujan2x mna than...wakakakkaaaa....law pluk awek pnya larh sedap...hahhahaaaaaaa
· · Friday at 4:52pm · Privacy:Shared with: Public

*
*
Leiaa Sasaqq Wrockscremo, Winwin WinnAbell and MOhd Mazley like this.
*
o
Winwin WinnAbell haha
Yesterday at 2:07pm

#
Hafiz Raziman
pg ni brk1st ns lemak...sedap..awek aku blanje.saket perot Syg se nk berak..
· · Friday at 9:59am via mobile · Privacy:Shared with: Public

*
*
Hilmi Jasni, Tharie Soejarkasih, Nur Amirah Sofiea and 2 others like this.
*
o
o
Lily Aishiteru hahah
Friday at 11:52am
o
Hafiz Raziman toya_syg la nsi lemak aym boh.. Kahkah

tary_ :-) toing!! Toing!!

Lily_preeettt..
Friday at 3:56pm · 1 personLoading...

#
Alif Asyraf
smlm awek mbe sy ckap kt mbe sy
"awk cute.awk kuat,awk gagah,awk suara sedap"
ble bce msej 2...jeles dgr...
· · September 8 at 6:12pm · Privacy:Shared with: Public

*
*
SOlidas AOi, Cinda Syuhada and Remy Sizuka like this.
*
o
o
Akmal Wahid gedik tak gna
September 8 at 6:34pm
o
Alif Asyraf hahaha...spew yg gedik
September 8 at 6:41pm

#
Syafik Way
bila nak berborak dengan awek orang je mesti pakwe dia tak puas hati , kalau nak berborak dengan bini orang lagi lah buat suaminya marah . habis tu cari yang single je lah , yang single kalau cantik sangat takut dah ada pakwe . al-maklumlah orang cantik . So cari lah orang tak berapa nak cantik tapi sedap mata memandang , dengan itu kehidupan kita always bahagia hendaknya . Insya -Allah .
· · September 8 at 6:11pm · Privacy:Shared with: Public

*
*
Eiza Ibrahim, محمد اشرف علي, Nurul Fatihah and 45 others like this.
*
o

#
Rush Flynn
alahh aku beli nasi lemak kat situ pon sebab awek yg jual tu lawa gilerr kot . nasi lemak dia takde laa sedap mane . Ehh ! nasi lemak dia ? i mean nasi lemak mak dia . . . . jual tuhh . Bkn nasi lemak dia . Haha dia punya taktau laa . Hahahahah !
#lucahsikit
· · September 8 at 1:43pm · Privacy:Shared with: Public

*
*
Ain Hoh Sabri and Izaty Hanny like this.
*
o
Haiqal Zamri mesti yg kt tepi lombong tu~~...
September 8 at 2:20pm

#
Tontolou Sabah
uhh...sedap la gosok2 kpala kote ni.i nk lancap jp..nk cri awek yg nk webcam sex...
· · September 7 at 4:42pm · Privacy:Shared with: Public

*
*
*

#
Awang Loceh
Bila dijilat dia puas.. bila kuar masuk.. tak tau lak sedap ker tak.. Teringgat kat awek lama.. kalau bole hari2 dia nak..cari sampai ke rumah..
· · September 6 at 2:13pm · Privacy:Shared with: Public

*
*
Mimie Adiera likes this.
*

#
Anje Fairy's
UNTUK SI BETINE : name sedap, muke cantek cam cine tp duk cuit2 bf aku kenapa! sedar sikit, kau tuh awek orang! bf kau pulak mbe2. takpayah lhaa kau nk good2. yang lepas tu lepas lhaa.
UNTUK SI JANTAN : muke hensem, tapi cmnie ke cara kau ajar awek kau hormat orang? cmnie ke kau jage awek kau? aku xpena nak ggu hidup korang, tp awek kau tuh dh melampau! jage lhaa siket awek kau, buat malu jea perangai camtu.
· · September 6 at 2:03pm near Sentul · Privacy:Shared with: Public

*
*
Nur Kasih, Nur Amoyy, Amy StriOus and 24 others like this.
*
o

#
Hafizi Fizi
ap da semua status pasal cinta
geli ak membaca nye...citer la pasal benda lain...
nie tak citer psai bf kena tembak la,
awek lari la....aduh x paham aku....
len kali korg citer la yang bez2 sikit sedap gak ak membaca nye....okay....
· · September 5 at 1:33am · Privacy:Shared with: Public

*
*
Eina Momo, Apit Aniss, Muhammad Amirul and 2 others like this.
*
o
Hafizi Fizi kak baby...asal nak like cube akak wat status bez2 plak...
September 5 at 1:34am

No comments:

Related Posts with Thumbnails