our sponsor

Followers

Thursday, December 22, 2011

kak sherry songlap RM80K rombongan ke perth, kata tiz zaqyah


mula2 bila lihat entry ini di facebook Tiz Zaqyah, i was like, "ini baru betul2 viral marketing untuk filem terbaru ala ala Songlap part 2". really. the fact that ia siap ada gambar unusual suspect dengan passport nya, it looks really, really well planned. buzz the feed, hype machine.

turned out memang betul2 kejadian pun. so guys, please share this.

here's the fiasco in chronological order:


Tiz Zaqyah Zak  Salam,Im sure ramai yg tahu about what happened about the trip to perth.I cant express more except disappointment and full sympathy to all the members yg telah commit diri masing masing untuk trip ini.Just pray,we'll get the culprit asap.Selain daripada ni,we dare not comment further and just have to wait for results .
 ·  ·  · 10 hours ago

Tiz Zaqyah Zak Ini gambar passport suspek "kak sherry" yg telah menghilang diri dgn wang rombongan ke Perth. Salam.

To all kawan2 yg kenal dgn wanita ini sila give me info...then amatlah mengharap pertolongan kalian share this FB masing2....wanita ini telah menyonglap duit kawan2nya 80K...kemudian melarikan diri....

Detail :
NAMA: SARIMAH BINTI SHAHIDIN
TARIKH LAHIR : 05.12.1966
TEMPAT TINGGAL YG DI KETAHUI : SEKITAR CHERAS

please guys spread this info.....PLEASE....PLEASE...PLEASE...
Detail :NAMA: SARIMAH BINTI SHAHIDIN TARIKH LAHIR : 05.12.1966TEMPAT TINGGAL YG DI KETAHUI : SEKITAR CHERAS 
please guys spread this info.....PLEASE....PLEASE...PLEASE...

By: Remy Ishak Fc 


 seperti yang dijangka, ia mendapat liputan media seperti laporan Harian Metro hari ini yg berbunyi:

Percutian Igauan
KAJANG: “Kejadian ini langsung tidak saya duga. Saya tolak tawaran berlakon semata-mata mahu bercuti bersama peminat,” kata Tiz Zaqyah selepas rombongan dia bersama 35 peminat untuk ke Perth, Australia, dijadualkan kelmarin terbantut angkara kegagalan perunding yang juga ahli kelab peminatnya menunaikan janji.
Program bercuti dinamakan Percutian Cik Qyah yang dirancang sejak Mac lalu sepatutnya bermula kelmarin sehingga Ahad ini, bagaimanapun ia menjadi igauan buat semua peserta rombongan apabila mereka terkandas di lapangan terbang dan menyedari ditipu pada saat akhir.
Tiz berkata, program itu diuruskan seorang daripada ahli kelab Tiz Zaqyah Razak Fan Club (TZRFC) membabitkan pembayaran keseluruhan lebih RM60,000 selepas setiap peserta dikehendaki membayar RM1,700 dan RM1,900.
“Saya hampa, kesal serta bersimpati dengan ahli kelab peminat dari Brunei dan Singapura semata-mata turut serta percutian ke Perth. Namun, kami ditipu perunding percutian yang juga ahli TZR FC sendiri.
“Ia bukan isu kecil kerana membabitkan wang dalam jumlah banyak sehingga kami buat laporan polis. Saya tidak boleh komen apa-apa ketika ini dan menyerahkan kepada polis,” katanya ketika dihubungi, semalam.

No comments:

Related Posts with Thumbnails