our sponsor

Followers

Monday, February 20, 2012

kenapa filem Azura 2012 (dan tak box office)




storytelling, suntingan dan garapan. tapi ada lagi....... x-factor dan hipster factornya tak ada. at least Azura yang lama connect dengan feel budak2 muda zaman mat diskang 80'an. Azura 2012? Mat Remplish? Indie jadian? Budak shuffle itu seni? Budak metalcore keramat durjana? Awek tudung hijabster Tajima? Bullshit, aku tak nampak apa-apa pun yang relate dengan anak muda sekarang. Nak connect dengan budak realiti tv lembik takde telur, lagilah haprak, aku tak nampak apa-apa yang significant kat budak realiti tv selain muka lawa, lepas yg tu sorang konon GQ melayu tapi tak ada depth dan substance. Aku nak bagitau sangat la kat Aziz M Osman, jangan la buat filem orang muda tapi ikut sangat feel orang tua yg out of place dan tak ada research tu.

aku tak start dengan story telling sebab for years kita treat penulis skrip macam gampang sampai diorang tulis cerita lebih kurang. aku memang banyak cakap kat sini sebab i dont the have the money. tapi kalau aku ada duit dan source macam filmaker Azura 2012, i'll make it worthy atau assign sapa2 yang deserve it. Selagi bukan Yana Samsudin.
Related Posts with Thumbnails