our sponsor

Followers

Saturday, May 12, 2012

"Semuanya ada di gegey!" : TVC Iklan Cosmopoint KK




 Yes, pada ramai orang memang lagu ni kedengaran annoying as fak. Tapi anda tak boleh nafikan ianya juga catchy as fak. The song can never get out of your head. That, I conclude as SUCCESS!

nak sangat lirik lagu Cosmopoint Gegey ni (macamlah susah sangat nak transcribe...) here we go:


*hey tengok ni... jom marilah*

Semuanya ada di KK ... Cosmopoint KK
Untuk masa depan mu ... Yang cerah
Semuanya hebat di KK ... Cosmopoint KK
Semua mimpi mu kan jadi nyata
SEMUANYA ADA DI SINI


anyway, kat bawah ni lagu asal Macam Di KK dari Janrywine J Lusin yang lebih awesome dari versi auto tuned Cosmopoint.


Mari kita baca apa kata khalayak :

p/s: No, bukan Fiqa Liyana Chong (http://missfiqa.blogspot.com)  yang menyanyi dalam iklan Cosmopoint Gegey tu walaupun memang Fiqa Liyana yang jadi pelakon dalam iklan tu.

SURVEY : iklan KLMU versus Cosmopoint KK : mana yang lebih sengal?



  Dylla Fadzil  @dyllafadzil
Fiqa liyana chong kat iklan cosmopoint. Comelsss
 

Farahnii Johari-Wong  @farahney
Apesal iklan cosmopoint tu cam hareeemmmm??!!!

 Ramona Flowers  @AraRamli
Ala ala high school musical RT @pedobear_MY: Annoying sial lagu cosmopoint

 syida  @syidaabu
Murahannye iklan Cosmopoint. Sape lahh director -_-

 LordVader  @AdrieAnuar
RT @cepuden: RT @pedobear_MY: Annoying sial lagu cosmopoint

 NᗩNᗩ MUHᗩMᗩD™  @naaanaaaa_
kejadah iklan menari2 ni. agknya cosmopoint memang untuk student tarian kot. course media menari, course yg masak2 pun menari. menarik2 :D

 azizi azizan  @azizi_azizan
COSMOPOINT punya lagu lagi musibat dari KLMU aku rasa skang ni..

 Shah Fariz Sukri  @b0bsumner
Dasatla iklan CosMopoint nihh ..

 JJ  @sukun16
Apakah iklan cosmopoint ni.apa yang perempuan ni nyanyikan entah

  Hu그♬ϟㅋ♬R  @huZaifaRmhsn
Lagu cosmopoint lagi sedap dan style daripada klmu :3

  Noraziah Latiff  @YayaLatiff
@mishbiela di cosmopoint kk..haha..2 je fhm..

  zul azri  @zul_azri
Kejadah apa cosmopoint buat iklan commercial siap menyanyi joget bagai? Nak encourage budak lepas SPM jadi retis?

  Qistina T.  @tinialler
Saya nak masuk Cosmopoint sebab lagu dorang catchy

  amirahliyana  @liyanamirah
HAHA satu rumah tergelak tgk iklan cosmopoint. sgt kelakar !

  Siti  @Siti_Jane
huduh sungguh iklan cosmopoint

  ΔMIRΔ ΔINΔ  @Lalaainaa
@ashikinmustapa cosmopoint en under kelemu.

  Mimie Xira  @MXXena
Korg da tgk iklan kolej cosmopoint tu? Aadoiiii!!! Aaaadoiiiiii!!

  nurul hasanah™  @hasanahmalek
Menyampah pulak aku tengok iklan cosmopoint ni. Kalau dia upah aku suruh masuk sana pun belum tentu aku nak.

  uzair shafeeq  @zeyrzeyr
Kenapa tiba2 lagu cosmopoint ni lagu " Macam d KK" ? Hahahaha.

  TIM.  @FatimahAwg
semuanya ada di kk..cosmopoint kk~~

  Sharifah Aziemah  @XYZyee
Cosmopoint pun nak jugaak

  ♠ Tengku's Arnie ♠  @ArnieFarhana
Iklan Cosmopoint bodoh sekali. Sama dgn iklan Takasima amy mastura

  €  @OfficialPuteriE
Sumpah rasa nak baling hammer kat tv bila keluar iklan cosmopoint jadah college KK ni.. Bullshittttt! Geli+geleman=menyampah!!!!

  Noraziah Latiff  @YayaLatiff
x fhm ape prmpuan tu nyanyi..RT @mishbiela ntah pape je iklan cosmopoint..

  Ainul Aimannizam  @enol6ainul
iklan cosmopoint ni serious xleh blah..haihh~

  Firdaus Hishamudin  @AusViour
Habis la . Cosmopoint pun dh buat lagu . -_- . Aiyoo . Dh mcm KLMU la .

  Noor Siti sArAh  @Noorsitisarah
Lawak pulak tengok iklan Cosmopoint nih. Haha

  Ayu Qalesha  @ayuadryna
Sumpah aku menyampah..meluat tgk iklan tv cosmopoint..mcm bangang..

  【► IzhamAzmil ◄】  @izHamHam
Tension betul aku dgr lagu iklan cosmopoint. Sedap sangat. Boleh masuk AJL

  Shah Scander™  @ShahScander
Huaa!! Tak suka iklan cosmopoint! Menyanyi berjoget bagai. *tapi lagu cam layan la* hahaha

  Hakim Salahudin  @AkiemmTurner
Iklan cosmopoint nie seriusly agak annoy. Haha.
 from Rengam, Keluang

  faris afif  @FarishAfif
cosmopoint pon nk buat iklan mcm klmu? hahaha.

  AnnissAzhar  @AnnissaLayla
Eh dulu lagu klmu sekarang cosmopoint?!

  Nadhirah Monroe ♬  @Nadsalvatore
Apa bangang sangat iklan cosmopoint ni -.-

  Mimie Xira  @MXXena
Kolej Cosmopoint plaak cri mslh! Haahahahahaa

  feeʏ.  @feePMSNH
Klakar ah tengok iklan kk cosmopoint tu. Haha.

  Rendi Masvidal  @randirahman
WTF iklan Cosmopoint ni? kalau aku student situ tobat aku malu, tobat aku malu. dhjvbjdshbdfnbdfgnfgmfg

  EFF EY EN AR.  @FaraFRAYY
Amboiiii kemain iklan cosmopoint ni. Aha

  Fatin Ramlan  @fatinramlan
Hoh! mnyampah aku iklan cosmopoint ni -,-

  ainor_raihana  @ainor88
Ape iklan cosmopoint ni sebut? Cosmopoint kekeh? Ngegeh? Gegeh? *aiyooo*

  Nadia Razali  @nadiarazali
Woihhh apa iklan Cosmopoint ni? Nak lawan KLMU ke? Hahahaha

  NadiahMohamedRadhil  @nadyena
Bodonye iklan cosmopoint.

  Cyma kapoor  @CymaLaLa
Ah! Iklan klmu ohsem lagi dari cosmopoint kot, wakkaka

  Nurul Eliyana  @NurulEliyana
Okay iklan cosmopoint, takleh lagi bangang?

  tyra hunny  @tyrahunny
Jadah iklan cosmopoint neyyy. Cam #%^*+=¥

  Nabilah Razak  @mishbiela
ntah pape je iklan cosmopoint..

Nur Munifah Putri  @munifahputri
Hahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha omg lagu Cosmopoint college lagi lame hahahahaahahahahahahahaahahahahahahah

 N MHD HUSSAINI  @huzieyanuar
Cosmopoint pun dah ada lagu ? Sorry KLMU lagi menarik. Eh. Haha

 Eyqa Zulkifli  @eyqazulkifli
Ap ngok sgt lagu Cosmopoint ni.

 fais nurnajwa  @faisnurnajwa
Asal semua u nak buat lagu, cosmopoint =..=

 Ras Bear ✈  @pedobear_MY
Annoying sial lagu cosmopoint

 'Le Bunny  @azimmarcello
Iklan cosmopoint menari-nari bagai... *baling kapak kt tv*

 Alif Firdaus  @aliphirdaus
cosmopoint pun macam babi lagu dia. tau la satu company dengan KLMU

 Aida Asmadi  @Aida_Asmadi
Kelakarnya iklan cosmopoint -_-

 NanaNano™  @NaaJamaluddin
Sedap pulak lagu cosmopoint ni

  Ardy Anselmo  @ArdyAnselmo1989
Alia will be transferred to Cosmopoint JB. Alhamdulillah, dekat sikit nk jumpe kekasih hati.Better yet,I can meet her every weekend! =)

  keyelsamad  @_kkkeyel
@noathirah hahahah. kemain. ye sayeeee. cosmopoint and uitm kejap.

  Matsemat  @CescSyahir
haha benci ak tngk iklan cosmopoint..xleh blah

  Azzalia Azhar ♛  @azzaliaazhar
@amiramohd hahahaah cosmopoint kk cosmopint kk. keeeropok moni!

  khairulanwar  @NoaNorth
@copiemax ak ase khali msti bangga sbb dy cosmopoint nyer bdak

  khairulanwar  @NoaNorth
semuanya ada di gegey.. pe ntah lagu cosmopoint U nih.. gegey2..gay ke pe?

  Ahmad Anwar  @ahmadanwarr
iklan cosmopoint pakai lagu mcm di kk nie..haha #joke

  Amr Rdhwn  @youarelump
Cosmopoint students must be very proud

  NΔDHIGHΔH  @nanadnod
Iklan cosmopoint ni sehari berapa kali nak klua pun. Sekali dua boleh tahan lg t(-.-t)

  Izzati Radzi  @zot9
'cosmopoint gege' betul ke mcm tu? atau aku yang salah dengar?

  NURUL HASNIƷA  @hasnizahamzah
Kalau iklan cosmopoint college ni aku terikut sekali nyanyi. Sedap pulak dengar. Haha.

  MuhamadAdamNazreen™  @adamnazreen
IMU takde buat iklan macam Cosmopoint College ke?

  Nona Z.  @nonnnnnnnnna
Walaupun lagu Cosmopoint college tu lebih catchy.Tapi tak sehebat lagu Wawasan Setia UiTM kot.heeee

  nurul aqilah  @qirez
@shalalaq bkn ke cosmopoint tuh klmu?? tukar nme je pun..

  atyntintentyn  @fatennrazali
annoying betol lagu cosmopoint ni. 'belajar di kosmo KKK'.

  zee ong  @Ongsdaughter
hahah. kau tengok lah nanti ads tu dekat tibi.RT @asmAyumi camne lagu dia? KLMU dah sangat annoying,cosmopoint lagi teruk? xDDRT

  amir nu'man  @amnicho
Jangan nyanyi lagu cosmopoint ,rse macam nak capai pisau kat dapur baling kat org yg nyanyi tu

  Farhana✩  @hana_zaply
Lak kat Muar ada Cosmopoint juga rupanya.

  Asmanina/アスマニナ  @asmAyumi
camne lagu dia? KLMU dah sangat annoying,cosmopoint lagi teruk? xDDRT @Ongsdaughter: Cosmopoint college punya ads lagi annoying kuasa

  Dawina ^^  @drnasyhrah
RT @SyifaaKhalil apa annoying sangat lagu cosmopoint ni?!!

  ß●mbεrmαn  @imAzhim
aku benci iklan cosmopoint ni. dia sebut "gegeh".

  Izzati Samsudin  @heyZati
Aku tkboleh betul tgk iklan Cosmopoint KK nii. -.-"

  Sutera Cuna Lestari  @cunaaaa
Saya taktau lah kenapa tp segala saraf saya tak dpt menerima iklan cosmopoint tuu. Bangang yg amat hendaknya hahaha

  Norsahidan ©  @Norsahidan
Lepas lagu KLMU, sekarang Cosmopoint. Lagu suma macam haram.






PESANAN KHIDMAT MASYARAKAT : 

16 comments:

AZRUL AZMI said...

amboi, bukan main lagi kritik lagu tu... tapi lagu tu memang kurang sedap untuk didengari pon...

Blitzenius said...

pada saya ianya genius. memang ramai yang mengata tapi itu saya kira telah memberi impak berbanding iklan yang tak annoy orang tapi tak memberi apa2 kesan langsung. legenda tercipta kerana sesuatu itu telah memberi impak pada hidup seseorang atau sekurang2nya 15 minit daripada kehidupan mereka, macam juga iklan di atas.

Mr Google said...

Semuanya ada di KK (KK,KK) la. Bukan GeGey. Apala...

KK stand for Kota Kinabalu.

Lagu asal iklan TV ni adalah dari satu lagu yang TERAMAT popular di Sabah.. kamu ada? hehehe.

Lagu yang diberi nama MACAM DI KK
>> http://www.youtube.com/watch?v=kcLlV2IR5qE

KK yerrr ... bukan GayGay ... apala :p

Mr Google said...

Lagu yang diberi nama MACAM DI KK
>> http://www.youtube.com/watch?v=kcLlV2IR5qE

Blitzenius said...

Terima kasih atas pencerahan Mr Google. saya pun tahu lagu tu asalnya lagu country Macam di KK yang lebih sedap berbanding versi Cosmopoint ni. malah saya pun tau Dewan Bandaraya pun ada juga guna lagu Macam di KK tu sebagai lagu tema. yang dilihat di televisyen ialah versi sekerat dengan vokal perempuan yang terlalu auto tuned sampaikan orang yang dengar pun samar2 sampai mereka beri konklusi sebagai 'gegey' (itu pengguna Twitter yang tulis, saya cuma menyampaikan kembali saja). tapi saya suka bila lagu ni popular di Semenanjung sebab ramai nak tahu siapa penyanyi asal dan liriknya yang sebenar.

Anonymous said...

Cuba post iklan klmu. Tu pun lg satu sengal.

Anonymous said...

Aku rasa lagu iklan keropok moni lagi best la......

Blitzenius said...

ok, nanti saya carikan dan buat perbandingan.

hidayat_chi / ヒダヤチ said...

saya suka lagu iklan tu.. n baru sekarang saya tahu KK itu maksud Kota Kinabalu.. :O lagu asal "Macam di KK" pun sedap juga.. :) tpi terang² dapat dengar dia kata "KK" bukannya "gegey"! ~.-" adess.. haha.. XD
No Offence!

Hafiz Rahim said...

macam bagus je blog ko ni kutuk aku

sha said...

Sorry to say.. kalau iklan cosmo kuar, i akan tukar channel.. bkn ape.. xmo tmabah dosa dgr & tengok Iklan yang agak...... camtuh.. HUH! xyah laa nk tiru KLMU... cr idea yg lebih baik...

Blitzenius said...

sha, itu disebabkan KLMU dan Cosmopoint di bawah satu bumbung. bukn soal tiru, tapi nak in synch dgn style. bila orang tengok iklan orang mula kata, "oh, ni iklan geng2 KLMU-Cosmopoint la ni". that way.

Dyg said...

Kalau iya pun nak kritik , janganlah guna tajuk macam d gegey . Mcm menghina ja .

Blitzenius said...

dyg syg, saya rasa takde la menghina. gegey memang nama sebuah kolektif seni dan hardcore yg aktif. patut bangga, dan turut mempromosikan mereka.

Kucing Hitam said...

apa tue hahaha
http://long-cham.blogspot.com/

khairul izuan said...

Hahaha tak sangka iklan ni pun blh jd topik hangat utk dibincangkan, tp fiqa liyana tu mmg ada daya penarik yg tersendiri... Iklan tu jd mcm kiut je tahap lawaknya..... Huhu

Related Posts with Thumbnails