our sponsor

Followers

Sunday, June 3, 2012

takziah : Yasmin Hunwick




Ada orang cakap arwah meninggal sebab kena langgar lari (ini saya tak pasti sebab laporan berita kata "... enam orang yang menaiki van tidak mengalami sebarang kecederaan..." yang mungkin memberi maksud pembawa van yang bertembung dengan arwah bersama rakan-rakan masih ada di tempat kemalangan. But then, again, there's a saying, "...Yasmin Hunwick accident motor dengan kawan-kawan dia. Mula-mula kereta langgar, semua terpelanting, and then van datang langgar lagi. Ya Allah..." So we may assume yang 'langgar lari' tu ialah kereta yang mula-mula tu. ). Dengar cerita tentang Yasmin Hunwick ( yasmin j hunwick atau nama sebenar, Yasmin Johan Eusoffe - 17 tahun, tinggal di Langkawi, Kedah) dah buat aku sebak, walaupun aku tak kenal dia. Menurut Princessmeenie : "Yasmin Hunwick is so pretty. Al-Fatihah to her. I saw she posted a photo on Instagram ''Beginikah Rasanya 7 Malam Pertama di Alam Kubur." Mengikut tweet F▲RZ▲N▲ ▲UJI  ( Twitter @heyitsfarzanaaa , saya andaikan dia rakan atau seseorang yang mengenali arwah) : "Yasmin hunwick dreamt that she's eating a scorpion before she died. Al-fatihah to Yasmin Hunwick. :( she posted this book 3 weeks ago before she died :( such a pretty girl she is."




I think I become sadder on the fact that she's a pianist (as she put it on her Twitter) which reminds me of a friend, Alliia who played piano too (p/s: Nazri ada menulis tentang dirinya sbg pemain piano yg sloppy kalau nak dibandingkan dgn Alliia atau arwah Yasmin Hunwick):


(note: the video above is my friend, Alliia playing some COF track. I wonder if Yasmin has any video of her playing piano as well.. oh, ada! Cer tengok video kat bawah ni :) 



Berikut pula ialah laporan dari Bernama :

Tiga remaja perempuan maut motosikal bertembung van          LANGKAWI: Tiga remaja perempuan maut dalam kemalangan membabitkan sebuah motosikal dan sebuah van di simpang lampu isyarat Lebuhraya Kuah di sini, tengah malam tadi.
   Pegawai Penyiasat Polis Trafik Langkawi Insp Fairus Mohd Ghazi berkata ketiga-tiga mangsa iaitu Yasmin Johari, 17, Nor Hazwani Mansor, 16, dan Nur Afipah Aaina Ridzuan, 19, berasal dari Kuah dan merupakan pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Mahsuri di sini.
"Mereka yang menaiki sebuah motosikal dari arah lampu isyarat Sungai Menghulu bertembung dengan sebuah van dari arah Batu Asah di simpang berkenaan kira-kira jam 12 tengah malam tadi," katanya hari ini.
   Katanya ketiga-tiga mangsa mengalami cedera parah di bahagian kepala dan meninggal dunia di tempat kejadian.
   Mayat mereka dibawa ke Hospital Langkawi untuk bedah siasat sebelum dituntut keluarga masing-masing hari ini, manakala enam orang yang menaiki van tidak mengalami sebarang kecederaan.

Melihat ramai rakyat Malaysia yang tak putus-putus memberi ucapan takziah kepada keluarga Yasmin samada di Facebook atau Twitter, ibu Yasmin melalui laman web Facebook telah menyampaikan pesanan ini:
“Salam semua di fb, di saat ini saya dan Johan (bapa kepada Yasmin) tak dapat tidur mengenangkan permergian anak kami, Yasmin Johan ke rahmatullah pada jam 11.50 malam @ 3hb June 2012. Saya ucapkan ribuan terima kasih pada semua yg memberi ucapan takziah melalui fb dan mesej2 lain. Yasmin seorang anak yang baik, bijak, sopan santun dan amat cantik dimata kami dan seorang yg berakhlak tinggi. We will miss her dearly but we will never miss her in our prayers. We still remember her childhood, school days and as a daughter she made us proud. Semoga roh beliau berada disisi orang yg beriman."


Marilah kita sama-sama sedekahkan al-Fatihah buat Allahyarham dan rakan-rakannya.

more on arwah:
Facebook : Yasmin J Hunwick / Yasmin J Hunwick II
Blogspot : misschronicz.blogspot.com
Twitter : @yasminhunwick_22
Instagram : yasminhunwick_22
Tumblr : themeanofmien.tumblr.com


Takziah juga buat keluarga kepada Allahyarham Haizri bin Ismail yang meninggal dunia pada hari yang sama. Semoga roh mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin.






















PESANAN KHIDMAT MASYARAKAT : 

12 comments:

Hazwan Arif said...

baca terbaca pasal arwah di twitter..

takziah..


http://kalampatah.blogspot.com/

Blitzenius said...

*baru terbaca

thanks kerana melawat :)

*Mrsfarahzaki * said...

al fatihah..semoga roh dia dan kawan-kawan di cucuri rahmat..

Wardina Houston Abdullah said...

takziah buat keluarga arwah. berbakat betul dia.

Diya Syafiqah said...

aku tergelak smpai menangis tgk post2 arwah Yasmin Hunwick dkt blog :') sebak kot tgk blog org yg dah xde. an ? lagisatu interesting sgt :'(

Prince of Noob said...

satu lagi permata gugur sebelum bersinar... takziah buat keluarga arwah... yang lebih ralat adalah kematian beliau disebabkan kemalangan jalanraya yang sepatutnya boleh dielakkan. inilah masalah serius negara yang mempunyai kadar kemalangan jalanraya antara yang paling teruk di dunia seperti di sini - ranking kemalanangan jalanraya dunia.

Btw done follow u...

Ayah menyesal said...

Oleh Shamsul Munir Safini
shamsulmunir@hmetro.com.my

LANGKAWI: “Isteri mententeramkan saya yang cuba menyalahkan diri apabila melihat mayat Yasmin dalam keadaan terbaring tidak bernyawa selepas terbabit dalam kemalangan sejurus dia keluar rumah kerana merajuk akibat dimarahi.”

Begitu kata Johan Eusoffe Abdullah, 44, bapa kepada Yasmin, 17, yang meninggal dunia selepas motosikal yang dinaiki bersama dua rakan perempuan lain dirempuh sebuah van dalam kemalangan di persimpangan lampu isyarat Kampung Padang Gaung, di sini, awal pagi kelmarin.
Johan yang tinggal di Taman Seri Aman, dekat sini, berkata, anak sulung daripada empat beradik berkenaan merajuk selepas dimarahinya selepas arwah enggan berkongsi bilik dengan adiknya, Ayesha berusia 11 tahun.

Katanya, kira-kira jam 11 malam sebelum kejadian itu, dia sedang memasang katil milik adik Yasmin di dalam bilik yang diduduki arwah sejak kecil.


“Apabila diberitahu bahawa adik bongsunya akan tinggal di dalam bilik berkenaan bersamanya, arwah terus bermasam muka dan kelihatan tidak berpuas hati.

Dad in anguish over argument said...

LANGKAWI: THE father of accident victim Yasmin Johan, 17, who died with two friends while they were on a midnight trip to Kuah on a motorcycle, is blaming himself for the incident.

Johan Eusoff Abdullah, 44, could not forgive himself for the loss of his daughter, who is the eldest of four siblings.
She left their house in Taman Seri Aman, here, following an argument with her father over her hesitation in sharing her room with her younger sister, Ayesha, 11.
The others killed in the accident, which took place on Sunday, were Nor Hazwani Mansor, 16, and Nur Afipah Aaina Ridzwan, 16.
The schoolgirls sustained head and body injuries when their motorcycle collided with a rented tourist van at the Padang Gaung traffic lights, here.
Johan said the argument started about 11pm when he told Yasmin to share her room with her younger sister.
"She refused, but I insisted as her younger sister had grown up and it was not proper for her to sleep in the hall or anywhere else," said Johan, a hotel human resources director.
While he was fixing the bed for his younger daughter, Yasmin got angry.
She threw an object at him and hit a table before running out of the house barefooted.
"Her brother, Muiz Johan, 15, tried chasing after her but failed.
"My wife (Sazlina Shahriman Shah, 44) had wanted to look for her, but I stopped her from doing so.
"I thought my action would teach Yasmin a lesson after what she had done to her sister.
"I don't know why, but I could not find any other bedsheet except for a plain white one."
An hour later, Johan received a call informing him about the fatal incident.
"My heart shattered once I heard the news.
"I rushed to the scene and saw my daughter lying motionless on the ground.
"My wife tried to console mesaying that it wasn't my fault, but deep down, I still cannot accept that my daughter is gone and it was all because of the small argument we had."
Nur Hazwani's father, Mansor Md Nanyan, 47, said his daughter had informed him that she was borrowing her sister's motorcycle to pick up her friends for supper.
"She was supposed to send them home after that."

Anonymous said...

Sdih lah dgr crite dyer nie . Btw , Al-Fatihah untok dia ..

Anonymous said...

Hi there to every one, the contents existing at
this web page are really awesome for people experience,
well, keep up the good work fellows.

Here is my webpage: pirater un compte facebook

Anonymous said...

Hello I am so happy I found your weblog, I really found you by error, while I was looking on
Digg for something else, Anyhow I am here now and would just like to say cheers for a
incredible post and a all round interesting blog (I also love
the theme/design), I don't have time to read through it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the fantastic work.

my homepage; Psn Code Generator

Anonymous said...

Paragraph writing is also a excitement, if you be acquainted with
afterward you can write or else it is complicated to
write.

Also visit my blog post: Generateur de Code PSN []

Related Posts with Thumbnails