our sponsor

Followers

Tuesday, July 31, 2012

so ko metal elitis? ko nak band metal otai opening untuk Soulfly masa Rockaway Fest 2012?



tapi ko tau kan Soulfly masa start2 pun dah main nu metal siap ada Fred Durst semua (tak kira lah bapak kau Max Cavalera buat band tu). elitis la sangat. kau tau ko bangang kan? no, no, ko bodow kan?

Sunday, July 29, 2012

kes kematian Nursyaleza Jaafar, eksekutif TV9 #KeadilanUntukSyaleza



Hazrey ‏@Hazrey Seorang suspek berusia 31 tahun dipercayai suaminya ditahan di Felda Redong 1, Labis kira-kira jam 10.15malam tadi. #KeadilanUntukSyaleza Ia disahkan Ketua Polis Selangor, Datuk Tun Hisan Tun Hamzah sebentar tadi. #KeadilanUntukSyaleza @akazukiichacha saya tak terkata, tak terucap bila lihat wajah arwah buat kali terakhir smlm. #KeadilanUntukSyaleza Anak arwah -2 tahun, meraung-raung mahukan ibunya pada tika jenazah diturunkan ke liang lahad. Terlalu sedih saat itu. #KeadilanUntukSyaleza Wajah ketakutan dan wajah kesedihan. Dua riak muka berbeda. #KeadilanUntukSyaleza Ibubapa Allahyarham beberapa kali rebah di rumah selepas jenazah tiba dari Hospital Sungai Buloh semalam. #KeadilanUntukSyaleza Lets pray justice prevail for Nursyaleza Jaafar. #KeadilanUntukSyaleza I shed many tears last nite. #KeadilanUntukSyaleza How can u casually update your facebook knowing your wife is dead? #KeadilanUntukSyaleza Details on #KeadilanUntukSyaleza di @BeritaTV9 jam 12 tengahari ini. @summer_leena kebenarannya, biar polis jalankan siasatan. #KeadilanUntukSyaleza Aku melihat bilik, kipas dan hakikat sebenar perlu diungkap. #KeadilanUntukSyaleza Aku dah buat story jenayah sejak 90an, dan aku tahu apa yg didakwa adalah tak benar. #KeadilanUntukSyaleza Suami Nursyaleza Jaafar ditahan polis kira-kira jam 9 malam tadi bagi bantu siasatan kematian isterinya. #KeadilanUntukSyaleza

UPDATE TERINI DARI UTUSAN:


PETALING JAYA 10 Ogos - Suami kepada eksekutif pentadbiran stesen televisyen swasta, TV9, Nur Syaleza Jaffar, 31, dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas tuduhan membunuh isterinya itu bulan lalu.
   Norazman Bashah Ahmad Azam Bashah, 31, seorang eksekutif teknologi maklumat di sebuah syarikat gas dan minyak didakwa membunuh Nur Syaleza, di rumah mereka di No. 115, Tingkat 1 Blok O, Apartment Saujana, Jalan PJU 10/1C, Damansara Damai, di antara pukul 12 tengah hari dan 7.30 malam, 28 Julai.
   Norazman Bashah yang memakai kemeja-T berwarna ungu mengangguk kepalanya sebagai tanda faham ketika pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa mahkamah kepadanya di hadapan Majistret Ahmad Solihin Abd. Wahid. Bagaimanapun tiada pengakuan direkodkan daripada tertuduh.
   Lelaki itu dilihat tenang sepanjang prosiding. Turut kelihatan di galeri awam adalah ahli keluarga tertuduh.
   Timbalan Pendakwa Raya, Siti Ruvinna Mohd. Rawi mengemukakan pertuduhan itu mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang boleh membawa hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan manakala tertuduh diwakili peguam, Shah Rizal Abdul Manan.
   Mahkamah menetapkan 14 September ini bagi sebutan semula kes itu.
   Mayat mangsa ditemui dalam keadaan tergantung dalam biliknya di Apartmen Saujana oleh suaminya, kira-kira pukul 7.25 malam pada hari kejadian selepas dikatakan tidak menjawab apabila dipanggil untuk berbuka puasa.

DARI TWITTER
#KeadilanUntukSyaleza sedehnyaaaa :(( Emelia @sayahappyslalu #KeadilanUntukSyaleza Amelia @amelianazli #KeadilanUntukSyaleza Pah Najuin ‏@PhatastixSabarlah duhai hati. Status BBM terakhir arwah. #keadilanuntuksyaleza Amelia ‏@amelianazli #KeadilanUntukSyaleza tgh tunggu beritq tv9 soleha azmi @soulazmi  ...kes kematian sahabat kami, Eksekutif Pentadbiran Berita TV9, Nursyaleza Jaafar diklasifikasikan mengikut Seksyen 302, Kanun Keseksaan iaitu membunuh. Ahli Keluarga Terdekat DITAHAN, Kes Diklasifikasikan Sebagai Kes Bunuh ....terdekat itu dipercayai suami Nursyaleza Jaafar dan Ketua Polis Selangor,...@Hazrey Kemungkinan mangsa tak sempat berbuka..seksanya kematian arwah,,moga syurga menjadi miliknya..aminn #KeadilanUntukSyaleza Nurul Azlan ‏@NurulAzlan @LucasBeluncas baca #KeadilanUntukSyaleza Charles Gregory ‏@ibnimazlan #KeadilanUntukSyaleza Musliyana ‏@Ana_Mansor Nak baca #KeadilanUntukSyaleza. soleha azmi ‏@soulazmi @Hazrey @roziah_ogy kesian anak allahyarhamah..sedihnya #KeadilanUntukSyaleza Nurul Aishah ‏@akazukiichacha Setuju! RT @Hazrey Wajah ketakutan dan wajah kesedihan. Dua riak muka berbeda. #KeadilanUntukSyaleza surya @suryaradix #KeadilanUntukSyaleza ..sgt terkesan dgn kematian beliau kerana jiwa sy dannya sama iaitu jiwa seorang isteri dan ibu. Anak sudah tiada ibu.

Saturday, July 28, 2012

oh..... Fyra Othman : dibahan dengan teruk kerana mempertahankan: Logo Merdeka ke-55 Janji Ditepati yang buruk lagi hodoh


Lagi pasal isu 'logo' Merdeka Janji Dicapati Ane Mana saya Punya Roti. Hai Fyra, masa depan anak2 kita konon.... Kata jangan ikut marah, tapi awak pun nak marah. Bodoh. p/s: I use 'bodoh' on a daily basis.

Berrikut ialah kenyataan Fyra Othman di Facebook Kami Bantah Logo Kemerdekaan Malaysia Ke 55 tentang cadangan memakai logo alternatif, tetapi bagaimanapun mempertahankan 'logo' sticker Merdeka 55 tahun yang buruk lagi hodoh ini :

Fyra Othman Ish..psl logo pun smpai nk gduh2..bkn la besar sgt mslhnye..sje je nk mengugatkn keamanan...t negara nie dh d jajah oleh org lain br la nk bersatu..nie la melayu..ade byk cr lebih baik..buat 2 fkir dulu ms depan anak2 kita t..bkn kot mrh je...eeee...nie nk mrh nie..
Sejurus selepas itu dia diserang oleh pengguna-pengguna Facebook lain secara bertubi-tubi. Anda bacalah sendiri:
Ammar Ilario Zahrol fyra othman: ur argument is invalid. boringgg
Noor Syazwan Sajali Besar masalahny Cik fyra.. Semangat patriotik d politikkan...
Ummu Aliyah fyra othman : BUKAN MASALAH BESAR? wakaka. orang berjiwa besar akan melihat semua perkara adelah sesuatu yang besar dan penting. ko berjiwa kecik duk diam2 kat umah nyanyi lagu janji ditepati depan tv eh.

marah la sangat. ko tak nak toksah nak nyibuk.
Yusman Hambali Fyra: bila masa pulak negara dijajah? Kan pers profesor dah kata malaysia tak pernah dijajah. Tak caya cuba seaerch google "malaysia tak pernah dijajah" ... Siap ada link dlm rakaman buletin utama lagi ha ... Dari website tv3. Bukan dari youtube. Kalo dah tv3 yang siar, maknanya betul 200% tu ha ...

#sarkastik
Safwan Hassan fyra othman <--- UnPATRIOTIC GIRL.. apa dia tau.. biarkan lah...
Barium Maru Maru Baharum ‎@fyra: sape yg gaduh ni? Jangan nak mengadu domba sangat boleh tak? Perangai macam awak tunjuk ni la yg menggugat ketenteraman sebenarnya.
Cik Azura logo bukan masalah besar?? ---->>ceteknya pemikiran dia......
Shahruddin A. Fuad Entah-entah si Fyra ni ke buat logo kemerdekaan tahun ni? Hehehe.
Trevor Writes BAngang Fyra tu senang citer...
Ben Syukree Eusoff Fyra knapa awak bodoh di bulan yang mulia ini?
Areyfz Mohamed M Sian fyra..
Fadzli Fauzi fyra jangan jadi typical please
Amad Being Ahmad oh fyra, di bulan yg mulia, jgn tunjuk pemikiran yg sungguh sampah~
bak kate ummu aliyah " duk diam2 kat umah nyanyi lagu janji ditepati depan tv eh."
Mahani Baharum Fyra Othman- rakyat macam awak ni lah yg bagi peluang kerajaan ambik kesempatan dgn rakyat. Kalau semua kita nak setuju je, mcm mana kerajaan nak improve? Kerajaan suruh makan tahi, makan je lah. Pasal ape? Pasal malas. Macam mana nak maju?
Cik Sri Siantan Fyra Othman duduk diam2 depan TV sudah...
Cik Sri Siantan Fyra : cari publisity salah tak kena tempat...If you don't know your right...they do..so 
Ismail Abd Malek Fyra Othman..kalau xpaham ape2, lain kali jgn mencelah ye..kalau awak nak berpolitik..main jauh2..
Ejoy ShafizulSazali Sambil duk diam hang kibar bendera tau fyra.. Pastu fikir pe yg ko bleh sumbang utk kerajaan.. Hahah
Ady Kent bukan masalah besar dia kata? ni la akibatnya bila lahir2 jer dah merdeka, dah senang. xtau hargai pengorbanan mereka yg m'perjuangkan kemerdekaan. 
sambutan hari kemerdekaan adalah utk kita hargai segala jasa n pengorbanan generasi t'dahulu + memerdekakan jiwa n minda kita dlm erti kata merdeka yg sebenar + kita sama2 lakukan yg terbaik utk pertahankan kemerdekaan tersebut. slogan, logo, lagu n etc tu adalah sebahagian drp sambutan itu sendiri - utk bangsa malaysia. bukan hak milik 1 parti jer =p
Ismail Abd Malek dah2 abaikan je budak fyra ni..kdg2 budak2 ni bukan paham ape yg dier ckp..ok2 fokus kat topic..aku setuju dgn cadangan di atas..tahun ni kite kene ade jugak logo kemerdekaan yang betul2 ade nilai patriotik..abaikan je logo buruk tu..kite rakyat malaysia, hari kemerdekaan tu hari kite..biar logo kite tu nanti lebih dikenang..
Azmi Othman Fyra Othman..kalu tak paham perjuangan kami, jangan masuk campor...

Ruginya saya tak dapat tengok Arctic Monkeys perform opening ceremony Olympics 2012 pagi tadi!!!


Dengar rintihan mereka yang tak dapat tengok Arctic Monkeys masa opening Olympics 2012 di London ni!!!!

Ada Arctic monkey perform kan?masa opening ni?..rugi semalam tak tengok..

RzmnRz ✌ ‏@AimanRoze
Heart broken sia. baru aje nak tengok Arctic :'(

Anti-Taugeh ‏@stmuzzy
Tak jelak sia tengok Arctic Monkeys banyak kali kat opening ceremony kat tv fuhhhhh tetap excited gila

MPAAIF ‏@anep1293
Pagi tadi tak sempat nak tengok Arctic Monkey. Nasib baik petang sempat.

kyla amin ‏@KylaAmin
“@izleenahmad: @KylaAmin tengok opening tadi tak? Arctic Monkeys beraksi !!”

izleen izzuddin ‏@izleenahmad
@KylaAmin tengok opening tadi tak? Arctic Monkeys beraksi !!

Qil Ahmad ‏@Qilaahhs
@mariamrahimssss aku terlepas tengok Arctic Monkeys doh. Sedih baq hang

Ilia ‏@kxliax
bayangkan aku reporter from malaysia, pergi london for Olympics this year and dapat tengok Arctic Monkeys live oh my god oh god oh gaaaaad

Ilia ‏@kxliax
I've watched Arctic Monkeys on youtube but tak sempat tengok TDCC agh aghhhh

Alisa ‏@hfzals
Arctic Monkeys in Olympic opening ceremony. Baru dapat tengok.

ΛYIOT ‏@AyeshahFadzil_
Pagi tadi, Arctic Monkeys & Paul McCartney. Nanti, One Direction dengan blablabla. Okay, kena tengok!

Iman Zulkarnain ‏@lillyweirdox
@AmirSick Tengok.Ada Mr. Bean, David Beckham,James Bond,Arctic Monkeys and lain-lain.Orang cakap 1D perform time closing nanti. Nak tengok!!

Razyweezy ‏@FakhruddinRazy
Awwh, how sweet ;) “@Dann_Aliff: Tengok Arctic Monkeys ni opening ceremony ni teringat @FakhruddinRazy @Imzzu :D”

Aiman Asyraf ‏@aimannasyraf
RT @nabehmansor: Sanggup tengok ulangan opening ceremony semata mata nak tengok Arctic Monkeys dengan Paul McCartney (Y)

Amalina Tasnim™ ‏@AmalinaTasnim
Sempat tengok opening Olympics time Arctic Monkeys perform je. Is there any repeat?

Ahmad Nabeh ‏@nabehmansor
Sanggup tengok ulangan opening ceremony semata mata nak tengok Arctic Monkeys dengan Paul McCartney (Y)

Athira Syafiqah ‏@iamthira
Semalam Arctic Monkeys perform ke? Alahai ruginyaaaaaa tak tengok! T_T

Peter Danial Parker ‏@Dann_Aliff
Tengok Arctic Monkeys ni opening ceremony ni teringat @FakhruddinRazy @Imzzu :D

Seize The Day ‏@ZaimLayang
Chnnl berapa?RT @EpiNoel: aku nak tengok Arctic monkey je niiii,mano nyeee? -_-

SayaLupaNamaSayaApa ‏@EpiNoel
aku nak tengok Arctic monkey je niiii,mano nyeee? -_-

Fatiha Azman ‏@tehalala
What? Arctic Monkeys did perform at the Olympics opening ceremony and covered Come Together from The Beatles? Perghhh rugi tak tengok! :(

Aliff Harahap ‏@vengeance_103
Arctic Monkeys opening ke semalam? Adoi ruginya tak tengok

Kamal  ‏@sockerpxll
Tak dapat tengok Arctic Monkeys pasal tertidur lagi 😓

Najihahahaha. ‏@najihahrosdi
Still frust tak dapat tengok Arctic Monkeys live.

IRFAN ‏@keolkeol
sama :( RT @ayuadrien: Tu laaa tido lagi kan xdpt tengok Arctic Monkey :(

Ayu yang Layuu ‏@ayuadrien
Tu laaa tido lagi kan xdpt tengok Arctic Monkey :(

Anonymous Potato ∞ ‏@HemaShahlini
@aidarashid_ Dude, I've been awake since 3.50am. Hahaah, I tengok from the very beginning. Did you get to see Arctic Monkeys perform ?

Shashamster™ ‏@shasharyzal
Dengan aku sekali terasa nak sing along siot. Pehh. Kalaulah aku one of wakil Malaysia, dapat tengok Arctic Monkeys, Paul McCartney lagi.

Zuzu ‏@nurzuleikha
untung gila atlit malaysia dekat london . Dapat tengok Arctic Monkeys dgn Paul McCartney dekat2 :-P

Baxula Diggory ‏@nurbasyirah
@ezmirshafiq yup yup tengok lah tu diorang nak goda I letak Arctic Monkeys buat apa? :O duk jerit depan TV lol.

_pinkflameengo ‏@_pinkflameengo
Untunglah sapa pegi Olimpik, dapat tengok Arctic Monkeys free free..

الشيخ أزون عبد منأف ‏@thisisizwanafiq
SUMPAHHHHH?! RT @Kaiokaiokaio: @thisisizwanafiq Arctic Monkeys opening Olympic woa tadi jgn cakap kau tak tengok.

Kaio Boulala ‏@Kaiokaiokaio
@thisisizwanafiq Arctic Monkeys opening Olympic woa tadi jgn cakap kau tak tengok.

Naddy. ‏@naightmay
booo dah habis woi haha RT @MuhdIrfn: buka tl je nampak org tweet pasal Arctic Monkeys.WOI MANE WOI AKU PON NAK TENGOK GAAAAK!!

ẞoταк ‏@MuhdIrfn
buka tl je nampak org tweet pasal Arctic Monkeys.WOI MANE WOI AKU PON NAK TENGOK GAAAAK!!

zackt! ‏@zactacular
dah tengok Arctic Monkeys ni, berkobor kobor pulak rasa nak amik exam.

Syamimi Azharuddin ‏@mimietoot
Hikhik RT @zatireza: Cakap mimie nangis tengok Arctic Monkeys ? Ohmyyy.

Naddy. ‏@naightmay
Terlepas Muse pun terlepas lah, janji boleh tengok Arctic Monkeys wehoo <3456 lol

nanaDolhan ‏@nanadolhan
@taufique_mihat hahaha... Tengok mood lah if nak layan Arctic ni...

L│H ‏@LookmanHakem
On tv balik semate mate nak tengok Arctic monkey punya show on Olympic opening ceremony . Hewhew ☺

zuperry ‏@fryitdeeply
Tv aku takleh pakai! Nak tengok Arctic Monkeysss!!!!! :(

Iqbal Ridwan ‏@IqballlR
pehhh nak tengok doh Arctic Monkeys perform!!

Farhana ‏@fanafanny
dah mcm konsert Arctic monkey je aku tengok

ΛSSILΛMΛLINΛ ‏@_amalinaMazlan
I tak tengok :( RT @atiqahfau: Babyla Arctic Monkeys perform opening ceremony Olympic yo!

JFndy ‏@jajafndy
Hahaha :D this! RT @emalsyazuan: Ingat senang ke nak tengok Arctic Monkeys kat tv2 ?

Emal Syazuan ‏@emalsyazuan
Ingat senang ke nak tengok Arctic Monkeys kat tv2 ?

Muqri Shamsuddin ‏@muqrisam
@zolazin haaaaaa. Janganlahhhh! Nak tengok Arctic Monkeys! :D

Megat XVIII ‏@_Joni21_
Baca tweet tapi tak tengok tv cam tak puas lak, Arctic monkey la, nasha aziz la, pornstar la, ahhh

Shashamster™ ‏@shasharyzal
Magad!! Aku nyaris menjerit tengok Arctic Monkey tadi. Muahaha

afiqzufar ‏@IamAzm
Cepat la!!aku nak tengok Muse dengan Arctic Monkeys!! #OlympicCeremony

Zahin Nasaruddin ‏@zahinnasaruddin
Nak tengok Arctic Monkeys jugak T_T

ramona ▌▌▌ ‏@einyelyah
@amanyatim nak tengok Arctic Monkeysssssssss. Hew hew hew .

サタン ‏@hafizisdead
@_lukecasablanca ek elehhhhh tengok ah! Arctic mannnnn

Natasha Hassan ‏@isetmynutonfire
Jilat pantat man. aku nak tengok monyet dari Arctic perform http://pic.twitter.com/sPsutN8n

■Fresco■◥ ‏@FirFresco
Nk tengok Arctic Monkeys nantiiii

amin ahmad ‏@4minova
kalau betul Arctic Monkey perform utk opening ceremony Olympics , jgn lepaskn peluang ni utk tengok kihkihkih

Friday, July 27, 2012

Samuel L Jackson tweet badminton Malaysia bakal raih emas Olimpik 2012


Pelakon The Avengers, Samuel L Jackson yang popular dengan watak Nick Fury secara tiba-tiba membuat lawak sengal di pagi Sabtu yang hening apabila amat berminat dengan sukan badminton di temasya Olimpik 2012 yang kini sedang berlangsung di London, England. 
   Tweet Samuel ( @SamuelLJackson ) yang pada mulanya berbunyi seperti pertanyaan : "Who y'all got for that Badminton GOLD?!" dengan secara yakin dan penuh konfidennya telah memberikan maklumbalas Lee Chong Wei dan negara Malaysia sebagai sasaran emas. Ini sekaligus menyebabkan perasaan dengki dan irihati dari negara jiran kerana nama Indonesia tidak bertaut di hati bintang Avengers dan Pulp Fiction ini. 

Dengan ini saya sudahi laporan saya dengan ucapan : JANJI DITEPATI, SAMUEL L JACKSON!

Sekian

razman ‏( @namzar ) yang dipecah pintu rumahnya oleh 'JAIS'

razman
"sekarang ni gua nak tanya satu je, engko sorok makwe tu kat mana sampai diaorang tak jumpa?" @Pahalatwthandle, 2012


razmanr @namzar
Teruknya jam. Adakah aku ada hak nak pecahkan pintu semua kereta yang menghalang perjalanan aku ni?

3h razmanr @namzar
hantar la perempuan dulu kot ye pun.. =( RT @FatulAkrul Ok la, aku mengaku, sebenarnya aku yang suruh JAIZ serang rumah @namzar.

3h razmanr @namzar
@reeney69 aku mamai woi waktu tu. kalau aku tengah main twitter, memang aku twitpic dah muka diorang sekor2.

3h razmanr @namzar
@_siggplus @erk888 begitulah. saya harap nomy akan bergandingan dengan saya menulis novel JAIZZZZZZZ!

3h razmanr @namzar
@reeney69 yup. tak apa, aku dah cool. mungkin mereka saja nak bagi aku cuti tak payah datang kerja harini. haha

3h razmanr @namzar
@_siggplus @erk888 hiks. saya kini tak akan kacau nami lagi. harap awak berdua pun sama. kalau awak kacau, saya pukul.

4h razmanr @namzar
dah2 la woi cerita pecah rumah. sejak hanis zalikha mention aku, hilang dah rasa marah. sudah la cantik, tak pecah rumah aku pula tu.

11h razmanr @namzar
"why did they do that? got woman with you? hahaha." -HR Manager, 2012-

11h razmanr @namzar
@Mr_Samcoco 230 tadi lebih kurang. dalam 10 minit geladah rumah. lama bertekak sebab pintu je.

12h razmanr @namzar
yup, dia siap tduh baju oren kau baju perempuan. aku, helmi, min RT @Mr_Samcoco @namzar apa ?? Umah sewa kita kena terjah jais pastu camne?

12h razmanr @namzar
hikmah di sebalik kisah hari ini, aku EL. hiks, seronoknya dapat tidur di pagi hari.

12h razmanr @namzar
@comradenami 27f515c9

12h razmanr @namzar
@MOFASAD polis bertugas tadi lelaki.. =(

12h razmanr @namzar
@KhairilAnuar bukan tombol pintu! grille. haha

12h razmanr @namzar
mari tutup kisah jais dan fokus tazkirah pagi oleh @Pahalatwthandle . tak elok berdendam lama2.

12h razmanr @namzar
@comradenami amboi, nak interview aku ke? meh kita bbm. suwit sikit.

12h razmanr @namzar
@MOFASAD haha. mentang2 aku kacak, terus kau nak cakap aku bapa ayam. dunia dunia.

12h BANG YEID ‏@MOFASAD
Rumah razmanr kena pecah masuk orang jais? Tak mustahil. Tengok luaran pun dah tau muka razmanr tu muka seorang bapak ayam
Retweeted by razmanr

12h razmanr @namzar
@comradenami salah seorang ada tunjuk kat kuasa. tapi dlm keadaan mamai aku tak baca nama. elok jga tulis, mudah2an rumah org lain tak pecah

12h razmanr @namzar
@thisisbact haha. mungkin. dan aku syak kau lah orangnya!

12h selutmanϟ ‏@thisisbact
@namzar aku syak, ada yang terasa dengan tuit perlian ko tu. sbb tu dia pergi pecah pintu rumah ko sejam lepas tu.
Retweeted by razmanr

12h razmanr @namzar
@comradenami tak. tapi sepatutnya ada rekod siapa yang buat serbuan malam tu. sebab dua rumah buat report kena pecah.

12h razmanr @namzar
@comradenami dia tak kuat nak terajang. dia guna tukul. kalau gergaji potong mangga aku tak kisah. dia takut aku bersahur sorang2 mungkin

12h razmanr @namzar
aku harap rumah orang JAIS kena pecah perompak. dan perompak jawab "kami syak ada barang berharga dalam rumah."

12h razmanr @namzar
@padeli_ tak. dia nak kumpul koleksi 3gp. sebab tu bawa kamera.

12h razmanr @namzar
@comradenami aku buat laporan agar JAIS bertanggungjawab atas kerosakan pintu, dan aku nak penjelasan hak JAIS memecahkan pintu.

12h razmanr @namzar
@padeli_ yup. Dan bila aku pertikaikan dia pecah rumah, ramai2 sound aku sebab tak buka pintu. Termasuk tok imam ke pe tak tau, sama biadap.

12h razmanr @namzar
Aku dah buat report polis. Bukan rumah aku seorang kena pecah dengan JAIS, jiran aku pun kena. Sah2 dia main serbu je. Terima kasih JAIS.

12h razmanr @namzar
@melissa_faeka terima kasih. :)

14h razmanr @namzar
Ada baiknya aku mandi hadas sekarang, mungkin tadi bunian menodai aku. Selesai mandi, keluar bersahur sambil cari balai polis.

14h razmanr @namzar
@Pahalatwthandle nanti pagi aku instagram.

14h razmanr @namzar
sebab aku teraniaya, aku doakan aku lulus exam micpa, dan aku doakan juga leplep puasa penuh, dan sigg tak kena tangkap khalwat.

14h razmanr @namzar
@Pahalatwthandle itulah. ruginya rumet tabligh tu oustation. kalau dia ada, memang dah kena dah tok kadi tak cukup ilmu tadi.

15h Berd ‏@ustakberd
Dah razmanr muka macam pecah rumah jadi tak heranlah orang datang pecah rumah dia.
Retweeted by razmanr

15h Remy (FULL) ‏@Pahalatwthandle
@namzar sepatutnya engko kena keluarkan hadis tadi, tapi tak boleh salahkan engko jugak, org macam engko manala tahu pasal hadis.
Retweeted by razmanr

15h AzlanAsyraf (Lancap) ‏@_siggplus
razmanr ni senang-lenang main tuit tuit ni dia dah pastikan makwe tu selamat keluar ikut tingkap ke tak? Sure makwe tu tak jatuh?
Retweeted by razmanr

15h razmanr @namzar
@shfiqamohd mereka rasa cukup hebat, interview wartawan melodi tak lepas, terpaksalah kerja part time terjah jabatan agama.

15h razmanr @namzar
@Pahalatwthandle kad kuasa dia ada tunjuk. tok kadi jelah tunjuk. yang ramai2 tu aku tengok pesen muka penagih 3gp. aku nak guna bomoh siam

15h razmanr @namzar
@Pahalatwthandle esok mungkin akan pergi report walaupun tahu sia2.

15h razmanr @namzar
kakaka. alep ni macam babi juga. rosakkan perasaan marah aku je. ingat senang ke aku nak naik angin macam ni?

15h razmanr @namzar
"sekarang ni gua nak tanya satu je, engko sorok makwe tu kat mana sampai diaorang tak jumpa?" - @Pahalatwthandle, 2012 -

15h razmanr @namzar
damn la. terus tak boleh tidur aku tahan marah. jabatan agama memang ambik budak tak sekolah ke kerja? =(

15h razmanr @namzar
mungkin kulit muka aku licin, mereka sangkakan gadis. =( RT @FarisHazim @namzar antara 3 ada menyerupai. Ko buat investigate.

15h razmanr @namzar
@linimohd tengah cuba sabar kak. tengah cuba fikir juga macam mana nak kunci rumah pagi ni kerja.

15h razmanr @namzar
aku duk kawasan cina woi! RT @shaakiinaah_ @namzar kau tulis la 'jangan masuk, nanti Allah marah' tampal kat pintu. Pastu tidur la dgn lena.

15h razmanr @namzar
@ZuraXoxo budak rumah aku tak pernah bawa perempuan. budak rumah aku siap hari2 pujuk aku ke masjid. tabligh siap.

15h razmanr @namzar
@FarisHazim ada 3 orang kat rumah. semua tak sedar. rumet aku sorang tabligh. setakat ni haram perempuan tak pernah masuk rumah aku.

15h razmanr @namzar
@shaakiinaah_ gegar aku xdehal. kalau dia gergaji mangga pun tak apa. jangan pecahkan pintu. mana nak baiki pagi2 camni. bukan 7e jual pintu

15h razmanr @namzar
@FarisHazim sekarang ni rumah aku tak berkunci. macam babi, esok aku kerja barang2 rumah macam mana?

15h razmanr @namzar
@ZuraXoxo kalau betul orang buat report, apa salahnya dia minta maaf? ini dah pecah, gertak aku ramai2.


15h razmanr @namzar
@shaakiinaah_ jiran aku semua cina shax. aku tak kisah kalau diorang minta maaf. ini dia marah aku balik cakap biadap.

15h razmanr @namzar
@HarpanPria dia punya biadap sebab diorang ramai tadi memang kemain. aku masih tertanya tanya tujuan kamera dalam operasi cegah maksiat.

15h razmanr @namzar
Kerja jabatan agama islam cuma nak rakam orang beromen, siap bawa kamera, pecah pintu rumah orang. Bukannya mahu cegah. Macam babi.

15h razmanr @namzar
Aku nak tau agama islam ada tak ajar pecah pintu rumah orang tanpa ada asas? Ada orang nampak perempuan masuk? Tak ada.

15h razmanr @namzar
Bila aku jawab "senang jawab, macam ni ke jabatan agama?" mereka yang seramai lebih 10 orang menggertak aku dikatakan biadap.

15h razmanr @namzar
Kalau ganti tak apa, tapi dia jawab biadap "siapa suruh tak bukak pintu?"

15h razmanr @namzar
Aku nak report kat siapa jabatan agama islam pecah pintu rumah aku pukul 230 pagi tanpa apa2 sebab? Semata mata nak check kalau ada beromen.

Wednesday, July 25, 2012

"kimak la ko ni" : Mamat Sepah dan Twitter-nya ( @mamatsepah ) dan kesengalan kata-katanya



sebagaimana yg disebut syazwan shafie @syvzwvn : "Bodoh Mamat sepah ni. kalau tak boleh kena tegur, jangan main twitter. Internet bukan untuk gangster kampung macam kau..."


Giveaway Kamera GoPro Setiap Hari melalui Reef Rescuers. Bagaimana??

Cara mudah untuk menang Macbook Pro, iPad mini atau jam Casio Baby G watch!Sertai peraduan #AllShinyWhite !

Cuti sekolah esok bermula 25 Mei 2013, bawa anak-anak anda atau diri sendiri ke pawagam-pawagam GSC untuk aktiviti istimewa sempena #GSCSchHoliday! Dapat goodie bags percuma, tiket wayang dan temui watak-watak dari filem animasi seperti Despicable Me dan The Smurfs!!! 

logo Merdeka yang ke 55 yang macam celaka rekaannya.


Bane dari filem The Dark Knight Rises amat marah dengan rekaan logo Merdeka 55 Malaysia yang macam direka pakai MS Word.

Anda juga boleh buat meme Bane - Merdeka anda melalui link ini: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/582128_476921825668643_980440782_n.jpg

inikah yang dinamakan logo?????? ketahian!!!!




di bawah ialah apa yg difikirkan ramai tentang logo Merdeka 55:















Tuesday, July 24, 2012

#PrayForZedZaidi : Zed Zaidi kemalangan (gambar)



Tengah nak ready sahur tetiba ada berita pelakon kemalangan pulak..... teruk gak tengok gambarnya.


MJ ‏@ketipkuku @paaiezpaishh humangaiii.. anywayy #PrayForZedZaidi get well soon.. thnx for the info :) 12m Muzaffar Mustapa SM ‏@sultanmuzaffar LOL! RT @Hazrey: #PrayForZedZaidi now lets hope #AaronAzizForPresident 21m LyanaFreak ▲ ‏@hashimdaughter The awkward moment when #PrayForZedZaidi is trending padehal gambar tu tengah shooting je. Gambar troll. Alahai 28m Happy Birthday 1D! ‏@SyazwinAireena #PrayForZedZaidi what happened? 33m Zareena Aurora ‏@ZareenaAurora Aduh! Sakit pewut RT @Hazrey This. Alfatihah. RT @Ninaafr: Let's recite a doa for Zed Zaidi, hope he will be okay. #PrayForZedZaidi x 33m Lemco. ‏@iMiyaSepet #PrayForZedZaidi ? Kenapa kenapa? Oh God, someone please tell me what happen to him. 34m Hazrey ‏@Hazrey This. Alfatihah. RT @Ninaafr: Let's recite a doa for Zed Zaidi, hope he will be okay.
   #PrayForZedZaidi x 40m NFR ‏@Ninaafr Let's recite a doa for Zed Zaidi, hope he will be okay. #PrayForZedZaidi x 44m MarrMohamad12 ‏@MarrMohamad12 @niqnaizatul @quekhaliq #PrayForZedZaidi his not accident. Dia shooting scene accident 44m Hazrey ‏@Hazrey tengok pada foto ni http://yfrog.com/oeaogugaj mata Zed Zaidi dah pejam. #PrayForZedZaidi View photo 45m Fariz Iskandar ‏@fariziskan #PrayForZedZaidi RT @elenasha: @lianakamat yes he was. Gosh. I hope he is ok. Too late for me to find out. I will ask esok. 46m Hazrey ‏@Hazrey #PrayForZedZaidi dengar khabar Zed Zaidi teruk jugak accident, siap pakai neck support, tu mesti patah leher. Mesti masuk ICU tu. 47m Mohamad Rais Syazni ‏@rais_kot Mcm truk kn.. RT @SyafiqApek: Zed Zaidi accident. Get well soon bro. #PrayForZedZaidi http://lockerz.com/s/227940690
    View photo 50m ec•lec•tic ‏@tyatarantino RT @SyafiqApek: Zed Zaidi accident. Get well soon bro. #PrayForZedZaidi http://lockerz.com/s/227940690 View photo 1h Artisygdipandangsepi ‏@ShachIsaac #PrayForZedZaidi may the force be with him 1h Hizam Hamzi ‏@Hizam_Hamzi Saya sayang Zed Zaidi. #PrayForZedZaidi 1h HΔRIZ HΛZIQ ‏@iHarizHaziq Guys let's #PrayForZedZaidi. Dia accident and doakan dia selamat. Amin.. http://twitpic.com/abbhrr View photo 1h #DiariRamadhanSharol ‏@SharolTravor Zed Zaidi accident? Betul ke? -_- wtv just #PrayForZedZaidi May Allah give him second chance on this fasting month. 1h Khairil Anuar ‏@KhairilAnuar Aku ni macam nak kena mintak maaf je kat Zed Zaidi. #PrayForZedZaidi 1h Arishah Ariffin ‏@IchaaLovee What happened to him?? @SaffwanTwoThree @NadiaIsmael #PrayForZedZaidi 1h It'sMeHERRI' ‏@herrimzln
    Ya Allah ! nampak teruk je gambar Zed Zaidi eksiden .#PrayForZedZaidi :/ .. 1h AdibahFaizal ‏@adibahefron #PrayForZedZaidi :S 1h Aqran Saffie ‏@AqranSaffie Zed Zaidi eksiden, #PrayForZedZaidi 1h Justea Bibir ‏@AdyyF Kenapa? :O RT @SaffwanTwoThree: #PrayForZedZaidi 1h MD. AFIQ ROSLY ‏@afiqroslyy Zed Zaidi accident, mohon dia selamat. #PrayForZedZaidi 1h Helmi Halim ‏@_emint_ #PrayForZedZaidi http://twitpic.com/abbbgd View photo 1h Helmi Halim ‏@_emint_ #PrayForZedZaidi 1h norhapisah ‏@norhapisah Ya Allah!macam teruk jek. Aminn! RT @_asmawi: Zed Zaidi eksiden, doakan dia baik baik aja, #PrayForZedZaidi 1h aizat asymawi ‏@_asmawi Zed Zaidi eksiden, doakan dia baik baik aja, #PrayForZedZaidi 1h TOPISMINE ‏@NadiaAzhm_ #PrayForZedZaidi

Azmi Muslim & Farizal Marlias : Arsenal VS Malaysia

Azmi muslim

Berita Bola ‏@BERITABOLA_ID FT: Arsenal 2-1 Malaysia (Azmi Muslim, '87 Yennaris, '90 Aneke) #Friendly #AsianTour 36m Noor Azman Zainol ‏@mansahoca Azmi Muslim is the second Malaysian to score against Arsenal. The first? The Legendary Dato' Mokhtar Dahari. What a list to be in... Khairul Fahmi who? Tonight Farizal Marlias is definitely a star! ★ 2m Pjoe ‏@pjoe_ Farizal Marlias had a good game, not a great game. Apek has proven himself countless time when playing with Harimau Malaya. #fact 11m Sadiq Yusof ‏@SadiqYusof Raja's boys done very well tonight. Brilliant play by Aidil Zafuan and Farizal Marlias. Thumbs up! 16m Shafiq Ayman ‏@shafiq_ayman A great display still by #HarimauMalaya. Farizal Marlias as Malaysia's best player. Notable mention, Gary Steven Robart and S. Kunalan. 23m Iskandar ‏@IskandarOthman Farizal Marlias 2-3 Man Utd. Farizal Marlias 0-1 Chelsea. Farizal Marlias 1-2 Arsenal. #FarizalMarlias #EPLtour 23m Ardiannie Tukimin ‏@diantukimin the goalkeeper, Farizal Marlias performed at the highest level tonight. both goals are not his fault. credit to him! 24m Ameer Meerza ‏@AmeerMeerza Farizal Marlias banyak save. #respect 26m Alia Natasya ♕ ‏@Natasyaliaa I REALLY proud of our goal keeper , Farizal Marlias . He's a star for tonight . 28m Haresh Deol ‏@HareshDeol Farizal Marlias & Aidil Zafuan deserves special mention. The pitch was poor. Arsenal looked tired. Good pre-Raya treat to the fans I guess. 30m ♥ Farah Ghazali ♥ ‏@FawaaSepett Farizal Marlias Sumpah Awesome ! 31m Єzzah Єsham ‏@ezzahesham Farizal Marlias : Man Of The Match. 32m Fawwaz Azizul ‏@fawwazazizul Still men of the match, Farizal Marlias and Safiq Rahim. Good game MALAYSIAN ! You made us proud of you. :))) 36m Ridhwan Rahman ‏@chemr4 Farizal Marlias pulak,kalau game2 lwn EPL dia mmg minat. Glad to see Malaysia have another fine keeper after Apek. ;) from Damansara, Petaling 38m Faralyna Idris ‏@faralynaidris It's okay Farizal Marlias. I still love you. 43m Farish AzizHM ‏@FarishAzizHM Steady Farizal Marlias. 46m Dzul' ‏@OhhgoditsKYO_ If you mett a guy and you fall for him. And if that guy is Farizal Marlias, fight for him, he's a keeper. Lol 51m a d p i p i • ‏@adpipi Farizal Marlias tonight is having a fine performance tonight! Keep it up! 53m Zachary Zaireen ‏@ZacharyZaireen Sharbinee tak boleh pakai. Khairul Fahmi injured. Now we have the new star, come on Farizal Marlias! 59m Capt.AziziRafie™ ‏@azizirafie Farizal Marlias from N9 :) RT @putreeo: MALAYSIA LOVES YOU GOALKEEPER 1h Zzati (NIMR) ‏@zzatizzati Mael mael mael good save ah! Go go Farizal Marlias! Heee :D 2h Sukan Star ‏@sukanstar Farizal Marlias pejam mate je tahan bola striker pasukan tadika ni. Retweeted 34 times 1h Faizal Salim ‏@Faizalsalim Farizal Marlias with a save! The defense was too nonchalant #MasVSArsenal 1h Syahir Afiq =D ‏@SyahirAfiq Farizal Marlias awesome ! (Y) 1h Qiu Chung Ho ‏@nurQiu keep calm and trust Farizal Marlias. #HarimauMalaya 1h Muhammad Nor Idlan ‏@FabioDaEelan Good Job Farizal Marlias! 1h Kong Chicarito ‏@MrKong_14 what a save by Farizal Marlias ! 2h Єzzah Єsham ‏@ezzahesham Farizal Marlias ni memang steady ahhhhhhh.. 2h Ariff Imran Azizan ‏@ArifImranAzizan Good save from Farizal Marlias 2h Mohd Rashidee ‏@andreyarshidee Good Save by Farizal Marlias ! 2h Hana♚ ‏@hanabasyirahh Farizal Marlias please jangan bagi bola goal. Ily too. Please. 2h ✈ EL NINO ✈ ‏@ShaiPOEM Come on keeper Farizal Marlias, show that you more better than Khairul Fahmi :) 2h Adzie Alyza Abdul ‏@AdzieAlyza #nw Malaysia XI vs. Arsenal. Farizal Marlias gonna perform tonight. Gdluck boys! 2h ♔ ϺЅИЅ ♔ ‏@feeqazara Omg omg! Farizal Marlias jadi keeper malaysia! Comel! 2h Ayu Halim ‏@AyuHalim Yes! Go Farizal Marlias. You know I love you long time ;) 2h Ariff Imran Azizan ‏@ArifImranAzizan Style habis baju away Arsenal :) !btw Farizal Marlias in action heheh :) 2h Capt.AziziRafie™ ‏@azizirafie Farizal Marlias save penalty 3h Imera Kay'Z ‏@ImeraIezz No apek meh? :( Farizal Marlias w/ another 1 goalkeeper. http://instagr.am/p/Ndusi2MYzU/ View photo 3h Khairul Nizam ‏@NizamArchibald Farizal Marlias in goal tonight. Other than that, semua muka biasa K. Rajagobal. Probably @MdRozaimi main second half. 22 Jul Fairuz ϟ ‏@AlynnAmin #20favouritefootballers baddrol bakhtiar, fadhli shas, @w_zack @WayneRooney Farizal Marlias @IzhamTarmizi @Zaharulnizam19 @Mahali2489 17 Jul Ariff Imran Azizan ‏@ArifImranAzizan Thank you :) RT @adlinaalwi: @ArifImranAzizan happy birthday twin Farizal Marlias ;) 17 Jul Hana Mohamad ‏@HanaaaaaM Happy Birthday to Farizal Marlias wannabe ! May Allah bless you ! Have a nice life friend ! Cc : @ArifImranAzizan 17 Jul Ariff Imran Azizan ‏@ArifImranAzizan Thnks mok RT @AwieZuhrie: @ArifImranAzizan hello keeper ponyud happy birthday,kau tu player berbakat mcm twin kau Farizal Marlias... 43m Ross Yusof ‏@footballBFM 16 mis to go. Still Malaysia 1 Arsenal 0 (Azmi Muslim) The Ars need to get RvP on......oops! 57m Aysha ‏@ayshardzn RT @dalejohnsonESPN: Want to watch Azmi Muslim's wonder strike for Malaysia against Arsenal this afternoon? Here it is: http://soccernet.espn.go.com/video?video=channels/339821/1685543 1h ESPN UK ‏@ESPNUK VIDEO: Watch Arsenal concede to a wonder strike from Azmi Muslim. The second half is live on ESPN UK right now! http://es.pn/MkHZ7y 1h Aysha ‏@ayshardzn Azmi Muslim, trending Worldwide. Someone should show this to him later :) 1h epal ada misai ‏
    @iAppleMustache Ko tak main ke RT @JackWilshere: Malaysia scores, It's a wonderful strike from Azmi Muslim, who fires home from 30 yards. 0-1. #MALvAFC 1h 101 Great Goals ‏@101greatgoals (New, better video) What A Ripper! Mohamad Azmi Muslim (Malaysian XI) v Arsenal http://www.101greatgoals.com/gvideos/what-a-ripper-mohamad-azmi-muslim-Malaysian-xi-v-Arsenal/ 1h Jason Jonathan Lo ‏@jasonlo1 Azmi Muslim. Fork lift driver! Now dagger in Arsenal! See buss? Dreams! @jalludin 1h Aazief Khalid ♒ ‏@aaziefkhalid They have walcott, we have Azmi Muslim. #MASVSARS 1h Jason Jonathan Lo ‏@jasonlo1 Msia 1 Arsenal 0. Cracking goal scored by Azmi Muslim! From MYTEAM Season 1! @Khairykj @daxmuhamad 1h Gooners For Life! ‏@WeHateTottenham BREAKING: Liverpool put in a £20million bid for Azmi Muslim after hearing he can actually score against a PL team. #LFC 1h Khairul Azwan Harun ‏@azwanbro I want Azmi Muslim and I want Bunyamin Umar! 1h Astro ‏@astroonline Half time: Arsenal 0-1 Malaysia. Harimau Malaya is fighting on with a stunning goal by Azmi Muslim! What do you... http://fb.me/1Mfkv1grg 1h Khairy Jamaluddin ‏@Khairykj 1-0!!!!! Azmi Muslim scored! Ex-MyTeam player. Shebby, Bojan, @jasonlo1 & I found
   Azmi driving a forklift in Penang 5 years ago. 1h Jack Wilshere ‏@JackWilshere Malaysia scores, It's a wonderful strike from Azmi Muslim, who fires home from 30 yards. 0-1. #MALvAFC 1h Soccerfans ‏@MalaysiaSoccer world class goal by Azmi Muslim. Malaysia 1-0 Arsenal. 1h Arsenal.com ‏@Arsenal GOAL for Malaysia. It's a wonderful strike from Azmi Muslim, who fires home from 30 yards. 0-1. #MALvAFC 1h Charlie Wyett ‏@CharlieWyett Half-time in Kuala Lumpur. Malaysia 1 Arsenal 0. Stunning goal from Mohamad Azmi Muslim in first half stoppage time 1h N9_Info_Football ‏@infobola_N9 GoLlLlLll!!!Azmi Muslim!Gol jarak jauh!!! TERBAIKKK!!!!! Malaysia leading 1-0!!! 1h Man Utd Malaysia ‏@MUFC_Malaysia 46mins Azmi Muslim , Malaysia 1-0 Arsenal - mh 1h Stan Jenkins ☃ ‏@jenkinsjp Azmi Muslim! I remembered from last time! 1h Muhd Irfan Aghna™ ‏@IrfanAghna28 Azmi Muslim on the score sheet 1h Andhika Suksmana ‏@deekasuksmana What a goal from Azmi Muslim... Mas 1 - 0 Arsenal... 45' additional time 1h ☺ Luchaas Piazon ☺ ‏
   @airaanadia Azmi Muslim MEMEY POWER. FHEWITTT 1h Hairul Nizam Hamdan ‏@hairaul Superb goal by Azmi Muslim... World class goal. Malaysia 1 Arsenal 0. 1h faiz razali ‏@officialfaez Whoaaaaa ! Malaysia goall,Very fantastic from Azmi Muslim 1h Ng Calvin ‏@ngcalvin20 Fantastic goal by Azmi Muslim!!' 1h Gwen Stacy's ‏@EhFikri Perghhhhhh superb goal from Azmi Muslim 1h Nabil ‏@nabilhusni Goallllll! A nice long shot from Azmi Muslim, Malaysia 1h Aziz Al Fulaij ‏@AAF_23 Take a bow Azmi Muslim 1h Abdul Hakeem Tirmizi ‏@hakeemtirmizi Wonder GOAL by Azmi Muslim 1h Najib Mamon ‏@_NJBMM Thats a screamer! Azmi Muslim. 1h Azizan Hariz ‏@super_aca Now that is how you score a goal Azmi Muslim! 1h Faliq Firdaus ‏@faliqfirdaus Shit! What a goal from Azmi Muslim! a World class goal! 1h Amirul Ashraff ‏@Amirulashraff30 Goalllllllll for Malaysia.....nice try from Azmi Muslim 1h zulkhalid afandi ‏@aaaaaloi stunning goal Azmi Muslim!!!!!! 2h Juan Bapakaw ‏@juanbudiman Azmi Muslim as always, being a douche. #MASvsARS 2h F A R H A N ツ ‏@FarhanYG Azmi Muslim shit should not played! 2h 501Awani ‏@501Awani Msia: Subra, Bunyamin, Aidil Zafuan, Safiq, Norshahrul, Safee, Azmi Muslim, Azamuddin, Kunalan, Shakir Shaari, Farizal Marlias. 3h RNFA ‏@jajameera Malaysia XI 1st Eleven : Farizal, Bunyamin, Amiridzwan, Aidil Zafuan, Safiq Rahim, Azmi Muslim, (cont) http://tl.gd/ighmfp 3h MalayaTigers ‏@MalayaTigers Kesebelasan utama Malaysia vs Arsenal : Farizal, Bunyamin, Amiridzwan, Aidil Zafuan, Safiq Rahim, Azmi Muslim,... http://fb.me/1eIBLLe1P 3h Mohd Rashidee ‏@andreyarshidee Malaysia XI - Farizal, Bunyamin, Amiridzwan, Aidil Zafuan, Safiq, Azmi Muslim, Amar Rohidan, Azzamudin Akil, S. Kunalan, Safee Sali, Matyo. 3h Syzatty ツ ‏@syazatty malam ni Farizal, Bunyamin, Amiridzwan,Aidil Zafuan, Safiq Rahim,Safee Sali, Norshahrul, Azmi Muslim, Amar Rohidan,Azzamudin Akil, S.Kunalan

TheRealHansAffens ‏( @Hans_Affens ) instagram, lockerz, tumblr dan penutupan twitter-nya....


#OHMYENGLISH!

bersabarlah dik TheRealHansAffens ‏@Hans_Affens, kelak kau akan power english. BECAUSE, WE CARE A LOT!

wanna go 2 carefour. eh, carrefour RT @Zie_Tai i wanna to care! RT @sakaramona: I am care RT @_siggplus: Who's care? RT @Hans_Affens avatar. Don't waste time on anyone who doesn't focus on you. You're worth someone's FULL ATTENTION. @cikbibirmerah alolor, how cute! :) insyallah:) @PrincessNamura Adik! finally! Miss ya lots! Who's care again? RT @_siggplus LMAO RT @Hans_Affens: LOL! Everybody cares..! Woooooot RT @facktura: finally…!! “@Hans_Affens: LOL! Everybody cares..!” i wanna to care! RT @AzmanV2: That means! RT @sakaramona: I am care. RT @_siggplus: Who's care? RT @Hans_Affens: changed my avatar. What comes easy won't last. And what will last, won't always come easy. It's funny how life continues to teach us things, even when we aren't prepared to learn! just coz I'm quiet, doesn't mean I've given up... it just means that what's going through my head, u might not want to hear. finally…!! “@Hans_Affens: LOL! Everybody cares..!” LMAO RT @Hans_Affens: LOL! Everybody cares..! What now? RT @AzmanV2: That means! RT @sakaramona: I am care. RT @_siggplus: Who's care? RT @Hans_Affens: changed my avatar. That means! RT @sakaramona: I am care. RT @_siggplus: Who's care? RT @Hans_Affens: changed my avatar. Heyy! What wrong?! RT @_siggplus: LMAO RT @Hans_Affens: @_siggplus LOL! if x care, xperlu la tweet bodo. LMAO RT @_siggplus: LMAO RT @Hans_Affens: @_siggplus LOL! if x care, xperlu la tweet bodo. LMAO RT @Hans_Affens: @_siggplus LOL! if x care, xperlu la tweet bodo. I am care. RT @_siggplus: Who's care? RT @Hans_Affens: changed my avatar. So's yesterday, Sigg. RT @_siggplus: Who's care? RT @Hans_Affens: changed my avatar. Who's care? RT @Hans_Affens: changed my avatar. Pabila nk type who cares then suddenly type whos care..d'tambah dgn auto spelling..whos jadi who's. then jadi bahan jenaka d'sni. TQ:) @Hans_Affens are you come to opening fast #twtupberbuka this sabtuday? @Hans_Affens my name is uras. I am think ur interesting. Can we make friendship? i were sincere Cc @Hans_Affens RT @Hans_Affens: Kiddo nowadays..one word, poser. @Hans_Affens hi. I am work as designer. Can i make friendship with u? @Hans_Affens saya #TeamHansAffens . Engineers stay together gitu. #TeamHansAffens RT @klubbkiddkl: LOL RT @Hans_Affens: I don't care what people says, I'm just tweets. Twitter is not English class! LOL! Atleast I'm graduated and become an engineer. #OHMYGOD! RT @Derezedd: #OhMyEnglish RT @karrotgold: #OhMyEnglish RT @flux_z: #OhMyEnglish RT @Hans_Affens: Some said I'm poyo..who's care? @Hans_Affens i sayings you also model bubur lambuk. #OhMyEnglish RT @Hans_Affens: Its so funny when I saw this school girl sayings I'm model ! LOL what model?finish ur school dulu lah.. #OhMyEnglish RT @flux_z: #OhMyEnglish RT @Hans_Affens: Some said I'm poyo..who's care? He's an engineer,who's care! Lol RT @flux_z: #OhMyEnglish RT @Hans_Affens: Some said I'm poyo..who's care? #OhMyEnglish RT @Hans_Affens: Some said I'm poyo..who's care? #20PeopleIThinkAreHandsome @reindowh @amanzicki @AvianVin @syazevans @Hans_Affens @zoweyhanafiah @chapyrae @kiemiadam @JazlyHavens How to develops our self to be better in future?I kept thinking all the time.. Yea, tunggu 2tahun lagi :) RT @Hans_Affens: I shouldn't get married in this age..too early.. @Hans_Affens dulu yes..but now 50/50. It's hard for me to trust anyone now. @Hans_Affens please don't :) just enjoy your life. The better one will come to u.insyallah. Ouch! So sweet of u!! Sure babe! Cpt la dtg kl RT @Hans_Affens: #PeopleIWantToBukaPuasaWith nooremalina" I will.insyaallah abg RT @Hans_Affens: @TinkyWinkyDypsy saving from now adek:) Morning abg.let me know when you want to go there.so I can save my money RT @Hans_Affens: @TinkyWinkyDypsy let's..! Morning adek! “@Hans_Affens: Sy start puasa penuh sejak berumur 8thn lg..until now:) record still there..” Ahamdulillah bro. Keep it up! Adik want to follow you abg ! RT @Hans_Affens: Subhanallah, one day fine I will be there..InsyaAllah.. http://twitpic.com/aa92vh You wanna get marry? Bhahah RT @Hans_Affens: Mom, we need to discuss something important.. RT @Hans_Affens: You can judge me when you are as perfect as you expect me to be! RT @Hans_Affens: No matter how busy you are, always make time for those people you would be afraid to lose You don't have to be perfect, you just have to be yourself. Relationships start with "could we talk?" and end with "we need to talk" My Favourite quote "Hurt ME with the truth but never comfort me with a LIE." @Hans_Affens ye didi! Night2 @Hans_Affens tido u :) good night It's always fun listening to someone lie when we already know the Truth.. Caring for someone is easy, but to make someone care for you is difficult, So never lose the one who really cares for you!

Monday, July 23, 2012

himpunan #NamaManja di twitter


#NamaManja baby manja kiko. just call me air soya, sedap bukan? #NamaManja darwiish atau wish atau i wish your merry christmas. #NamaManja Squidward Tentacles. Channel 119 pukul 5 petang *EH* #NamaManja 'Follow' #NamaPuaka 'UNFollow' ehhhh He call me "rindu" and me call his "cinta" and yeah that is our #NamaManja :P #NamaManja *bisik* YUSOF TAIYUB... #NamaManja doraemon. just call me debab. #NamaManja Mohd twitter bin abdul facebook . #NamaManja for couples, 'atok and nenek' ~ Zz. #NamaManja Adik, but sometimes my mom call me baby. Lol #NamaManja Aaron Aziz. just call me air tembikai, yummy kan ? #NamaManja couple sekarang "bubu and bibi" "biy and baby" dah break "kau and aku" "babi and anjing" #NamaManja couple nowadays , "boboy gigirl.." kayy meremang rambut den >-< #NamaManja couple nowadays , "boboy gigirl......." disgusting much~ Ada orang tu #NamaManja dia, ibu bapa dia yang bagi. Sedap sikit dengar. Tapi bila kawan dia bagi, merepek sikitlah. Kalau sendiri bagi? Ew.
#NamaManja : Chikenish . Cause I loooove chicken . HAHHAHA ; credits to dad who called me this at first . #NamaManja Anyonyonyo. #NamaManja is trending :) well, finally i'm famous! Muah-muah! #NamaManja weh. Serious. My boyfriend call me 'Gemuk' #NamaManja Nama saya Kahpit bin Bullah. panggil je Pitbull. #NamaManja #NamaManja MienOmey? Oh please. *muntah hijau* #NamaManja Rosnah = Senah, Fatimah = Timah, Ismail = Mail, Zainab = Jenab, Rogayah = Gayah and Akbar = Keba. Eh? #NamaManja Saodah. Nama sebenar Zaiton Sabedah. Tapi, #NamaManja Sally. Otak kau! Nama I Rokiah . Panggil je Rocky #NamaManja #NamaManja Leb. (My dad calls me this)
   #20PeopleIThinkArePretty #NamaManja #Nona Datuk Hensem Hai nama saya Abu, panggil saya Roy. Hai nama saya Ali, panggil saya Rain. Ituu semuaa bajet nak #NamaManja laa kan, abah kau laa sakaii Kena tepat kat batang hidung. Cis. RT @FullFreydaus: #NamaManja baby - smp besar umur dah 20 mak die masih panggil baby #truestory #NamaManja Mr Johnny Kedip Kedip #NamaManja chilled coca cola with lots of ice cubes
#NamaManja awak apa? | Kenapa awak nak tahu nama manja saya? | Sebab awak nampak manja? | Awak pernah kena lempang? #FailedPickupLine #NamaManja Boyfriend Zooey Deschanel. #NamaManja RT @affrojack: B FTW! #NamaManja Dibsy. #NamaManja ying #NamaManja kat rumah ke acane nie? #NamaManja Ayang & Anja (Cuma segelintir je tahu siapa mereka berdua ini) #NamaManja Pil Manjakani Putri Binari #NamaManja manja man #NamaManja Pee #NamaManja Papa & Mama #NamaManja Tembam #NamaManja. Cepuden #NamaManja Boh #NamaManja Montel #NamaManja ba & bi #NamaManja Manja #NamaManja Jali #NamaManja Shushu. #NamaManja sayangku orang gila. kkwkwkwkkwkwkwkpdjejdecnijowjswmnwx #NamaManja tompok #NamaManja Baby Sayang #NamaManja Bucuk

Sunday, July 22, 2012

Perempuan Neraka : Cerekarama yg trending di Twitter


Perempuan Neraka yang membariskan pelakon-pelakon Fizz Fairus, Aeril Zafrel, Sherie Merlis dan Ika AF mengisahkan Intan, isteri kepada Hasyim yang sentiasa mengongkong hidupnya dan berbelanja di luar kemampuan sehingga menyebabkan Hasyim tertekan dan kesihatannya turut terjejas.

komen-komen:
just finished watching Perempuan Neraka. in sha Allah, i wont be anywhere near that. nauzubillah min zalik :'( selesai sudah with Perempuan Neraka. back to normal activity.. twitter-ing #nowwatching Perempuan Neraka via youtube. OK. Jom paksa diri tidur. I have responsibilities.I have to make money. I have bills to pay. I'm not a Perempuan Neraka. k time to layan Perempuan Neraka.. last night missed this one coz of we're watching White Curse Melody orz #nowwatching #nw Perempuan Neraka "Perempuan Neraka" is 👍! Such an emotional cerekarama! A lot we can learn from it! :') Love Fizz Fairuz & Aeril Zafrel's acting! #multitasking -tweeting , Perempuan Neraka, bross.wkwkwk Done with Perempuan Neraka. And now watching 8 Jam! Seriously, after korean drama for the past few weeks, my Sunda... — http://t.co/rIzIdOSH Finally found a link to catch "Perempuan Neraka"! I'm a happy girl! *giggles* Hello, Mr. A! 😍 "@AnisDiCaprio: Perempuan Neraka is still in the list of trending. It is to show world that is 'Queen Mutia' one of the 'Perempuan Neraka' " "Queen Mutia = Perempuan Neraka" Perempuan Neraka a.k.a Queen Mutia. Die now please? Bila nampak trend 'Perempuan Neraka' , the 'first lady' that comes to mind is well, enough said ;) "@jigglytetek: Perempuan Neraka sounds nice. Hellboy's wife aha." Wkwkwkkwkwk Dear my future husband, i wouldn't be like a woman in "Perempuan Neraka". Trust me, Insha-Allah. hey future husband, i just want you to know that i will never be like "Perempuan Neraka". XOXO with lurvez <3<3 your future wife So sad this Perempuan Neraka story :'( Am I the only one who's not watching Perempuan Neraka or..? dear people who are now watching the 'Perempuan Neraka' i knew u are angry with the girl,but please control ur words. respect the Ramadhan. Every man wants a nice girl not a "Perempuan Neraka" like on cerekarama on tv3. Why is everyone on my Timeline watching "Perempuan Neraka"......? Best sangat ke......? sayang, i will never treat you like how this Perempuan Neraka lady is treating her husband. Janji saya takkan awak, i promise ;'-( I wanna cry while watching Perempuan Neraka (wipe tears) I seriously don't get the point of putting 'Perempuan Neraka' as a movie title RT @yasminebanez: @jaydeesm @fizz_fairuz @tv3malaysia thank u for watching tv3.. Anyway its 'Perempuan Neraka' ... http://m.tmi.me/tQIMP #nw Perempuan Neraka. Pity Fizz Fairuz :(
Dear future husband, Insyallah im not gonna treat u like that. This is a promise from your future wife. #PerempuanNeraka just finished watching Perempuan Neraka. in sha Allah, i wont be anywhere near that. nauzubillah min zalik :'( selesai sudah with Perempuan Neraka. back to normal activity.. twitter-ing OK. Jom paksa diri tidur. I have responsibilities.I have to make money. I have bills to pay. I'm not a Perempuan Neraka. k time to layan Perempuan Neraka.. last night missed this one coz of we're watching White Curse Melody orz "Perempuan Neraka" is 👍! Such an emotional cerekarama! A lot we can learn from it! :') Love Fizz Fairuz & Aeril Zafrel's acting! 5h Lady Dee ‏@lady_dee06 Done with Perempuan Neraka. And now watching 8 Jam! Seriously, after korean drama for the past few weeks, my Sunda... — http://t.co/rIzIdOSH "@AnisDiCaprio: Perempuan Neraka is still in the list of trending. It is to show world that is 'Queen Mutia' one of the 'Perempuan Neraka' " Bila nampak trend 'Perempuan Neraka' , the 'first lady' that comes to mind is well, enough said ;) Trillion thanx to those who watch #PerempuanNeraka last night.. Still trending.. ;) "@jigglytetek: Perempuan Neraka sounds nice. Hellboy's wife aha." Wkwkwkkwkwk Dear my future husband, i wouldn't be like a woman in "Perempuan Neraka". Trust me, Insha-Allah. Waiting for the end credit for #PerempuanNeraka. So sad this Perempuan Neraka story :'( #PerempuanNeraka is a good drama! Congrats @JRjalenarejab & cast! :) Am I the only one who's not watching Perempuan Neraka or..? Every man wants a nice girl not a "Perempuan Neraka" like on cerekarama on tv3. Why is everyone on my Timeline watching "Perempuan Neraka"......? Best sangat ke......? To my future husband, Insyallah im not gonna treat u like that #PerempuanNeraka" i cried when i watched #PerempuanNeraka Won't treat my future husband like that. Never! #PerempuanNeraka RT @fizzaty Dear future husband , i'll not treat u like that . This is a promise from your future wife . #PerempuanNeraka InsyaAllah i will not treat my future husband like the one they did to theirs #PerempuanNeraka RT @snowerrewons: Terbaeklaaa @fizz_fairuz dlm #PerempuanNeraka. Keep up the gd work k. :) yeahhhhh..tq snow Dear future wife, don't be like that sial wife in #PerempuanNeraka Ya Allah sedihnya cerita #PerempuanNeraka ni. How come there's women like 'em on earth. Good story w/ great pedoman for us, iAllah I'll listen to you my future husband. I will be an obedientvwife for you. And we will live happy forever. I'll not be like #PerempuanNeraka Lek mars. Its a movie. RT @mrsyashmshl: Excuse me, what gender is the person who gave birth to you again? RT @MohdHarmizi: #PerempuanNeraka Cerita kat tv3 au ... RT @mrsyashmshl: Excuse me, what gender is the person who gave birth to you again? RT @MohdHarmizi: #PerempuanNeraka Excuse me, what gender is the person who gave birth to you again? RT @MohdHarmizi: #PerempuanNeraka I don't want to treat my future husband just like @fizz_fairuz has been treated in #PerempuanNeraka Dear #FutureHusband I won't treat you like Intan treat her husband in #PerempuanNeraka ♥ Trust me daddy I won't treat you like anis treat to her dad in #PerempuanNeraka I will never! Insya'allah. I ♥ AYAH. How can you let your husband be like that? Don't you have a heart, woman? #PerempuanNeraka Omg omg omg! @aerilzafrel berlakon dlm #PerempuanNeraka awwwhhhh! He's so handsome! ☺ RT @bobbymanaf: Can't wait to watch @IkaNabella on #PerempuanNeraka tonight. :) Another 30minutes for #PerempuanNeraka ... Can't wait! best script so far... @IkaNabella: Saksikan cerekarama penuh keinsafan #PerempuanNeraka mlm ini di @tv3malaysia jam 10pm..RT please !! ;) RT @arJUJUmand: Perempuan Neraka? Perempuan Puaka saya kenal lah. RT @tv3malaysia: Cerekarama malam ini, #PerempuanNeraka. Apa cerita #PerempuanNeraka ni? Aku nak tengok juga si comel @IkaNabella ni berlakon. Tap aku takbalik kerja lg -____- Kenapa bukan Perempuan Puaka? RT @tv3malaysia: Cerekarama malam ini, #PerempuanNeraka. Tajuk yang garang, apa jalan ceritanya? Tunggu jam 10 amboi.. tatots saye RT: @tv3malaysia: Cerekarama malam ini, #PerempuanNeraka. Tajuk yang garang, apa jalan ceritanya? Tunggu jam 10mlm ini. Sedang menunggu depan tv nak tgk cerekarama #PerempuanNeraka @tv3malaysia jam 10mlm ini!!! Cerekarama malam ini, #PerempuanNeraka. Tajuk yang garang, apa jalan ceritanya? Tunggu jam 10mlm ini. PPERRGHH. Mana #LelakiNeraka? RT @IkaNabella: Saksikan cerekarama penuh keinsafan #PerempuanNeraka mlm ini di @tv3malaysia jam 10pm Another 45minutes for #PerempuanNeraka ...!! Tune in @tv3malaysia RT @tv3malaysia: RT @SuriaLatib: Pukul 10 #PerempuanNeraka @tv3malaysia mesti tengok! Boleh tanya? Kenapa ramai sangat orang tweet pasal #PerempuanNeraka? Mlm ni nk tgk #PerempuanNeraka @tv3malaysia kenapa ramai sangat tweet pasal #PerempuanNeraka ? Yeay! RT @IkaNabella: Saksikan cerekarama penuh keinsafan #PerempuanNeraka mlm ini di @tv3malaysia (cont) http://t.co/2u8oitDS cerekarama tonight #PerempuanNeraka.... pas trawih jom kita duk dpn2 tv... @RafidahIbrahim @tv3malaysia #PerempuanNeraka malam ni..mcm best je :) Hamboi tajuk Cerekarama TV3 besok, "PerempuanNeraka" Kasar nor bunyinya.. Slot Cerekarama #PerempuanNeraka @tv3malaysia Tajuk drama #tv3 esk sgt menarik! #PerempuanNeraka @tv3malaysia citer #PerempuanNeraka bila yer tayangan???
Related Posts with Thumbnails