our sponsor

Followers

Sunday, September 30, 2012

budak2 Kpop punya mengamuk kena bahan sampai kata, "apasal Justin Bieber boleh plak?" Well, here's your fucking Bieber!



GIMME A BREAK! GIMME ONE FUCKIN' MINUTE!

BIEBER! KPOP! SELENA GOMEZ! TIGA-TIGA BODOH, TIGA-TIGA BOLEH NAIK KARGO!

Kan dah mendapat Billie Joe Armstrong (Green Day) mengamuk sampai dia hempas gitar pasal set dia kena cantas dek Usher, tak pasal2 Bieber yang kena. Dan bayangkan artis Kpop kegemaran korang yang baru setahun jagung dan penuh botox itu mendapat celaan yang sama.

Saturday, September 29, 2012

lelki i babichki v pornii klipove



ada mamat Bulgaria yang google carian di atas yang aku tak tau makna dia apa, don't tell me dan dia tersesat ke entry "Muhammad Akbar Azman (@akbarazman) budak femes Twitter versi orang malas dan abridged". don't ask me why.

anyway, band di atas asalnya nama dia Penniless People of Bulgaria tapi bukan asal Bulgaria pun. diorang dari Finland. teenager of the 90's yang terbukak TV3 satu pagi ahad masa festival Trastock di Sweden mesti perasan band ni yang sekarang dah rename jadi Penniless sahaja.

klasik sial main search website pakai ICQ....



time ko search tu, Babyrina terkeluar sekali pakai server cjb.net.
No wonder you're single. You're a Kpop lover.
The problem is APKK pun kena bahan. Whose side are you actually? Republican or go green?

Friday, September 28, 2012

Siti Nurhaliza menjawab isu anak tirinya bakal mengahwini Rozita Che Wan


Tapi sebelum saya menjawab akan persoalan yang berselirat ala konspirasi dalam filem JFK ini, izinkan saya menyampaikan sebuah video Kipas Lipas yang dihasilkan oleh saudara Apam malaysie. Kalian boleh berikan pendapat kalian tentang video ini dan berita Kak Ita kita sekali.

Tweet-tweet pilihan Belanjawan 2013




...dan sementara Zed Zaidi berjuang hingga ke titisan zigot yang terakhir, artis-artis tanahair berbelanja dengan begitu berhemah sekali di stor H&M edisi Malaysia.

Tuesday, September 25, 2012

Apit Darknakalz : Paku sepatu, sebuah kisah angker




Apit Darknakalz duduk bersila di anjung rumah beliau. Hafiz Rahim, anak patung kain buruk kegemaran beliau dicengkam di bawah satu lengan. Matahari lewat petang bersinar melalui daun pokok oak gergasi, pemutus cahaya kerlipan di kabin. Gerakan cahaya keemasan mempesonakan kanak-kanak dan dia duduk dengan mukanya memandang jauh, seolah-olah dipukau. Kedengaran perbualan dari dalam kabin.


Malique Too Phat meninggal ?



wah, cepatnya berita ini tersebar. sakit apa? kerana apa?


saya ada post komentar ini dalam Tumblr, Facebook dan ruang diskusi 'Melayu marhaen' (jenis yang tak banyak pilihan, fahamkan maksud saya....), yes dah seminggu dua dah jadi kes, tapi ada moleknya jika ada yang belum membaca boleh memberi pendapat kalian.

saya ada tulis laporan penuh di page Blitzenius Blogspot

Emma Maembong tak baca paper harian Metro dan sisipan Pancaindera, dia baca Wikipedia







dah lamanya saya nak tulis pasal Emma Maembong puji melambong-lambong macam Mael Lambong ni. cantik orangnya. macam Hanis Zalikha.

arakian, saya telah mengikuti Twitternya di twithandle @emma_maembong dengan harapan saya dapat mengenali hati budinya sekaligus dapat menyuntingnya sebagai suri di hati saya selepas sekian lama menyepi tanpa sesiapa di sisi mendengar cerita bertepuk tampar bertumbuk atototototototototo tiup tiup biy nyenyenyenyenye bagai @Bellfenny dan AmirulSFnya.



menarik twitter2nya. Emma Maembong masih lagi muda remaja, gemar bersiar-siar dan membeli belah (entah betul ke tidak ni) di Kuala Lumpur dan tidak melayan gosip-gosip murahan seperti yang sering tertulis di tabloid Harian Metro dan sisipan Pancaindera. ini terbukti dari beberapa tweetnya yang membuatkan saya bangga punya kekasih gelap yang ada pendirian yang teguh ini.


Emma Maembong ‏(@emma_maembong) : "baru tahu. Hehe org kl la jarang tgok papar matro. So xtahu la "

papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro papar matro 

Monday, September 24, 2012

berapa umur Ustazah Sharifah Khasif Fadzilah Syed Badiuzzaman ?



terima kasih atas pertanyaan ente dan menunjukkan minat pada Ustazah Sharifah Khasif, terutama setelah dia mendirikan rumah tangga bersama seorang Dato' Seri. semoga ana dan ente dan kita semua mendapat kerahmatan dan kemashylahatan daripadaNya. syukran!

adapun ya ustazah dilahirkan pada 5 Ogos 1982 dan berasal dari Ipoh, Perak, anak yang kedua daripada 3 orang adik beradik. beliau merupakan anak kacukan ayahnya yang berasal dari Yaman manakalanya ibunya adalah orang tempatan. ya maulana. maka dengan itu sudah tiga fuluh tahun ya ustazah sudah memebsar di muka bumi ini.
   ya ustazah telah mendapat pendidikan di Universiti Tenaga Nasional, Bangi dan memegang jurusan Sarjana Muda Kewangan. dia menjadi Naib Johan di Akademi Al-Quran 2008, Johan Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan ke-51, Johan Tilawah Al-Quran Peringkat Antarabangsa 2008, Johan Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan 2008 & 2009, Johan Tilawah Al-Quran Peringkat Antarabangsa 2009. Maha suci Allah.

ustzah kini menjadi CEO di syarikat beliau sendiri Sharifah Khasif Production Sdn Bhd dan menjadi kaunselor di Jabatan Korporat, Kuala Lumpur serta menjadi Pensyarah Al-Quran di Jabatan Korporat Kuala Lumpur. semoga ustazah bersama suami tercinta mendapat keberkatan di atas perkahwinan mereka. amin....

Kerana Dialog Dalam Filem Untuk 3 Hari arahan Afdlin Shauki, Mufti Saran Vanidah & Rashidi Segera Rujuk : WOT A MARKETING GENIUS!



Membaca suratkhabar Utusan Malaysia hari ini, Abang Ohbloglagi menjadi pelik kerana mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria menyarankan agar Vanidah Imran dan Rashidi Ishak segera rujuk kerana dialog di dalam filem Untuk Tiga Hari. Menurut beliau, kerana dialog tersebut ...... OH YES! AKU NAK TENGOK FILEM NI! MALAM NI AKU NAK TENGOK FILEM INI!!!!!!!! AKU NAK TENGOK PART LAFAZ TALAK TU BETUL KE TAK ATAU EDITING TRAILER NI YANG GENIUS SANGAT! YES! YES! YEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSS!!!


Saturday, September 22, 2012

komen terbaik Bahrin Tangkai Jering (cerekarama TV3, 22 September 2012) [video]




Stranger. ‏@syiqinbasni "Bahrain Tangkai Jering" is the best drama but it's can make some man follow his drama to lie some woman .Very #EpicFail

it's can make

it's can make...


#SriKLPunGame dan kenapa ia perlu dibendung tahap Soundgarden Blogserius : ( Twitter Trending )


Update: Video di atas menunjukkan batapa lagho dan hinanya impak KPOP sehingga membuatkan ramai anak-anak muda yang masih teruna dan berakhlak mulia terjerumus ke lembah yang hina ini... Terima kasih Blogserius atas penemuan video ini. Mirul dan Bella. Bella tinggalkan Mirul, Mirul pishang selamanya sebab Bella taknak getback. Mensi taknak balas menyebabkan Mirul gilERRRR.Nyenyenyenyenyenye tiup tiup biy.

A HACK ENTRY IS A HACK!


Amat Jamaludin (@AmatJamaludin), ini adalah hari bertuahnya, #HappyBirthdayAmatJamaludin



Amat Jamaludin, tak boleh ke kamu buat hari jadi masa hari lain? Kan dah trending satu Twitter. Hari sabtu ni orang nak rilek2. kalau hari keje tu elok la juga, budak2 belum mummayiz yang banyak RT nama kamu pun semua sekolah. Kamu ni geng Ekyn Aris ke? siap ada hashtag #GengMA Pembantu #SMKKocakKocak suma. Abang pun tak tau lah permainan budak2 sekolah zaman sekarang, dengan KocakKocak semua, mengerikan. kalau minum susu kocak, takpe.

Ni member ko Akhbar Azman punya pasal ni yang buat #HappyBirthdayAmatJamaludin. Pesan abang, tumpukan pada pelajaran....

Kamu duduk Belakang Rumah Haji Tasim? Kirim salam kat Haji Tasim.



Thursday, September 20, 2012

Ayat Ngorat Dari Artis Top Malaysia! : sumpah tersembur!



pagi tadi, aku buat sekole Nescafe panas. hati aku pun jadi panas bila aku tengok video bikin panas di atas. bayangkan ia mengumpulkan ayat ngorat dari artis yang tahap tokey balak haram lenyek tenggiling serama. air nescafe aku nak tersembur kat monitor ni bila tengok ayat ngorat diorang, terutama sekali Tomok. nasib baik Faizal Hussein bagi ayat power.

wafi bekas suami anne ngasri bertemu hantu bunian felda redong




Wafi dan Anne Ngasri telah memandu melalui seksyen berhutan kosong lebuh raya. Pemimpin-pemimpin kilat, guruh mengaum penuh semangat, langit pergi gelap dalam hujan lebat mencurah-curah.
     "Kita sebaiknya berhenti," kata Wafi.
      Anne Ngasri menganggukkan kepalanya dalam perjanjian. Dia melangkah pada brek, dan tiba-tiba kereta mula slaid di kaki lima licin. Mereka menjunam di luar jalan raya dan susut kepada berhenti di bawah mencondong.
     Pucat dan berjabat, Anne Ngasri cepat bertukar untuk memeriksa jika Wafi adalah hak semua. Apabila dia mengangguk, Anne Ngasri santai dan melihat melalui hujan direndam tingkap.
     "Saya akan melihat bagaimana buruk ia," katanya kepada Wafi, dan apabila keluar ke dalam ribut. Beliau menyaksikan angka kabur dalam lampu itu, berjalan di sekitar hadapan kereta. Sejurus kemudian, dia melompat di sisinya, merendam basah.
      "Kereta yang tidak rosak teruk, tetapi kami roda mendalam dalam lumpur," katanya. "Saya akan perlu pergi untuk bantuan."
      Wafi menelan cemas. Tidak akan ada penyelamat cepat di sini. Beliau memberitahu beliau untuk mematikan lampu dan mengunci pintu sehingga dia kembali.
     Hantu bunian Felda Redong bernama Alif Aziz Sayang Sayang Sayang. Walaupun Anne Ngasri telah tidak berkata nama kuat, kedua-dua mereka tahu apa yang dia telah memikirkan apabila beliau memberitahu beliau untuk mengunci kereta. Ini adalah tempat di mana seorang lelaki pernah mengambil kapak dan digodam isterinya mati di marah cemburu atas urusan yang didakwa. Kononnya, semangat kapak memegang tampuk suami terus menghantui seksyen ini jalan.
      Luar kereta, Wafi mendengar jeritan, berdebar-debar kuat, dan bunyi Hantu bunian Felda Redong bernama Alif Aziz Sayang Sayang Sayang yang aneh. Tetapi dia tidak dapat melihat apa-apa di dalam kegelapan.
      Takut, dia mengecut turun ke tempat duduknya. Beliau duduk dalam diam untuk seketika, dan kemudian dia perasan bunyi yang lain. Hantu bunian Felda Redong bernama Alif Aziz Sayang Sayang Sayang Hantu bunian Felda Redong bernama Alif Aziz Sayang Sayang Sayang Hantu bunian Felda Redong bernama Alif Aziz Sayang Sayang Sayang Ia adalah bunyi lembut, seperti sesuatu yang ditiup oleh angin.
      Tiba-tiba, kereta itu diterangi oleh cahaya yang terang. Suara yang berbunyi rasmi memberitahu beliau untuk mendapatkan keluar dari kereta. Anne Ngasri mesti telah menemui seorang pegawai polis. Wafi dikunci pintu dan melangkah keluar dari kereta. Sebagai matanya diselaraskan kepada cahaya terang, dia melihat ia.
      Tergantung oleh kakinya dari pokok sebelah kereta mayat Anne Ngasri. Tekak berdarah beliau telah dipotong begitu mendalam bahawa dia hampir dipancung. Angin mengayunkan mayatnya belakang dan sebagainya supaya ia mengatasi terhadap pokok itu. Hantu bunian Felda Redong bernama Alif Aziz Sayang Sayang Sayang Hantu bunian Felda Redong bernama Alif Aziz Sayang Sayang Sayang Hantu bunian Felda Redong bernama Alif Aziz Sayang Sayang Sayang.
     Wafi menjerit dan berlari ke arah suara dan cahaya. Seperti dia menarik dekat, dia menyedari cahaya tidak datang dari lampu suluh. Tetap ada angka bercahaya seorang lelaki dengan senyuman di wajahnya dan kapak besar, pepejal, dan pasti sebenar di tangannya. Beliau disokong dari angka bercahaya sehingga dia terserempak dengan kereta.
      "Bermain sekeliling apabila belakang saya telah bertukar," hantu berbisik, mengusap bilah tajam kapak dengan jarinya. "Anda telah sangat nakal."
      Perkara terakhir dia melihat bersinar bilah kapak dalam cahaya ngeri, pijar.

Wednesday, September 19, 2012

[filem] James Gunn akan mengarah dan menulis adaptasi komik Marvel, Guardians of the Galaxy


James Gunn (yang melancarkan karier band Aidil Rusli, Couple ke pentas perfileman antarabangsa) dikhabarkan akan menulis dan mengarah salah sebuah filem adaptasi komik Marvel, Guardians of the Galaxy. ramai fanboys yg terpinga-pinga juga dengan pilihan Marvel Studios ini. tapi tunggu filem keluar dulu, baru boleh cakap. kemungkinan muzik Couple akan digunakan sekali lagi oleh Gunn untuk filem terbarunya ini, who knows...

mostly ramai yg kurang kenal James Gunn sebagai director  selain filem Super yang gagal di pasaran tapi kredit penulisan Gunn boleh tengok pada filem arahan Zack Snyder, Dawn of the Dead. dia juga tulis filem Scooby Doo.

Sunday, September 16, 2012

#PrayForTeresa / RIP Teresa


Dear Teresa's family and azlan johari, stay strong and hope everything is fine with you guys. RIP Teresa.

RIP Teresa a.k.a @TeresaTINGTONG who died because of brain tumour. She was only fifteen. My age. She was a brave girl. teresa thien. gone too soon. you were such a good friend to me. i'm sorry we couldn't cheer together. you'll be missed... You were a fighter.


Dear Coldplay (the band), one of your biggest fans, @TeresaTINGTONG passed away this morning. It would be an honor to her if you know about this.


One minute evryone's "RIP Teresa", the next minute evryone's all "she's breathing/alive" Get your facts right pls, this is a serious matter

BUT MOST OF ALL...

...WHO IS TERESA??????


according to Azlan Johari's (@azlanjohari ) tweet:


All I've ever wanted to is to meet you for the last time. But now? You're leaving to places I can't go yet. We promised each other many things, not to fight each other, meet up after her PMR. But I guess our promise cannot be fulfilled ;(
   5/5/1997 - 16/9/2012. You'll always be remembered Teresa. Rest in peace and I love you, the most.
   She's one of the greatest person I've ever met. If you can read this, I love you the most and you'll be remembered till the end of times. There's only one Thien Lai Kwan living on this Earth. But she's gone. I love you to the edge of the universe and back. 

the new Robocop suit. the resemblance is uncanny...


here's a problem with the new Robocop costume/suitThe main issue I have with it is that it looks like a suit of armor. The original Robocop didn't look like a guy wearing a suit it looked like a half man/half robot cyborg. There is nothing memorable about it. This is just a Mass Effect, Dark Knight, Iron Man, G.I. Joe ripoff that will either be forgotten after the 2013 movie season or laughed at for years to come.
   Now, it looked like The Tick to  me...

info on the new Robocop movie prior to be release in 2013:

RoboCop is an upcoming remake of the 1987 film of the same name. It will be directed by José Padilha. The idea of a RoboCop remake or "re-imagining" has been in development hell for many years. Robocop remake will be released in summer 2013: August 9, 2013.
   The film has a budget of 100 million dollars according to imdb.com and is written by Nick Schenk (Gran Torino) and Joshua Zetumer.
   Joel Kinnaman, star of the series The Killing, landed the lead role, Alex Murphy in the next remake of Robocop. Other stars include Michael K. Williams as Jack Lewis, Abbie Cornish as Ellen Murphy, Gary Oldman as Norton, Michael Keaton as Raymond Sellars, Samuel L. Jackson as Pat Novak, Jackie Earle Haley as Maddox, Marianne Jean-Baptiste as Chief Karen Dean and Jay Baruchel as marketing director at OmniCorp.

Source: http://robocop-2011-trailer.blogspot.com/

Friday, September 14, 2012

Bella Evans (@bellomey) tulis dalam blog dia rindu balak dia. Palabuto : Twitter trending


Ini awek aku. Bukan Bella Evans bapak kao.

http://fatineyla.blogspot.com/ dah private. bodoh! bodoh! bodoh!!!

"Saya seorang gadis yang belum mummayiz. Nyenyenyenye. Saya ada teman lelaki bernama Amirul. Bukan Miyyo Azman. Nyenyenyenye. Saya ingin menyatakan perasaan cinta kami dengan memberikan Amirul sebiji bola kristal.Nyenyenyenye. Kat mama saya pun saya tak pernah beri bola kristal. Nyenyenyenye. Sungguh gampang kan diri Bella ini? Nyenyenyenye. Semalam, secara rasminya Bella dan Amirul berpisah. Nyenyenyenye. Bella menangis, sumpah demi Allah. pada mama pun Bella tak pernah menangis begini. Nyenyenyenye. Kejamkah Bella? Nyenyenyenye. Bella nak kawin dengan anak raja, kalau tak Bella nak mogok dengan menyertai pejuang kedamaian di Burgundi, syialll!!! Nyenyenyenye. Sedapnya puding mangga tu, B..... B stands for BERUK! Nyenyenyenye."- Bella Evans, petikan dari catatan terakhir blog #Bellaevans

Menurut BeritaHeran, Bella Evans dilaporkan putus cinta kerana teman lelakinya,  @AmirulSF si pemakan asam sampai bibir naik merah macam pondan jatuh cinta kepada permainan DoTA.Ia sepertimana tertulis dalam catatan terakhir di blog seperti di bawah:



YA ALLAH, SUMPAH MENANGIS...
(jangan baca, kelak anda akan mendapat kanser dan membenci Pavilion buat selama-lamanya dan perasaan nak menikam pondan itu amatlah tinggi...)

eh, wait, wait... apa dia tulis ni?

"biy, biy ingat lagi tk dlm wayang biy tiup tiup baby."

apakejadah tiup tiup ney?????? tiup tiup ni main 
baling tepung ek??? lempar cakera??? ke tiup mentol sampai padam macam masa orientasi kat kolej? bodoh!!!!!!!!!!!!!!!
aku cakap kat mak bapak dia!!! arrghhhh!!!!

TAK JADI AKU NAK SIMPATI KAT BUDAK TAK CUKUP UMUR NEY... NYENYENYENYE

p/s : kamu sudah kena game dengan budak 14 tahun. sad. sad. dandy warhol....

p/p/s: : Pun boleh.... RT @juliana_evans Attention, dis #BellaEvans has NOTHING to do with me and I don't have a sister. Don't ask me anymore k? :)


p/p/p/s : aku malu siot. Henry Rollins takkan buat docu National Geographic kat sini lepas Bella Evans jadi TT. gahgahgahgahgahgahgahgahgah

p/p/p/p/s: sebenarnya, maruah diri ada 7 biji kesemuanya #Bellaevans


Kalau tak suka publisiti murahan dan kutukan, tutup akaun Twitter je lah, dik oi...

"congrats cause you was find me."

"you was"

#OHMYENGLISH!




syahrul smarties dan AmirulSF pemakan asam, giliran awak berdua pulak lepas ni. siap le kau! nyotnyotnyot bella dgn dia da takde pape okay , so skrg mirul da single . agak2 bila kita boleh kapel. cause i am lejen i were find me.

and finally...

Mirul dan Bella. Bella tinggalkan Mirul, Mirul pishang selamanya sebab Bella taknak getback. Mensi taknak balas menyebabkan Mirul gilERRRR.

PISHANG PISHANG PISHANGGGGGG!!!!!!

gambar Kate Middleton di KLCC bertudung versi menyakitkan mata


Kenapalah Twitter tidak dicipta untuk menapis gejala buta seni grafik yang meluap-luap sekarang ni? Lihat apa yang telah berlaku kepada Kate Middleton yang membuat lawatannya ke KLCC tadi. Dah cantik bertudung tetapi dengan efek Terminator : Burning Earth dari pengguna Twitter yang melampau-lampau kreatifnya, tuan puteri menjadi begitu hodoh sekali ibarat memakan epal beracun pemberian Ratu Jahat. kami mahukan keadilan katang natam!

Thursday, September 13, 2012

Grand Theft Auto 4: The Ballad of Gay Tony DLC Walkthrough / Gameplay Part 12 - Never Shuts Up : misteri spamming backlink Youtube SSoHPKC yang sukar dirungkai



strange thing happened in a week or so bila sumber trafik menyatakan yang blog ini dilawati melalui sebuah video di Youtube iaitu di url ini : http://www.youtube.com/watch?v=s4p9PjdqHN4

59 views. you do nothing about it, still you got views. people happy.

oh wait... it's a not real traffic.

sebab bila kami merujuk ke video Youtube bertajuk Grand Theft Auto 4: The Ballad of Gay Tony DLC Walkthrough / Gameplay Part 12 - Never Shuts Up ini, kebanyakan pengunjung video yang lain turut terpinga-pinga kerana laman web dan blog mereka turut dilawati kerana video di atas tanpa mereka melakukan apa-apa. Ia baru dimuat naik 5 hari lepas tapi telah memberi kesan yang memeranjatkan. Ia sungguh misteri kerana pemilik videonya yang memakai id SSoHPKC juga TIDAK PERNAH MELAKUKAN APA-APA selain MEMUAT NAIK TURUN VIDEONYA KE YOUTUBE dan tiada apa-apa kerja backlink yang dilakukannya. Pihak Google dan Youtube masih menyiasat misteri ini. SSoHPKC pula yang melihat komen2 di videonya bukan kerana isi videonya tetapi luahan rasa marah kerana trafik itu dirasakan seolah-olah satu penipuan telah membuat sebuah VLOG untuk menjelaskan kedudukan yang sebenar yang dia tidak tahu menahu akan misteri backlink ini.



akhirnya kami dapat jawapan dari seorang pengomen:

"...here's the problem. This happens all the time. Websites do what is called referral spamming. The video doesn't show up on the blog but in the statistics. They do this to get backlinks so they will be moved up in Google's search hierarchy. There is no effect on the blog except that it screws up statistics and makes it difficult to assess the effectiveness of a certain post. A popular blog will get many of these a week..."

Wow, a popular blog. Tak tahu pun Ohbloglagi pun masuk dalam kategori ini hanya sebab kerana ramai yang ingin membaca semula entry tentang arwah adik Yasmin Hunwick atau cerita sekolah KPOP bodoh #SMKPOP yang mendapat kecaman dari puak pemisah.

hikmah daripada misteri ini pula, SSoHPKC menerima berjuta-juta pageviews (bermakna 'MONETIZE!') daripada bertaus (mungkin beribu) video yang dimuatnaik. kami dapatlah 59 views. esok mungkin bertambah lagi. was it good? was it a threat or viruses coming to happen, i dont know. habis semua orang dah kena game dengan Google dan Youtube.

"Apa kurangnya I daripada dia? You nak I pakai tudung I Boleh pakai tudunglahhhhh!!!" : trailer filem Salam Cinta


sebuah lagi filem yang menginsafkan dari MIG dan David Teoh. Rasa nak baling kapak ke arah televisyen saja bila masuk dialog di atas. Lakonan yang sungguh 'bermutu'. Tak kisah la ada Diana Amir pun.

gambar iklan sabun May Tiz Zaqyah dikatakan bogel...


I mean, wow. I MEAN, WOW'S! WITH AN S.

SERIOUSLY YOU GUYS....


Wednesday, September 12, 2012

Mizz Nina Buat Persembahan Sempena Arthur’s Day tajaan arak versi laki bini




WANITA CANTIK DIUBAH MENJADI WAJAH MENYERAMKAN : WALAU APA PON BERKAITAN DENGAN ARAK SAHAMNYA MASIH ADA… LOVE YOU MIZZ NINA.. <3

Noh Hujan : tak payah nak love2 lah. bini aku tu. dia bukan lesbian.

Daud : Moga Mizz Nina kembali ke pangkal jln.. Noh.. Bimbing la bini ko ni.. Jangan jadi dayus!

Noh Hujan : bini aku tu masih sedang berusaha. korang cermin la diri tu dulu sebelum nak kata orang. dulu aku dituduh Freemason, apa cerita? mana korang buat research?

Mizzz Nina : masa muda2 mcm ni la nak kumpul duit. peduli la haram ke halal janji masyuk! dh penganjur bayar 6 angka, sape yg x nak! penganjur local banyar ciput jah! lgpun majlis tilawah al-quran xde pun nk panggil i buat persembahan… nanti esok dh tua i tobat la..

Noh Hujan : tapi baby nina, ini tidak dituntut oleh agama kita. you kan dah jadi isteri i. bukan lagi zaman teh tarik crew let’s duit duit duit duit. apa tak cukup ke duit father you yang berkoyan-koyan di bank tu?

Mizzz Nina : ala abang ni mcm x kenal baby! baby mana pernah puas dgn kehidupan duniawi ini.. abang bg pun baby x pernah puas di malam hari.. lgpun elaun papi dh potong.

Noh Hujan : baby nina, i rasa i kena hantar you pergi jumpa abang Altimet Syukur lah, bagi dia tarbiyah you sikit. you patut malu kat dia sebab dia dah jadi manusia berakhlak, tak macam you. ok lagi dia walaupun selalu kalau berpacaran memang banyak pantang larang. satu lagi, abang noh memang puas malam tadi. tapi ini abang tak puas hati la. abang pun nak jumpa timbaland.

Mizzz Nina : abg anta baby kat Arbaiyah je.. boleh join politik sekaki dgn dia..

Noh Hujan : kalau i hantar you kat Arbayah Abadi you takyah la menyanyi lagi. meniaga tudung je. asal rejeki halal.

Mizzz Nina : mmmmm….. tp baby belum puas lg nk berkolaboret dgn artsi2 hollywood.. “bebeh. i don wan sambadeh”

Noh Hujan : you duduk je kat sarawak. jual mi kolok. halal dan tidak melaghokan. i rasa zaman muda you dah berlalu. i muda lagi tak kisah

KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA : apa barang duduk kat sarawak tu.. daerah “daif” bak kata Nurul Syuhadah, bukan baby yg ckp eh.. perasan mengaku muda, tp bila malam knp i yg “perform” lebey! ape cer?

Noh Hujan : kak cham boleh jangan masuk campur hal rumahtangga orang tak? sepak jubor baru tau. sarawak tu kampung aku lah bodoh!

Nurul Syuhada (Bekas pengacara MHI) : Saya mohon agar taraf kerakyatan Kak Cham dilucutkan kerana mencemar duli. Sarawak tidaklah daif seperti yang disangka. Siapa yang kata Sarawak tu daif perlu disepak, dicampak ke dalam lombong dan dibuang kerja.

Iklan sabun / krim mandian May Diamond Dazzle Tiz Zaqyah



iklan TV. yes, ada. Nantikan iklan TV sabun / krim mandian May terbaru lakonan Tiz Zaqyah. SERLAHKAN PESONA BINTANGMU DENGAN MAY DIAMOND DAZZLE.

RT @keriervan91: @iamTizZaqyah @Budiey nnti ada kluar iklan kat TV tak?

For a moment, saksikan iklan lama di bawah yang mengejutkan ramai makcik di kampung yang mahu mengambil Tiz sebagai menantu.

YOU + Liyana Fizi = OJ Law? = Astro My hometown. ONE HELLUVA MUSIC VIDEO!


What do you love most about your hometown?

Whether it’s the food, people or the view, Astro Myhometown will help you remember what is it you love about your hometown!

Sing along with Liyana Fizi and OJ Law in the interactive My Hometown Adventure music video to bring back memories of good times past. You can also watch short films by young filmmakers about their hometowns, and be inspired by their visions.

Tune in, sing along and take a trip down memory lane with Astro Myhometown now!

ERAVENGERS! DAFUQ??



Nak menangi wang tunai? Nantikan isyarat panggilan ERAvengers yang berlangsung setiap jam. Teka nama lagu hit yang dimainkan dan nama artis pilihan ERAvengers, dan anda akan diselamatkan! Bagilah ERAvengers peluang menjadi Hero Ringgit Malaysia anda! 



Tuesday, September 11, 2012

FREE CK Eternity Aqua by telling us your story!



Love is many things – it is eternity, it is a story waiting to be told, and it’s two people who complement each other in every way.

Celebrate love with Calvin Klein’s Eternity Aqua couple fragrance set, with scents specially brewed for him and for her. Share your most romantic story and you could win a Calvin Klein Fragrances hamper worth RM 1,000!

All participants are entitled to a free CK Eternity Aqua sample while stocks last, so hurry and tell your story!



NomNom snack from Munchy's : The most awesome snack brand in town! ... but that doesn't stop you from telling us how we can be more awesome!


Sometimes you just crave for something tasty and crunchy to munch on. At odd hours of the day, you feel the urge to snack and that urge just does not go away. There is a little noisy craving voice inside you that is bugging you repetitively, and it is so distracting that you just couldn’t stay focused, right?



tajuk artikel Kosmo paling bodoh untuk Ayu Raudhah...



...but, oh well,... i guess you deserved it, Ayu atas kekejaman you.

it's ok. ramai jew orang kita IQ masih rendah tahap dunia ke 3.


@iamTizZaqyah : Twitter Tiz Zaqyah Rises



Tiz Zaqyah Razak ( @iamTizZaqyah )Tiz Zaqyah Razak ,yes.The master of mother typos . youtube.com/tizzaholic tizzaholic.tumblr.comtizzaqyah on Instagram
in your head · http://www.facebook.com/tizzaqyahrazak


Hai adik-adik semua. Lama tak cerita pasal kak Tiz Zaqyah kan? Apa guna jadi blog rasmi Tiz Zqyah kalau tak cerita pasal kakak kesayangan awak semua ni. Dengar-dengar dia dah kembali semula ke aktiviti tweet mengtweet. Syukur. Pasang lagu Altimet.

Cerita lama lah. Pembenci yours truly yang bebal yang membenci akan kemesraan kami sering membuat onar di sini.

Sunday, September 9, 2012

entry khas untuk @AmirulSF dengan ucapan "Nyenyenyenye, Nyenyenyenye, Nyenyenyenye..."


@AmirulSF: Nak belajar apa nya , kalau pandang buku . Tiba tiba teringat bella haizz -_-"

@AmirulSF: Korang cadangan ? mirul getback dengan dia atau single ? anyone ? :'(

@ohbloglagi: BUTO. CADANGAN DITUTUP. BIY CADANGKAN MIRUL MASUK SEKOLAH PONDOK.


Akibat gilanya terhadap permainan DOTA, Amirul dan Bella Evans berpisah sehingga menangis. Pavilion menjadi tempat yang keji. Nyenyenyenye dan tiuptiup menjadi barah dalam masyarakat. Saya ingin menyauh kaki terhadap gejala SWAG. Bola-bola api Siti Nordiana dan Achik Spin bertukar menjadi Bola Kristal di dalam lagu "Can I Play With Madness" dari Iron Maiden. Saya agak poetic dalam entry ini. Tapi saya takkan makan asam sampai bibir merah sehingga dikeji seperti pondan dalam video Youtube Tidak Tenang karya Farady. Mark Zuckerberg mencipta Facebook selepas gagal bercinta, anda pula malas belajar. Maka, Neraka KPOP itu ada buatmu.

yang benar,

BlitzeniusSF

Saturday, September 8, 2012

Jane Jamilah (Cerekarama TV3), ulasan versi orang tak duduk depan TV

Ini ialah Diana Dasuki. Fiksyen semata. Belum kahwin.

Anda anggap sajalah saya tak tengok TV semalam jadi saya terlepas slot Cerekerama bertajuk Jane Jamilah. Best? Berdasarkan hashtag #janejamilah di Twitter, Jane Jamilah boleh dikupas seperti di bawah:



Sinopsis ringkas:
Kisah bercorak komedi tentang Jamilah, seorang kolumnis Teropong Jamilah di majalah wanita yang sering menceritakan tentang skandal orang tetapi tidak sedar yang hubungan dia dan suaminya turut bermasalah yang sebenarnya berpunca dari dirinya sendiri. Apabila dia mendapat tahu suaminya, Khalid menjalinkan hubungan dengan seorang pelajar kolej bernama Diana Dasuki, Jamilah kembali ke kolej mengambil short course dengan tujuan untuk mengenali kekasih suaminya ini dengan lebih rapat menggunakan nama samaran Jane..

Penilaian:
- Lain daripada yang lain, terbaik. Ini yang kita perlukan. Cerita yang matang. A really great story dan ramai menyukai skripnya yang tak klise, tak macam drama laki vs bini yang sebelum-sebelum ni yang lebih menampakkan kebodohan dalam penyelesaian (ini agak benar. Bayangkan pasangan berkahwin di luar sana merujuk hubungan mereka berdasarkan Cerekarama sebelum-sebelum ni dan semuanya berakhir dengan keretakan? Bukan expect happy ending tapi kalau semuanya stail sama, i don't wanna live in this planet anymore...)
- Umumnya, drama tipikal Melayu dengan tema sebegini sering berakhir dengan perceraian dan dalam kepala otak peminat drama Melayu tipikal semua menjangkakan hubungan Khalid dan Jane berakhir dengan perceraian juga tetapi sebaliknya.... Ramai yang kata ending sebegini hampir mustahil berlaku biarpun dalam kehidupan sebenar tapi saya suka yang begini.
- Dapat rasa perasaan Jane dalam cerita ni. Shiela Rusly kurus giler. Amyza Aznan lawak nak mampos tapi Hanez Suraya nampak berisi nampak cun sangat bagi aku, dah berpunya ke belum? Sofia Jane maintain cun. Hanez pandai kawal emosi dalam Jane Jamilah and look so pretty.
- "Ending yang setiap lelaki inginkan. Cerita bagus. Kadang-kadang lelaki bukan suka-suka nak berfoya-foya. Tapi alasan untuk berfoya-foya ialah "isteri"," kata seorang hamba Allah ini di Twitter. Atau nak lebih tepat, biar saya quote Ajami Hashim : "Khalid bukan watak 'suami curang' semata2 (read: seksual) shj, tapi kerana kedinginan Jamilah sbg isteri (punca)."
-  "Ada pengajaran di situ buat perempuan yg suka suami org tu!"  kata seorang lagi hamba Allah ini di Twitter.

Memorable quotes : 
"I okay je..." - Amyza Azman
"I love you, B", Hanez Suraya. "Jangan risau. B tu stands for BERUK!" Shiela Rusly.
"Beruk tu laki aku lah." - Sofia Jane
"Diana Dasuki. Panggil I D." - Hanez Suraya


Perincian setiap watak dalam Jane Jamilah:
Jane Jamilah (Sofia Jane) - dia sibuk pasal girlfriend laki dia, tapi tak reti nak jaga laki, abaikan laki. Tapi beza dengan watak isteri yang bila nampak suami dengan perempuan yang lain, watak ini lebih positif dengan dia cuba menyiasat dan memahami keadaan dengan tidak terus menyerang skandal suaminya secara membuta tuli, sesuai dengan dirinya yang merupakan seorang yang berpelajaran tinggi.
Khalid (Shamsul Ghau Ghau) - kuat halusinasi la encik Khalid ni. Ramai yang kata Khalid ni tak hensem tapi yang sangkut semua hot stuff, dari MILF macam Sofia Jane sampailah ke Hanez Suraya. Pemilihan Shamsul memang memberikan mood yang lebih terang. Kurang stressnya berbanding aktor lain.
Diana Dasuki (Hanez Suraya) - amboii...skandal nya..senyum lebar B ajak kawen yer...
Haz (Amyza Azman) dan Aziah (Sheila Rusly) - rakan sosial kepada Jamilah yang sebenarnya selalu wujud dalam drama bertema sebegini sebelum ini sampai kita pun geram sebab sering menjadi batu api dalam sebuah perhubungan tetapi watak-watak ini diberikan karakteristik yang baik. Watak-watak ini walaupun nampak tipikal tetapi perlu untuk memberikan sedikit konflik dan komedi supaya Jane Jamilah tidak tampil membosankan. Drama ini turut dibantu oleh Allana Amir membawakan watak anak kepada Jamilah dan Khalid.


Video promo Jane jamilah


Trivia:
- Dalam satu babak, Jamilah cuba mendapat maklumat tentang Diana Dasuki melalui laman jaringan sosial popular Facebook. Profil Facebook 'Diana Dasuki' ini masih lagi wujud di url https://www.facebook.com/profile.php?id=100004067374260 Add friend le kalau takde kerja. :p
- Drama terbitan JS Pictures milik Sheila Rusly ini diarahkan oleh Azman Yahya (Jinggo) dan skrip oleh Sofia J Rayland. Sofia Jane turut terlibat dalam mengolah semula cerita komedi ini. Wait, wait,   nama penulis skrip tu dekat2 dgn nama Sofia Jane je. Orang sama ke? Bukan. Nama sebenar Sofia J Rayland ialah Sofia Aliza Mohd Isa yang telahpun menulis beratus-ratus skrip bermula dengan drama "Seandainya Sofea".
- "turban sheila rusly". Don't ask. orang yang google.
- lagu (tema) ketika adegan Jamilah mula2 undercover sebagai student bersama raakn2nya di kolej ialah "Rumour Has It" dendangan Adele.


Twitter
Hanez Suraya @HanezsAbdulAziz
Sofia Jane @Memhanyut
Amyza Azman @amyzaaznan


Diana Dasuki versi orang malas dan abridged


Diana Dasuki!!! hehe! sweet tapi perampas lah...


Kali ini saya ingin menulis pasal Diana Dasuki yang femes di twitter dan facebook tapi saya pun tak kenal, dan tak tau dia femes sebab apa. Saya bersangka buruk yang dia femes sebab benda2 lagho macam juga Hafiz Rahim. jangan salahkan saya. Internet mengajar saya begini. Lalu saya merujuk Lebai Google. Dengan kesuntukan masa, saya buat entry versi malas dan berjurus ini. mari kenali Diana Dasuki...

Laaaaa...... telefilem Jane Jamilah ke??? Sofia Jane ke? Ada Hanez Suraya ke???? melepas aku!

SyAhRuL SmArTiEs (@naimchelsea13) will rock your world no matter what nyenyenyenye it was



buat adik SyAhRuL SmArTiEs, berusia 18 tahun yang menggunakan nama Twitter @naimchelsea13 di mana di profilnya tertulis "my name is syahrul naim. 18 . stay at kajang. #TEAMSINGLE and # TEAMVIENNA'S . If u want me dm me ok. i will fall in love with u ok" dan tinggal di Desa Pinggiran , Kajang · serta mempunyai alamat Facebook di https://www.facebook.com/syahrulnaim13 abang cuma nak tau apalah salah dan dosa adik pada umat Twitter sampai nama adik naik sekali dgn nama Bella Evans. abang memberi peluang buat adik untuk ruang sekecil ini kerana adik mempunyai nama iras-iras vokalis Love Me Butch. itu saja. sekian dari abang,

Howard Jones,
bekas vokalis Killswitch Engage

Friday, September 7, 2012

Nurul Syuhada (Pengacara MHI TV3) Letak Jawatan Bukan Kerana Hijab Atau Isu Bintulu versi yang lebih berjurus...




Berjurus la sangat. Orang tak nak dengar alasan dia apa. Tapi terus pada konklusi. Inilah rakaman reaksi yang kami terima dari perletakan jawatan Nurul Syuhada dari mengacara di Media Prima:

ELEH. PROPA!
- tak rindu dia kalau bersara pun. baguslah jaga laki dan anak.
- tu la. elok la letak jawatan. saya tak boleh kalau tengok bini orang mengacara, tambah2 yang cantik. tergugat rasanya. kalau yang belum kawin tu, rasa juga la nak meminang.
- cis. rugi tak tengok MHI show last dia pagi tadi. "dia still buat freelance ngan mhi…. dia resign dr pekerja tetap." Ouh.... gitu ke? OK2.

- Orang Bintulu (yang touching) : "selamat pergi… dah tak minat dgn kamu….." dia pun tak kisah sama kamu, orang Bintulu. Lain la dia keje bintulu. Seronok le kamu org2 bintulu bile die dah resign ye.. Hanya perkataan daif, kamu meroyan terlebih. So, now dah tau perangai org Bintulu macam mana.
- Masih lagi Orang Bintulu (yang touching) : "berhenti jak lah sia. tak eboh berik mcm2 alasan. kamek org bintulu pun dh tak maok nanggar muka ko gk keluar. tv." org bintulu perasan maju. kelantan selalu kena kutuk tp org kelantan releks je.
- Pembantu rumah Nurul Syuhada dari Makasar : "Kecoh ja orang Bintulu. Gogogogo Nurul Syuhada!" 

Sigur Ros Sdn Bhd : syarikat pembinaan paling post rock di Malaysia


Dah tak payah pergi Iceland la lepas ni. Boleh pergi Negeri Sembilan je.

Laman web Sigur Ros Sdn Bhd : http://www.sgrsb.com/offshore/

Thursday, September 6, 2012

Miera Liyana Bersyukur Tersedar Daripada Lamunan Cinta Bersama Shah Jaszle versi Melayu tipikal, penuh hasad dengki dan tiada pancaran sinar keindahan Islam...




Tak perlulah kita ulas panjang lebar akan kenyataan bersyukur ke hadrat Ilahi oleh Miera Liyana sehingga dia mengambil keputusan berfurdah dan menutup ketiak hitamnya macam ente. Mari kita terus kepada pendapat khalayak saat melihat gambar yang di atas:

adik Miera, pergi la berubat. sembahyang jangan tinggal. dan tinggalkan benda2 yang lagho macam kpop ye? muka tak ikhlas pun penyataan bersyukurnya. masuk PAS la senang dik. kau tau ke makna cinta, Miera? kau ingat macam beli kacang? "Biasalahhh…. chenta muda mudi…" tapi bang, hingus dia tak kering lagi! dia belum mummayiz! aku ingin membaling objek ke arah sengihan kambingnya. ketiak dia masam. Posing sama je, gambar yang nampak belakang ada tak? kalau uols nak tau gigi paten mcm miera ni busuk tau…..ye la banyak sgt ruang untuk daging, sayur, nasi n belacan nak sangkut……ustazah ada 4 org kwn yg gigi paten mcm ni….masya allah busuk sungguh doh! gigi mcm ni kena selalu gosok n flosssssss.. Aku pernah nampak Miera Liyana tengah shooting kat area Wangsa Walk.. Masa berlakon, elok jer baju dia pakai.. Pas jer director kate ‘cut’, dia terus buka baju, nampaklah singlet itam dia.. Time tue, aku cam nak sound gak.. Tapi member aku kata, toksahlah.. Memang pdiacamtue. huhuhu. come lagi aku pado budok ni.. ngudoh laaa.. this post gave me cancer. ARGHHHH.. my eyesss!!! Aku dah agak dah…takde ke mananya klu bercinta dgn mamat hidung penyek tu… nasib baik la adik  Miera tak tersadung ke lubang najis. risau abang…  ntah sape la kata dia best berlakon tu. bila close up, rasa nak ramas. nasib baik dia bukan budak bawah umur lagi macam masa kapel shah jaszle dulu. dulu dia ambik gambar hidung macam serombong kapal. muka adik ni besar mcm pinggan.



gambar ihsan BUAHMULUT.COM

Wednesday, September 5, 2012

[UPDATE!!!] AKAUN TWITTER C-ha Messy ( @NurNasihaAdnan ) ADALAH PALSU


Kasihan adik C-ha Messy ( url Facebook : http://www.facebook.com/cha.messy ) apabila identitinya telah digunakan oleh individu yang tak bertanggungjawab bertujuan untuk memburuk-burukkan namanya di laman Twitter iaitu dengan nama @NurNasihaAdnan . Anda boleh lihat sendiri di Twitter akan keburukan pemilik akaun twitter palsu ini. Individu ini mungkin menggunakan identiti palsu di twitter atas dorongan kebencian, kedengkian, dan sekian perasaan dendam yang menimbulkan fitnah yang besar di alam maya hinggakan ramai yang menyangka adik Nur Nasiha sebagai membenci bapa, membenci agama, hilang arah, dan rosak akhlak. Tidak, ini semua semua tidak benar. 

Jika anda melayari Twitter, sila laporkan kepada pihak Twitter akan salah guna akaun @NurNasihaAdnan ini supaya akaun ini dapat dipadam. Bagi mereka yang melayari Facebook, sila berikan kata-kata sokongan buat adik C-ha yang amat berduka ekoran perbuatan durjana individu yang tak berguna ini. Bayangkan jika perbuatan ini dilakukan terhadap kakak atau adik atau anak atau saudara atau kenalan anda. Pasti anda merasa marah bukan? Bertindaklah dengan segera. Dan Selamat Hari Raya dari admin Ohbloglagi.

#KolonialMimpi sebuah novel oleh Sahidzan Salleh



Rizal™Kolonial Mimpi ‏@rizal_everdeen : sikit je lagi sebelum contest #KolonialMimpi berakhir! mengantok oi! bertahan selama 12 jam!

Kalau ada makhluk yang tak pandai nak guna google bila dia nampak Kolonial Mimpi tiba-tiba trending kat Twitter, maka dia akan dapat jawapan macam ni : What the heck is #KolonialMimpi ?  I couldnt understand this. can anyone explain. #KolonialMimpi ni movie ke novel?? KolonialMimpi ni buku seram ke menda? Dorang ni tak tahu ke penulis #KolonialMimpi ni sebenarnya Mat Dadah. Walaupun trending dan gah, penulis #KolonialMimpi abam @Sahidzan tetap mengamalkan prinsip - Belia Benci Dadah! Benci gila. Tweet pasal #KolonialMimpi lagi best dpd tgk hindustan. ada contest buku tajuk #KolonialMimpi ;p Kolonial itu apa ? #KolonialMimpi? Kepsi RT #KolonialMimpi? Bg sinopsis sikit..heeee~~~ 

Gua tak dapat tangkap lagi beb, Gua tak nak guna google. Gua ego...

Monday, September 3, 2012

trailer : "Kampung Bangsar" ( #KampungBangsar) arahan Sharifah Amani


ASTRO dan RED FILM mempersembahkan "Kampung Bangsar" sebuah filem pendek arahan Sharifah Amani. Terbitan Idora Alhabshi, ia boleh ditonton di Astro Channel 318, saluran 1Malaysia Astro antara 31st Ogos hingga 16 September 2012 ini. Ini salah satu daripada trailer My Hometown Short Film - Kuala Lumpur.

forum ; rosimah mohammad, kenapa orang anti u-kiss, berapa tinggi ahmad nabil, : googlism.


mohon share ya ustaz

Saturday, September 1, 2012

Calon dan keputusan penuh Anugerah Blockbuster Astro


Keputusan penuh #AnugerahBlockbuster Astro!

ANUGERAH FILEM TERHEBAT
1  Ombak Rindu
2  KL Gangster
3  Hikayat Merong Mahawangsa
4  Hantu Bonceng
5  Sekali Lagi
6  Karak
7  Bini-Biniku Gangster
8  Cun
9  Nur Kasih The Movie
10  Papa I Love You

ANUGERAH TUAN DIREKTOR TERHEBAT
1  Syamsul Yusof (Kl Gangster)
2 Yusry Abdul Halim (Hikayat Merong Mahawangsa)
3 Fracis Foo, Kabir Bhatia & Mira Mustaffa
4 Yusry Abdul Halim (Karak)
5 Ahmad Idham Ahmad Nadzri (Hantu Bonceng)
6 Osman Ali (Ombak Rindu)
7 Syamsul Yusof (Khurafat)
8 Afdlin Shauki
9 Hashim Rejab (Sekali Lagi)
10 Syamsul Yusof (Aku Bukan Tomboy)

ANUGERAH DIREKTOR BARU TERHEBAT
1 Ernie Chen
2 Woo Ming Jin
3 M.Suurya (Sumpahan Puaka)
4 Jeffrey Chiang

ANUGERAH FILEM AKSI TERHEBAT
1  Hikayat Merong Mahawangsa
2  KL Gangster
3  Kongsi
4  Karak
5  Songlap
6  Senario The Movie Ops Pocot
7  Klip 3GP

ANUGERAH FILEM KELAKAR TERHEBAT
1  Bini-Biniku Gangster
2  Hantu Bonceng
3  Sekali Lagi
4  Raya Tak Jadi
5  Aku Bukan Tomboy
6  Suatu Malam Kubur Berasap
7  Senario The Movie Ops Pocot
8  Alamak Toyol
9  Kembar Siang
10 Karipap-Karipap Cinta

ANUGERAH FILEM TAKUT TERHEBAT
1  Khurafat
2  Flat 3A
3  Senjakala
4  Sini Ada Hantu
5  Suatu Malam Kubur Berasap
6  Penunggu Istana
7  Seru
8  Sumpahan Puaka
9  Rasuk
10 Di Larang Masuk

ANUGERAH DRAMA MUZIKAL TERHEBAT
1  Sekali Lagi
2  Nur Kasih The Movie
3  Papa I Love You
4  3,2,1 Cinta
5  Apa Tengok-Tengok

ANUGERAH HERO TERHEBAT
1  Zizan Razak
2  Aaron Aziz (Ombak Rindu)
3  Aaron Aziz (KL Gangster)
4  Johan Raja Lawak
5  Shahir
6  Shaheizy Sam (Bini -Bini Ku Gangster)
7  Remy Ishak (Nur Kasih The Movie)
8  Shaheizy Sam (Sekali Lagi)
9  Syamsul Yusof
10 Sharnaaz Ahmad

ANUGERAH HEROIN TERHEBAT
1  Yana Samsudin
2  Lisa Surihani (Sekali Lagi)
3  Scha Al Yahya
4  Lisa Surihani (Papa I Love You)
5  Maya Karin (Ombak Rindu)
6  Tiz Zaqyah
7  Juliana Evans
8  Maya Karin (CUN)
9  Diana Amir (3,2,1 Cinta)
10 Intan Ladyana (Kembar Siang)

ANUGERAH WATAK PENYANGAK TERHEBAT
1  Khir Rahman
2  Jehan Miskin (Cun)
3  Afdlin Shauki (Misteri Jalan Lama)
4  Ning Baizura (Cun)
5  Hasnul Rahmat
6  Rashidi Ishak
7  Dewa Sapri
8  Fikri Bakar
9  Namron (Misteri Jalan Lama)
10 Esma Daniel

ANUGERAH LAGU FILEM TERHEBAT
1  Ombak Rindu
2  Sedetik Lebih
3  Ku Syok Kat Dia
4  Nur Kasih
5  Kerek
6  Cun Selalu
7  Menjelang Aidilfitri
8  Psiko (Klip 3GP)
9  Hanya
10 Jelita

ANUGERAH HERO BARU TERHEBAT
1  Shahir (Karak)
2  Syafie Naswip
3  Angah Raja Lawak
4  Taiyuddin Bakar
5  Zalif Sidek
6  Tengku Iedil Putra
7  Adey Syafrien
8  Sabhi Saddi
9  Azlee Khaii
10 Azlee Jaafar

ANUGERAH HEROIN BARU TERHEBAT
1  Mia Sara Nasuha
2  Nadiya Nisa
3  Tasha Shilla (Ratu The Movie)
4  Shera Aiyob (Karak)
5  Sara Ali (Nur Kasih The Movie)
6  Kilafairy (Karak)
7  Jazzy Rashid (Ratu The Movie)
8  Adeline Tsen
9  Mimie One Nation Emcee
10  Sara Ali (Penunggu Istana)

ANUGERAH ASTRO FIRST TERHEBAT
Kongsi

Bagaimana dengan keputusan ini? Tinggalkan pandangan anda di ruang komen.

#AdamTakMandi tapi siapakah Adam?



He's the first man on earth. Omega.
Related Posts with Thumbnails