our sponsor

Followers

Monday, September 24, 2012

Kerana Dialog Dalam Filem Untuk 3 Hari arahan Afdlin Shauki, Mufti Saran Vanidah & Rashidi Segera Rujuk : WOT A MARKETING GENIUS!Membaca suratkhabar Utusan Malaysia hari ini, Abang Ohbloglagi menjadi pelik kerana mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria menyarankan agar Vanidah Imran dan Rashidi Ishak segera rujuk kerana dialog di dalam filem Untuk Tiga Hari. Menurut beliau, kerana dialog tersebut ...... OH YES! AKU NAK TENGOK FILEM NI! MALAM NI AKU NAK TENGOK FILEM INI!!!!!!!! AKU NAK TENGOK PART LAFAZ TALAK TU BETUL KE TAK ATAU EDITING TRAILER NI YANG GENIUS SANGAT! YES! YES! YEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSS!!!

Sinopsis Untuk Tiga Hari

Untuk Tiga Hari bukan memaparkan kisah cinta biasa tetapi ia memaparkan kisah yang sedikit pelik. Untuk Tiga Hari mengisahkan dua pasang kekasih yang terpaksa berkahwin dengan pilihan orang tua dan memutuskan untuk bercerai selepas tiga hari mereka mendirikan rumah tangga.

Dalam tempoh tiga hari itu juga, mereka mula sedar bahawa itulah jodoh yang terbaik buat mereka seperti mana yang telah ditentukan oleh Allah SWT.

Filem Untuk Tiga Hari merupakan sebuah kisah yang diadaptasi daripada salah sebuah novel terlaris tulisan Ahadiat Akashah yang juga penulis bagi novel Lagenda Budak Setan.

Pelakon filem Untuk Tiga Hari: Afdlin Shauki,Rashidi Ishak, Vanidah Imran, Ayu Raudhah, Dira Abu Zahar, Zizan Nin, Ainul Aishah, Nabil Ahmad, Zizan Raja Lawak, Fauziah Ahmad Daud, Zaibo, Khatijah Tan dan Atilia.

FILEM: Untuk Tiga Hari
ARAHAN: Afdlin Shauki
PELAKON: Afdlin Shauki, Rashidi Ishak, Vanidah Imran dan Ayu Raudhah
GENRE: Drama romantis
TAYANGAN: 20 September 2012

2 comments:

Blitzenius said...

NENEK KAU ABANG OHBLOGLAGI!

FaizSaaid said...

hahaha, gile wooo, kalau ni macam

Related Posts with Thumbnails