our sponsor

Followers

Monday, October 15, 2012

[carian] ahmad fadzlah mohd. sallehSEJAK tiga bulan lalu, Ahmad Fathiri Ahmad Fadzlah, 34, tidak pernah putus menziarahi pusara arwah ayahnya, Allahyarham Ahmad Fadzlah Mohd. Salleh. Setiap hari, pada pukul 8 pagi, ahli perniagaan itu meluangkan masa memandu ke Tanah Perkuburan Islam KL-Karak yang terletak kira-kira lima kilometer dari rumahnya di Taman Melewar, Gombak.

Kekerapan kunjungan Ahmad Fathiri ke tanah perkuburan yang digelar Raudhatul Sakinah berkonsepkan kubur dalam taman itu membuatkannya cukup mahir selok-belok kawasan berkeluasan 32.75 hektar tersebut. Mujur pusara ayahnya ditempatkan di dalam zon baharu yang dipisahkan mengikut jantina.

Tanah perkuburan itu dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada bulan Julai lalu. Kedatangan Ahmad Fathiri ke tanah perkuburan itu disambut audio alunan ayat-ayat al-Quran yang berkumandang ke setiap pelosok kawasan pusara.

sumber : e-Pusara pelengkap Raudhatul Sakinah, KOSMO


Beliau juga kesal dengan tindakan media kini yang tidak menapis berita-berita yang disiarkan, terutamanya yang melibatkan isu agama.

"Masalahnya, pihak media lebih membiarkan orang yang tidak profesional dalam bidang agama, menulis mengenai agama. Siapa saja boleh ulas.

"Sedangkan ia perlu dirujuk pada wahyu dan hadis," tegas beliau ketika ditemui di Pejabat Jawi di Jalan Ipoh, di sini.

Mengulas perkara sama, Setiusaha Persatuan Ulama Malaysia Bahagian Wilayah Persekutuan, Ustaz Ahmad Fadzlah Mohd Salleh, yang mewakili Persatuan Ulama Malaysia dalam rombongan tersebut, berkata PUM turut memberi sokongan atas tindakan PUK itu.

Katanya inisiatif yang dibuat oleh PUK adalah untuk mempertahankan institusi agama agar tidak dipersendakan dengan sewenang-wenangnya.

"Jangan ingat PUM berdiam diri, kami juga ada hak untuk bertindak," tegasnya.

sumber : Hina Islam dalam akhbar: PUK minta Jawi bertindak Oleh Roy Rasul, Harakah

berjuta maaf achik. sheera iskandar (kl gangster). maria farida senario. razis ismail kisah. adira seksi. harga kat luna. nadiya nissa wedding. malique ibrahim. sam bunkface dan kekasih baru. putri mardiana janda meletup. komen tiara jacquelina hafiz menang juara lagu. kekayaan ac mizal ft siti nurhalizah.  fizo omar gay.

No comments:

Related Posts with Thumbnails