our sponsor

Followers

Friday, November 23, 2012

Ayuni ( @ayuni0701 ) mahu patahkan MyKad, tak mahu duduk Malaysia, pindah ke Korea hanya kerana Kpop dicerca dihina....



Ayuni patahkan MyKad, Kanggaru patahkan shinguard Amar, gelimat, mat, mat!!!!

Satu hari di Twitter yang indah dan penuh kefalique-fahmiean......

@DauzPoznen Muka macam bangla mengaku korean. RT SorryVixxAndNuest @ayuni0701 SERIOUSLY,AT THIS MOMENT I'M NOT A MALAYSIAN ANYMORE. I'M KOREAN BUT CAN SPEAK BM VERY WELL. I WANT TO LIVE IN PLANET MATOKI, AN EQUIVALENT TO PLANET NAMEK AND I CAN TRANSFORM MYSELF TO SHILA AMZAH AL-DEWA SYAITAN PIKOR.

oh behave, DauzPoznen.... Bangla itu makhluk juga. Kelak mendapat bantahan puak #TeamInspiritGila.... Kamu ni macam tak sedar ye DauzPoznen yang avatar kamu tu dah macam rupa blogger diraja, Putera Luqiee ?

>> Lihat rakan2 Ayuni yang turut menggelupor apabila Kpop idol mereka dibaling kasut ketika Shout Awards




apakah tindakan #TeamInspiritGila apabila Ayuni mahu ke Planet Matoki? tiada sesi tarbiyah, tiada group therapy ala bad anon meeting, terus lucut keanggotaan tanpa notis, tidak mengaku pernah ada ahli nama Ayuni, delete Twitter, masuk Al-Arqam, SUPER SAIYAN!


"Mommy, what is that thing?"
"Jangan tegur nak, sekumpulan remaja gila menggelupor kerana team kpop 
bodoh mereka dicerca dihina sayangku..."

Ayuni bagaimanapun membuat keputusan untuk memadam akaun twitter tersebut untuk membuat akaun Twitter baru : @ayuni0711 dengan kenyataannya berbunyi : "Saya buat acc twitter ini apabila saya lihat acc tipu @ayuni07011 mengeluarkan statement yg bukan dari saya :( HARAP TOLONG SEBARKAN :( TOLONG SANGAT SANGAT" · Ayuni-nurayuni.blogspot.com


Sebuah akaun tipu @ayuni07011 bagaimanapun bersikap kejam tahap DauzPoznen dengan membuat tweet2 berbaur hasutan seperti dibawah:


Semoga adik Ayuni tabah dan menyesali perbuatannya yang lalu....anyway...

...Ani Mayuni ROCKS!



Yang si Azwan Ali bapok jadian buat program hari raya orang gila ni pun gigih nak tweet pasal Ayuni jugak...


Pada pendapat anda, apakah tindakan yg wajar yang harus dikenakan terhadap Ayuni yang benar2 tidak sensitif dan terlalu mengangungkan idola kpopnya hingga membuat statement yang bangang? 

21 comments:

Oppagangananymous said...

lagu ani mayuni best! ah sedap ah sedap!

Hafiz Rahim said...

Dewa Syaitan Pikor FTW!

Muhammad Syafiq said...

I wonder why Ayuni is still keeping trending in Malaysia? Pergi mampus please ini orang~

Blitzenius said...

Ayuni patahkan MyKad, kanggaru patahkan shin guard Amar, Gelimat, mat, mat, mat!

effa said...

Semalam ayuni mengaku dirinya orang korea. hari ni lyana evans yg membabikan keluarga sendiri. budus!!

MoHaMaD HaFiZ said...

OPPA BANGLA STYLE !!!!!!!!!!!
HEYYYYY SEXYYY BANGLAAA , Bo Bo Bo BODO PUNYE BANGLA !!!!!!
HEEYYYYYYY BANGANG BANGLAA !!
OP OP OP OPPA BANGLA STYLE !!!

rafflesia said...

yang si Azwan tu ape kes? hahaha

Anonymous said...

entah. menggelepar betei azwan tu. bagi cermin tunjuk kat diri dia sendiri

ASHIKIN said...

WELL, WHATEVER THIS AYUNI GIRL SAYS, TOLONG JANGAN NAK MELEBIH2 KUTUK KPOP. KPOP IALAH GENRE MUZIK YANG PALING MULIA DAN MASUK SYURGA. AKU JUMPA SEKOR2 AKU BALING DENGAN KASUT, BODOH!

beng said...

astaqfirullahalazim!!! 'MUZIK YG PALING MULIA DAN MASUK SYURGA'. ASHIKIN said.. syurga mana? syurga dunia kot.. benda K-pop ni melalaikan dan maksiat, jauh mnyimpang dr syariat. MASUK NERAKA ADA LA.. tlg jnga keluar statement x da agama cam ni..

nuratiqahsyakilla said...

ASHIKIN nie da terlebih la...ko ikut ckap sape kpop lagu syurga??? bodoh la kau...kau nan ayuni nie pegi jahanam..senang

Anonymous said...

agk2 la nak ckp Malaysian nie BABI , buta heh taknmpk kitaorg nie manusia ? Dibutakan oleh Korea yg asyik perang je.

Anonymous said...

giler punya bangang bdk kecik ni and the geng dia. kpop tuh mmg seni..seni muzik dan seni pembedahan plastik..tp dik negara kita tu satu maruah..org lain hina,bakar bendera kita ade lu kisah dik??? tuh xder lu emo plak kan..

Anonymous said...

bodoh ke apa si ayuni . . agak2 la wei . kau engad kpop 2 bgus ke ? al-quran pon lom tentu kau hafal da nak kpop bagai . . sunnah nabi tak nak dianggung kan . . yg benda bukan2 jugak nak di ikut nya . . ni la manusia akhir zaman . . hisyhhh . .

Nasuha said...

nk dgr lagu k-pop pun dgr la..xyah nk taksub sgt mcm k-pop 2 agama korang,ni ada yg smpai nk kata lagu syurga la,surah lazim xsure la hapal ke x..yg xngaku rakyat Malaysia 2,juz nk ckp, MAK BAPAK ko pun Malaysian la,xde makna dorang nk tukar kerakyatan sbb ank mcm ko!

Anonymous said...

tukarla kerakyatan tu, pehtu bebila nak apply masuk U ke, nk kerja ke, ko jgn menggelejat stet ko tu warganegara.. dasar otak senteng.. nak taksub pon berpada la budak oii.. skang ko nk tkar krkyatan, ko sedar x bumi mane ko pijak?? dh bape kilo belacan, budu. tempoyak masuk dlm mulut ko? atuk nenek ko org jepun ke bleh suke suki ko nk bangga nan korea? org lain minat jgk, tp xde smpai nk tkr krkyatan.. ko ni dewasa x kena waktu ni.. moga2 ade la seseorang yg boleh menampar ko dgn kuat utk tujuan menyedarkan ko.. mintk kaki ko ni pompuan!!

Anonymous said...

Haihh,kesiann.Tak habis lagi? Sampai bila nak bash,kutuk dia.Siapa yg cakap tu sama saja melakukan dosa 2x5.I'm a kpopper too.But maybe ayuni is overreacting and she is is just too much,and we as muslims have to lead her to the right path.Kalau dia dah insaf dan minta maaf kat kita kenapa tak dimaafkan je? Atau korang rasa diri korang cukup hebat dan agung?Hmm i'm not back up anyone but manusia biasa akan sentiasa melakukan kesalahan. And so I am.

Anonymous said...

banyak lagi benda yg berfaedah daripada jadi kpopper yg bangang macam kamu. rafeah buang ok ape?

Hafiz Rahim Awang Nano said...

aku ingin men jerit : 'PANTAT LA BELAKA KPOPPERS SEMUA!'

MOL.fm said...

tak kisah la .. Kpop ke Kpoop ke .. tak yah la taksub .. hahahahahahahahahah .. muke cipan ngaku korean .. hahahaha .. harap2 lepas ni .. ko matilah dengan K~POOP ko tu dek oiiii ..

Norcahaya Ali said...

bebudak lagi . hahaha. mampos KPOP !

Related Posts with Thumbnails