our sponsor

Followers

Friday, November 9, 2012

Oh, Nurafiffy Amanda! : dari Anugerah Skrin 2012, ke kemenangan penulis lakon tv Telapak Kaki Bonda, ke status facebook Afdlin Shauki... ke, oh, Nurafiffy, tapi Lum Pung Hui rilek je kot.

Dari Facebook Afdlin Shauki, seseorang point out...


Afdlin Shauki 
OMG did you just watch anugerah skrin dan tgk muka semua dipentas apabila penulis telapak kaki bonda berkata kata! Hoohoo


Haniza Ibrahim 
mcm denga bunyi cengkerik td.. Haha


Nurafiffy Amanda 
Afdlin.... U are very rude....


Nurafiffy Amanda 
Afdlin... Sekurang kurangnya... Karya dia di iktiraf dari u punya karya yg hancur lebur x tahu apa tujuan u dlm industri hiburan nie... Dah la menyanyi pon failll.... Jadi mentor pon hancur... Filem u pon sbb org kesian yg p tgk... Tgk diri ko dulu baru nk kata org!!!!



Sha Farook 
cik NURAFIFI AMANDA, abg afdlin kirim salam kat ko..baca post baru dr abg afdlin


Nini Love 
Jahatlah Nurafiffy ni, I peminat Afdlin tau, karya dia menawan hatiku tp bkn hatimu, suara diapn sdp........mendtgkn mrh ni

Nurafiffy Amanda 
Nini Love... I juga bercakap dari hati i... Bkn hati u... Ok....

Nazihah Baharudin 
Abg Afdlin cuma tanya tentang muka yang di pentas tu.. tak pulak tanya dia pondan ke bukan.. kelakar la comment korg..



Hamizi Hamir 
kwn2, mari kita doakan nurafifi amanda dan kwn2 sperti beliau ni diberi petunjuk Allah dan diberi peluang oleh Allah utk kembali ke sperti mana kejadian asal sebelum sakaratul maut menjemput kita.. jgn hanya kita kutuk dan mengeji... wallahualam..


Al-Hafydz Fahmy Vevo 
diam la pondan Nurafifi amanda

Iema Ismail 
Nurafifi amanda...neraka x sabaq dok tgg ang msk jer...ameekkk kaauu..




Tash Tajudin 
beso la tetek Nurafify Amanda nie...wahahahahaha


Afdlin Shauki
Nurafifi amanda, kenapa awak marah sangat dgn saya ni, tolong baca betul betul status saya.
Saya cuma point out yg ramai org diatas pentas terkejut. Saya tak cakap kerja dia tak bagus dan saya tak komen pun pasal beliau dan kerja beliau. Saya pasti karya dia sangat baik. Tapi org diatas pentas tu yg terkejut tidak menentu kerana ramai org ingat dia wanita yg kelihatan sangat sopan dan ayu, tetapi keliru bila suaranya garau semua confuse. Saya bekerja dlm industri yg tak pernah mengaibkan dan memandang rendah sesiapa pun hanya kerana orientasi seksual mereka. Islam ni kan kita dgn tuhan so saya tak suka judge orang dan tak pernah memikirkan berbuat begitu, biarlah itu kerja tuhan. Dia serba mengetahui. Orang di facebook ni macam macam yg mulut baik ada yg mulut hansuang pun ada. Kalau nak hidup diruang cyberspace ajelah ni kena layan je lah. Jangan telalu emosi.

Aizat Wan 
Nurafifi Amanda - jangan nak poyo sangat


Raden Villopoto Ahmad 
Wow nice dada Nurafifi Amanda!!!Pinjam Dada Sazali Samad ker??wow!!hahahahhaha...Nurafifi Amanda Poyo!!


Firdaus Nazim 
Haha... aku dh tgk pic Nurafiffy Amanda..... mmg meletop siot!!!... Name mmg xsesuai ngan tuan badan. baik ko tukar name ko jd Gadis Badam lg bgs..hahahahahaha

Nurafiffy Amanda 
i paham apa yg u maksud kan... but the way u tulis... menyebabkan ramai yg salah paham... adakah u scroll up n scroll down balik semua komen??? majoriti komen slah sangka sbb komen u yg HOOHOO..... i memang pondan... n i jgak terasa bila u update status mcm nie... not only me... yg terasa.. u tgk balik semua komen ok... wlaupon i x kenal dgn penulis tue.. tp ur word bg org salah paham...

Nurafiffy Amanda 
if u think i care??? i cuma akan bersuara bila ada org2 menghina komuniti i...


Juan Azrul 
wOow..sudah2 la tuh gado..satu je sy nk ckp di sini..Nurafiffy Amanda..sry la ye klu terasa..maaf sesgt..anda yg membuat diri anda di hina dan di caci or bagai..so anda terpaksa menerima..dan redhoooo...bkn nk marah..n bkn nk nasihat..just bg kamu thu n paham jeeee..bkn slh A.afdlin or sape2..slh diri sendiri..anda sanggup terima keadaan anda mcm nie..so anda kena la terima kritikan or komen2 yg menguris hati anda..harap sy ckp nie ade yg betul..so renung2kn..semekom !

Nurafiffy Amanda 
thanksz... to afdlin... sbb u i fofular... frewnd request dari 0... terus naik 300 frewnd request.. hahahah...

Zana Zildjian Smc 
Fofular nurafifi amanda (fuhh nama tak boleh blah!), rating naik sampai dpt fren request 300 eh? Senang betul nak cari publicity murahan kan? Mcm cendawan tumbuh! Tapi jgn bangga sgt lah...sbb org yg add ko as fren, cuma nk tahu kebenarannya...gambar2 Nyah.....ko tu! Dooooo


'Rita Rudaini'
korang nak thumb down aku teruk2 pun aku tak kisah, tapi kalau aku cakap scripting dan konsep macam tahi from the very beginning, korang kena terima. aku tengok ASK 2012 dari segi tema n execution konsep penganjur sendiri dah konpius n faktap. Teori aku kenapa dan bgaimana semua kekeliruan ni boleh berlaku ialah kalau dilihat balik orang ‘industri’ dan kreatif works banyak terdiri daripada golongan konpius jugak..golongan cuba nak jadi benda lain dan sudahnya takut dan lari dari bayang2 sendiri..itulah golongan LGBT..hahaha wat say u? ke korang yg dalam page ni pun tergolong di kalangan mereka juga? le sigh….


Mohd Amierul

Mohd Amierul
NURAFIFI AMANDA?????? TEANJAT BOBOI!!!!!!


Tahniah Lum Pung Hui untuk kemenangan anda...

Berikut ialah keputusan penuh Anugerah SKRIN 2012...




1. Lakon Layar Terbaik Filem – Dain Said (Bunohan)
2. Lakon TV Terbaik – Lum Pung Hui (Di Telapak Kaki Bonda)
3. Videografi Terbaik – Aku Mahu Terbang (Neon Entertainment)
4. Laporan Khas/Berita Terbaik – Bom Jangka (Berita TV9)
5. Drama Komedi Terbaik – Elly & Apit (Red Communications)
6. Rancangan Realiti Terbaik – Jemputan Umrah (Episod 1)
7. Anugerah Artis Harapan Pantene – Putri Balqis (Pelarian)
8. Rancangan Bual Bicara Terbaik – Bella (Labour Day Special)
9. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama – Namron (Parit Jawa)
10. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama – Sherry Merlis (Di Telapak Kaki Bonda)
11. Rancangan Hiburan Terbaik – Anugerah Bintang Popular Berita Harian 25
12. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem – Lisa Surihani (Ombak Rindu)
13. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem – Syafie Naswip (Songlap)
14. Pelakon Wanita Terbaik Filem – Maya Karin (Ombak Rindu)
15. Pelakon Lelaki Terbaik Filem – Shaheizy Sam (Songlap)
16. Rancangan Dokumentari / Majalah Terbaik – Dunia Tersembunyi
17. Rancangan Muzikal Terbaik – Anugerah Juara Lagu Ke 26
18. Pelakon Wanita Terbaik Drama – Ruminah Sidek (Parit Jawa)
19. Pelakon Lelaki Terbaik Drama – Abu Bakar Omar (Gincu Ayah)
20. Pengarah Terbaik Filem – Fariza Azlina & Effendee Mazlan (Songlap)
21. Pengarah Terbaik Drama - Kabir Bhatia (Di Telapak Kaki Bonda)
22. Anugerah Yasmin Ahmad – Pierre Andre
23. Drama Rantaian Terbaik – Jangan Ambil Padang Kami
24. Filem Terbaik – Bunohan
25. Drama Terbaik – Di Telapak Kaki Bonda


Giveaway Kamera GoPro Setiap Hari melalui Reef Rescuers. Bagaimana??

Cara mudah untuk menang Macbook Pro, iPad mini atau jam Casio Baby G watch!Sertai peraduan #AllShinyWhite !

Cuti sekolah esok bermula 25 Mei 2013, bawa anak-anak anda atau diri sendiri ke pawagam-pawagam GSC untuk aktiviti istimewa sempena #GSCSchHoliday! Dapat goodie bags percuma, tiket wayang dan temui watak-watak dari filem animasi seperti Despicable Me dan The Smurfs!!! 




Lain-lain yg anda perlu check out!



Anda akan tentukan siapa bakal menang di Anugerah Blokbuster Astro. Undi pelakon dan filem terbaik sekarang!


10 comments:

DauzPoznen said...

nurafifi tu sedara tu tu. nama profile pun ada iras2.

Anonymous said...

Funny~~apakah gaduh2 mcm ni..

Hafiz Rahim said...

mari kita nyanyi lagu Casey - Jangan Ada Benci.

DauzPoznen said...

tak gaduh, cuma mempertahankan komuniti

Anonymous said...

mendatang teanjat boboi tu??????? kiut siak!!! hahahaha

Anonymous said...

blog murahan..

Blitzenius said...

kami memang buat blog ni untuk orang yg suka google benda2 murahan macam anda, anon. cari video Alvin dan Vivian tak jumpa ye? kesian....

Anonymous said...

tapi saya gemar membaca Warta Perdana di masa lapang....

Nur Feetri said...

janganlah bermuram durjaa. sedangkan Glen Matlock dan Tommy Ramone pun boleh reschedule show di NY.

Anonymous said...

BARBIE KETAHIAN APAKAH NURAFIFI AMANDAK??

Related Posts with Thumbnails