our sponsor

Followers

Saturday, October 5, 2013

Gambar eksklusif sekitar perkahwinan pelakon Fouziah Ghous dan pasangan, Zhafran


Ya, sungguh eksklusif. Beautifulnara, Rotikaya hatta Dauzpoznen pun takde gambar seeksklusif ini. Saya pinjam dari kakak saya sebab dia pergi kenduri. Dapat jemputan. Bukan main datang tak berjemput wartawan Melodi kan? Sungguh eksklusif.

Thursday, August 22, 2013

{Gambar} Uqasha Senrose Diraba


Ini gambar Uqasha Senrose.


Ini pula diraba...

You see, UQASHA SENROSE + DIRABA = UQASHA SENROSE DIRABA

Wednesday, August 21, 2013

Ulasan Konsert Metallica di Kuala Lumpur, Malaysia - 21 Ogos 2013


Ahh,... sudah lama abang Ohbloglagi tak mengupdate blog. busy lah katakan. abang bukanlah blogger sepenuh masa. page selalu dicerca dihina, tak ada yg sudi memasuki. bagaimanapun abang sempat menonton konsert band Metallica yang merupakan antara otai thrash metal, one of the big 4 of thrash selain Megadeth, Slayer dan Anthrax (abang pasti blogger jalan-jalan cari makan yang lain yang setakat popular saja tak mengetahui fakta ini.)

(lagipun Blogserius tak buat report konsert Metallica, keh keh keh...)

Awal2 lagi abang dah beli tiket harga enam rat,,,,, temnpat paling depan sebelah speaker lagi (abang ketika ini mengalami sikit pekak2 kerana kurang mendengar). radio2 swasta semua start main lagu Metallica tapi takat lagu Enter Sandman dgn Nothing Else Matters je watpe???? Koman2 pun main la Creeping Death kan? takut radio kena ban pasal lirik banyak DIE! DIE! DIE! ke? alah, lagu2 clubbing dan pop lembik dan tonggek yang lirik yang mencarut2 tu pun rilek je diorang pasang pagi2. 

Bagi abang the ultimate album Metallica ialah Ride The Lightning dan Master of Puppets. album Kill Em All masih lagi tahap kapak lagi, masih belum bercambah penuh la katakan. masih mencari arah walaupun ramai mat rock kampung yg bersiulkan lirik "SEARCHINGGGGG!!!!! SEEK AND DESTROY!!" Album AJFA (...And Justice For All bagi yang noob) pula bagai mensabotaj sound bass Jason Newkid (sekali lagi, Jason Newsted bagi yang noob) sebab kedua-dua Jaymesss Hetfield dan Lars Ulrich masih meratapi kematian pemain bass asal mereka Master Kliff Bvrton yang terkorban dalam kemalangan bas yang meragut nyawanya... Walaupun AJFA album yang amat prog bagi standard Metallica, tapi amat sayanglah sebab sound bass tak berapa dengar (walaupun ada lagu-lagu macam Shortest Straw, To Live is To Die, Harvester of Sorrow, One, Blackened... betul semua info Metallica ni dalam kepala abang je, takyah google macam blogger jalan-jalan cari makan yang lain yang suka menempek kat barricade paling depan nak ambik gambar Metallica, reporting sikit hapah pun takde, saja poyo nak tunjuk gambar banyak2 konon dia lah yg tengok Metallica padahal tiket sponsor, abang beli tiket okayyyyy). 


Selepas mendapat tiket, abang ke venue konsert iaitu stadium Merdeka pada waktu petang yang mana dah ramai orang dok beratur. Harap mereka sempat jugalah menyempurnakan kewajipan mereka. thrash, thrash juga. Ramai di kalangan mereka yang dah pun berkeluarga. ada yang siap bawak anak bini. ye lah, band ni pun dah umur 30 tahun dah penubuhannya. James tu entah pancit ke tidak menyanyi skang ni. mana la nak jerit metal cam dulu dah. macam dongdang sayang je layaknya (Dave Mustaine jugak yang maintain macam zaman muda. abang ni lagi minat Megadeth, lagipun Mustaine dulu2 banyak tulis lagu Metallica, tapi sayang la diorang tak pernah datang Malaysia). Abang mencari juga kelibat Angkatan Pemuda PAS ke kalau2 ada yang membuat bantahan, ataupun kain rentang dari kumpulan ABC band yang baru2 ini mencari publisiti murahan tulis surat kat Khairy Jamaluddin bantah konsert Metallica, padahal sentap tak dapat jadi opening, Jadi slot opening diberikan kepada Cromok. Selepas melepaskan lapar dan dahaga dengan bebola ikan cucuk kat lidi dengan air sirap, abang pun mula memasuki venue yang dah dibuka dalam sejam lebih sebelum bermulanya konsert pada pukul 8 malam.


Wah, lihatlah permandangan dari dalam stadium. Indah permai bukan??? Tak sabar nak menantikan kelibat gitar Flying V Jaymesssss. kalaulah master Kliff ada lagi, sob sob sob....

Memandangkan abang dah banyak kali tengok Cromok dan penat, jadi abang luangkan masa makan kacang putih dulu, lepak2... sehinggalah terdengar alunan muzik latar dari Ennio Morricone iaitu lagu The Ecstasy of Gold dari filem kegemaran abang iaitu The Good, the Bad and the Ugly (blogger jalan2 cari makan takkan tau , bukan lagu, filem pun tak tau. taraf diorang tu layan Adnan Sempit je, sampai kepala pun naik sempit). 

Hit the Lights!!!! Yeah, konsert Metallica dah start dah!!!! Time ni crowd memang gile2 lah. yang beli tiket murah duduk belakang sekali takkan dapat rasa punya. abang duduk depan sekali sebelah sepaker nampak jelas Kirk Hammet dengan Jaymesssss. Mantop lagi beb! Walaupun lagu dari album Kill Em All ni kelakar juga kalau dibawa sekarang sebab kapak sangat!! Teringat abang kat kampung masa layan album Metallica kat pondok , pakat kaset dengan speaker cak ayam DIY. ye lah, dulu mana ada Mp3 dan Ipod semua. 

Master of Puppets !!! MASTER! MASTER!! Berjujuk umat yang melaungkan mantra ini. Awek sebelah abang (rasanya kena paksa ikut boifren dia) mesti tak paham, apa benda yang kami "MASTA! MASTA!"kan . lagu kutuk Mastika ke sebab asyik bahan Black Metal? rasa2 lepas abis konsert ni masuk Mastika tak? konfem...


tetiba stadium ni sound dia best sikit dari biasa. set pentas pun cantik sikit. mesti banyak promoter nak kena bayar nak bagi standard konsert ni macam internasional. ye la, promoter ni kadang2 nama je ambik artis internasional tapi tak pandai buat konsert, tau buat duit je. tapi malam itu membuktikan Metallica ialah salah saktu aksi internasional yang tak rugi ditonton secara live walaupun tiket mahal macam bedil. dan ini BAND METAL BEB!! (lupakan sekejap soal mereka band mainstream. mainstream2 pun radio bukan nak pasang lagu diorang. lagu Stacy yang macam nak tertonggek tu selalu la pasang). 

gimmefuegimmefivegimmedabajadabadaza! YA ITULAH LAGU FUEL! rasa-rasanya ini satu je lagu dari album Reload yang sesuai di mainkan live. takde satu pun lagu dari album Load yang dihentam teruk kerana Metallica dah jadi alternatif pop metal. lagu2 dari album St Anger???? hahahaha, jangan buat wa gelak bro!!!! 

Kemudian masuk pula lagu Harvester of Sorrow yang buat abang teringat masa diorang masa buat show kat Russia, dengan askar penuh kat padang macam siap nak perang, nak bedil dgn kereta kebal kalau mamat metal ni pergi kokak stage. nak metal2 pun  biarlah beradab kan? we are better than Justin Bieber atau lady Gaga fans yang menggelupor dan bimbo tak tentu pasal, kan??? time Harvester ni nak kena ada Newkid jugak kot. Yg orang kata macma tak dengar sound bass dia dalam AJFA. Yes, abang merindu juga kelibat Newkid walaupun ada mamat yang tak suka sebab dia kata "Newkid main bass pakai pick apa kelass????? tengok Kliff, main plucking!!" Lepas tu adalah satu lagu dari album Death MagneticCyanide. Modal kesian buat Rob Truj-susah-nak-ejo. ye la. dia masukMetallica, takkan takde lagu yang dia pernah rekod untuk dimainkan?? apa nama bandmate kan (lu rilek Rob, lua dah kaya dapat juta2, apa kisah. ramai lagi yang teringin sangat nak tempat lu ni.)



Iniilah Rob Trujsusahnakejo tu hahahaha


"KUALA LUMPAR!!!!!!" Begitulah jeritan kesawanan Jaymessss Hetfield yang kesawanan melihat stadium penuh dengan lautan manusia berpakaian serba hitam. Lars Ulrich tersenyum penuh makna di sebalik drumkit kerana khabarnya tiket2 sold out. Mana taknya. 30 ribu yang datang malam tu, memang pack gila la stadium. nak raba awek pun mudah saja. (jahatnya abang. abang tau ex-awek pun ada dalam celahan mat-mat rock kampung yang datang tu kat zon2 belakang. mesti dah kena ratah, kena kekah ramai2. padan muka dia). Solo Kirk Hammett masih mantap siot.


Time diorang bawak lagu Sanitarium, wah sebijik macam XPDC time Ali Terra Rosa tu. 2 kali abang dah sebut Sanitarium ari ni kat twitter. Orang KJ mesti ingat abang nak gi tandas.. hahaha.  adalah yang mencilok masuk iphong dan rekod video. abang harap ada lah yang terekod video malam ni HD, letak kat Youtube, lepas tu Lars Ulrich cari sorang2... hahaha. siap ko Lars, akan ku download juga filem Through The Never ko tu kat torrent. Korang tak nak komen pasal Lars Ulrich ke? Please lah komen. Dok sebelah speaker ni, sebu je bunyi dram dia. Rasa macam nak suruh Joey Jordison je yang main dram, takpun Dave Lombardo yang takde job skang ni. Menyampah sebenarnya dengan sound dram Ulrich ni. tengok je la video dokumentari Some Kind of Mosnter. macam gampang dia buat drama.... bak kata band Sunn O))), moga Lars yang tercampak keluar dari bas, bukannya Master Kliff Bvrton ...sebab kalau tak, mesti rhythm section jadi lain malam ni. I expected more from For Whom Bell Tolls actually... tapi tak seepik yang dijangkakan...

And now I take it back pasal sound kat stadium yang abang kata sedap sikit bunyi tu. Well, now it sounds like Stadium Merdeka. Jauh lagi perjalanan nampaknya bagi promoter kita.... 

save the best for last. DIE, BY MY HAND, I CREEP ACROSS THE LAND! KILLING FIRSTBORN MAN! Here comes Pemuda PAS. What? Nothing from St Anger?  Hahaha! Ya, dah masuk encore dah bang, lepas je diorang habis dengan lagu Enter Sandman. Kini set encore dimulakan dengan lagu Creeping Death, lagu yang liriknya merujuk pada Bible bagi mereka yang faham. Ya, abang nyanyi2 pun tau la apa yang dinyanyikan, bukan buta tuli je ikut macam peminat Selena Gomez dan 1Dirrection hatta Backstreet Boys sekalipun.

Lepas lagu Battery, Jaymesss bagi ayat penge-last lah. Sebut 3 perkataan dia kata. haha. apa lagi SEEK! AND! DESTROY!!!!!! itulah lagu penutup konsert malam itu, (still lagu tu kapak benor. hahahaha!)

But overall, Metallica masih lagi mantap walaupun vokal Jaymess masa Enter Sandman dah commercialized sangat dek peningkatan usianya....



yang bestnya, tengah dok syok2 baling pick tu, abang dapat dua ni. rare tu!!!!  Wherever I May Roam 1991-93 kot!!! (yang sebelah tu pick bass RoB Trulisusahnakejo) 


ini pun akan abang simpan buat kenangan... pasti akan dijual di ebay dengan harga yang berganda kalau ada yg sanggup membeli. eh , mestilah KL punya show beb! kalau show kat Donnington ke , dah selalu sangat diorang buat. INI MALAYSIA!!!!

Terima kasih Metallica kerana sudi membuat konsert di Malaysia. kalau boleh, sudi2kanlah pujuk Mustaine and c. buat konsert kat Malaysia juga. kami sanggup membayar dengan harga kapal selam. lihat sendiri pada konsert Metallica, abang harap Metallica dapat meyakinkan abang Mus itu.

METALLICA IN MALAYSIA! YEARGHHH!!! 


setlist Metallica live in Kuala Lumpur:
Hit the Lights 
Master of Puppets 
Fuel 
Harvester of Sorrow 
Fade to Black 
Ride the Lightning 
Cyanide 
Welcome Home (Sanitarium) 
Sad but True 
Orion 
One 
For Whom the Bell Tolls 
Blackened 
Nothing Else Matters 
Enter Sandman 

Encore:
Creeping Death 
Battery 
Seek & Destroy 

Wednesday, July 31, 2013

Entry untuk R.A.M IT UP : reka semula helmet Daft Punk


Sebelum masuk entry seterusnya, dalam last week saya ada post entry ni dalam Facebook Sony Music (sila LIKE ) sebagai salah satu penyertaan peraduan R.A.M IT UP iaitu design semula helmet Daft Punk ikut kreatif sendiri (macam yang saya buat di atas dengan nama Daft Batix tu). Tarikh hantar dah tamat tapi sekarang ialah masa untuk mengundi sehinggalah tarikh akhirnya pada 2 Ogos 2013. Hadiah utama RM1,000 tunai. Layari https://www.facebook.com/sonymusicmy/app_292261434243076 (LIKE dulu page Sony Music) Helmet saya empat ke bawah dari kanan. Sila undi walaupun saya tak optimis pun boleh menang sebab kemenangan bergantung pada 70% dari undian (yang mana saya tak ramai follower pun banding dgn orang lain) manakala 30% lagi ialah dari juri-juri Sony Music (and yet, saya tak gila-gila sangat pun design helmet ni,... I mean, c'mon! aku ada sejam je nak design dengan kebarangkalian internet yang slow an that's all i could think, hahahaha!!! Could have done better.) 




Takpe lah, dapat headphone baru dari Sony pun dah ok....

-----------------------------------------------------




Wednesday, June 26, 2013

[KETIAK EPIK] Tasha Shilla



Sesungguhnya, mempunyai nama yang berbunyi Sekinchan dan dalam masa yang sama menunjukkan ketiak secara terbuka pada khalayak adalah satu dosa dan bakal dihujai makian sebagaimana perbuatan Izara Aishah mengangkang seluasnya di dalam video yang sukar sekali dimaafkan kerana dia bajet suci dan ini membuatkan Tasha Shila sering dicerca kerana pernah mengendeng seorang datuk yang punya Restoran ikan bakar yang besar francaisnya dengan harapan menjadi isteri nombor 2 tetapi dia tersilap kerana isteri datuk ini lebih hot daripadanya. Kesian Tasha Shila. Gambar ketiak hitamnya yang dirakam secara terang-terangan dengan kebenarannya ini mula menjadi bahan tatapan umum. Kenapa diperlakukan begini???? Bertaubatlah pembenci tegar Tasha Shila.....

ini merupakan salah satu komen dari peminat tak peminat mung:

"tu lah Tasha Shila suka sangat post gambo body mantap kat instagram, baik gi spa buat treatment ketiak biar kasi putih. Tasha Shila sebelum pakai bju nampak ketiak tu tak check dulu ker ketiak hitam ke putih? bodoh."

"Asal tengok nama Tasha Shila, memang aku terus tengok ketiak dan body mantapnya."

"kesian Tasha Shila ni, sape suh gatal pkai baju xde lengan~  blog ni dari gosip artis jadi link petua nak putihkn ketiak, i love you Tasha Shila. "

"moga lebih ramai artis berketiak dibongkarkan..."

p/s: Lagu Limkin Park pernah digelar sebagai 'lagu ketiak'.


Monday, June 24, 2013

[KETIAK EPIK] Siti Saleha - sampai nak terbogel dah ni haa...


Yeah, moga lebih banyak ketiak yang dibongkarkan!!!!! Kali ini entry kami lebih ringkas dan padat. Ini ialah cubaan Siti Saleha untuk menunjukkan ketiaknya tetapi gagal dan yang malunya habis terlondeh semua persalinannya hingga terdedah sekujur tubuh yang tak berdosa ini. Kenapa awak berbogel Siti Saleha???? Kenapa!!!!!!


Saturday, June 22, 2013

Azreen Johari ( @Ehyelcah ), budak femes Twitter versi abridged dan berjurus sekali (tanpa elemen 'sumpah kebarbiean' tetapi dengan ekstrak Burger Legoland Butoh Butoh Butoh)


Kali ini saya ingin menulis pasal Azreen Johari @Ehyelcah ) yang femes di twitter tapi saya pun tak kenal, dan tak tau dia femes sebab apa. Saya bersangka buruk yang dia femes sebab benda2 lagho macam juga Hafiz Rahim. Jangan salahkan saya. Internet mengajar saya begini. Lalu saya merujuk Lebai Google. Dengan kesuntukan masa, saya buat entry versi malas dan berjurus ini. Ya, sebelum ini saya telah buat entry ini yang dibalas dengan cercaan dan makian oleh puak pelampau penyokong @Ehyelcah yang masih belum layak mengundi dan benar-benar faham akan fitrah dan lahiriah sebuah band yang sering melagukan lirikal "Killing in the name of!" Tapi saya hadapinya dengan penuh sabar dengan sedikit perasa "Man, ni tempat awam Man. Dia pilih KLCC dowh, aku tak penting dowh." Buat Azreen, maafkan abang atas tindakan abang sebelum ini. Abang buat begitu semua kerana abang sangat sayangkan Azreen seperti adik abang sendiri. Abang tidak mahu Azreen terhanyut ke lembah yang menyesatkan dan mahu Azreen berjaya dalam pelajaran seperti juga Azroy dan Kuzi. Jadi dengan tidak membuang masa lagi, mari kenali @Ehyelcah...

Adik @Ehyelcah mula menempa nama sejak akaun Twitternya @Ehyelcah menjadi bualan hangat. Nama manja Azreen ialah Dedel. dan Ayien's Dick yang bermakna dis sedia dikotekan oleh Ayien yang mungkin budak mainan dia yang masih mak ayahnya belikan spender *mata pandang atas* Berumur 13 tahun dan belum mummayiz. Eh silap, 14. eh, 15, 16, eh gimam. Dan masih belum mummayiz.  Hobi : mengorat kumpulan 1Direction IMalaysia. Sedihnya abang dengar. Banyak lagi hobi yang menarik dan yang tidak membuang masa macam mengumpol setem, kenapa Azreen pilih hobi yang sia-sia?

Tertulis Instagram yang menjadi perkara common harini selain dia menjadi Pengetua #SMKKocokKocokKokoTolk, eh! apakebenda kocok-kocok tu? Abang tak fahamlah Azreen permainan budak2 zaman sekarang ni. Abang dah jadi malu pula. Azreen masih di sekolah lagi. Tumpukan perhatian pada pelajaran, jangan ingat nak main saja, dan ingatlah pada orang2 tua kita. SoMalaysian memberi tweet: "Kutuk2 @Ehyelcah trending pahal? Padahal kau jeles kan?" Lepas tu "@Ehyelcah was a top trending topic on Twitter. Check out when it's been popular, and the top tweets for @Ehyelcah.Use Twee.co to check out the ...", Azreen, jangan mendabik dada. Trending ini bersifat sementara, kelak kita dimakan ulat juga lepas tu mula la kita terfikir, "NENEK KAU TRENDING!".

Instagram : ELCAH. <---- Ni Stegram Azreen ke? Sungguh comel. Tapi abang dah tak minat dengan style comel ni. Abang buat lapik meja je.

Ada memegenerator "CAN'T TELL WETHER @Ehyelcah IS HER FATHER'S NAME OR HER NAME? - Futurama Fry" kelas adik ni. Syarikat Khelass menjual banyak baju-baju sekolah dan kasut sekolah dan kapur kasut sekolah.

Keek! : Ehyelcah

Ni video Keek Azreen ke? Terernya. Tapi kenapa ramai yang dislike? Mari abang bacakan sedikit komen. "tbh i dislike ur video, once but not twice.", "hahahahhahahahaha , annoying sial". ya Allah, apalah dosa adik kat diorang tu. Biar abang lempang je sekor2 yang dislike video adik tu. Ingat adik ni macam Jozan - Maharaja Lawak Minggu ke Sebelas agaknya...

Ini pula ulasan2 yang abang terima tentang Azreen. Abang mengharapkan Azreen diangkat dipuja diatototototo biy biy bolakristalkan peminat seperti gabungan Izara Aishah bertango dan Bella Evans. Tetapi ternyata abang silap...:
- @Ehyelcah bash Team Official? Betul ke? Then Team Official bash dia balik? Siapa yg salah sekarang ni?
- @aliyamardhiyyah @Ehyelcah bash @OfficialAS_ . But now dia kena balik . So sad
- Kalau @Ehyelcah stop dengan hobi dia yang suke bashing orang mybe orang yang BERHIJAB and TUDUNG takkan jadi satu isu dan dipersalahkan.
- @Ehyelcah punya mulut , takpayah lah nak suruh dia bukak tudung, -_-
- @Ehyelcah nye kepala panjang lol...
- EyknJohari seorang yg memalu an hijabers la , puihhh ~
- Dear EyknJohari tolong ubah perangai buruk awak yang suka dengki dekat orang tu okay kiddo ;) tolong jangan marah aku k #TeamAzreenAris wkwkwkw
- Manusia mana tak bengang bila life kena bash tanpa usul. Siapa suruh EYKNJohari tak cuci mulut, agaknya perlukan berus tandas utk cuci mulut.
- dah perabih unfollow yg dok kecoh2 pasal eyknJohari ryn reen and the rest of the geng yg nak bash2. but unfortunate my line was down -,-"
- Besok masuk berita "Seorang remaja bernama EyknJohari telah dibuang keluarga kerana takde kerja lain, asyik2 bash orang je. Sekian.
- Aku rasa @Ehyelcah ni boleh member baik dengan Alyn Holla. mulut mereka dengan longkang sedara kembar jika kita compare kan mereka. xx - BIO @Ehyelcah bajet jual meatballs je . klau betul-2 kau jual meatballs aku pun nk rse jgk , sedap ke tak ? tak sedap aku ludah kat muka kau. Eat my balls.
ryn reen, giliran kamu selepas ini. hehehehehehe

Abang rasa takat itu je lah abang tulis pasal Azreen. Sekali lagi abang minta maaf atas apa yang abang tulis sebelum ni. Buat kawan-kawan adik yang menggunakan kata-kata kesat tu, semoga mereka diberikan hidayah sebagaimana apa yang abang terima ini. Azreen doakanlah ye. Sekian. Selamat Hari Raya Azreen.

Shyma Hashim ( @shymahashim ), budak femes Twitter versi abridged dan berjurus sekali (tanpa elemen 'sumpah kebarbiean mung kapir' tetapi dengan ekstrak burger daging)


nurfarizananuar ‏@eyzaanuar : Bukan @shymahashim yg bash dorang tapi dorang yg bash dia. Dia sorg je kot vs mereka mereka yg batak followers nie. Kesian deh ;))

Christ Christ ‏@shymahashim :  HAFIZ RAHIM ? So ada masalah dgn aku ker ? Sorry aku tak kenal pun -..- "@MiwulAce @ApishWahimm"

Hafiz Rahim Hafiz Rahim ‏@ApishWahimm  @EriqaKacak @shymahashim dia yang sundal padahal , sakai ! bohsia karattt ~

Christ ‏@shymahashim :  Sorry saya tak kenal siapa Hafiz Rahim dan tak nak tahu pun apa apa pasal dia -..- Tak interesting pun. "@DiniQylla @ApishWahimm"

O'Martin ‏@tygersseven :  Bila hafiz rahim dan syhmahashim bertekak . Kecoh laa TL .

Christ ‏@shymahashim :  Ohh kau Hafiz Rahim yg masuk lokap tu eh kes MEROGOL. Hahaha. Just saying :D "@ApishWahimm @MegatFyllo @MiwulAce"

Christ ‏@shymahashim :   Sakai doh. Aku bkk twitter je jd mcm ni. Ni skrg mamat mana tah nama dia Hafiz Rahim duk mention aku. "@Fatyn_Rahmat  U must strong babe. I"

Fuck you kutuk orang sebab nak famous cibai betul @xShesMyyx @shymahashim kutuk ketiak hitam keknis 


Fuck you kutuk orang sebab nak famous cibai betul @xShesMyyx @shymahashim kutuk rowan Atkinson

------------------------------------------------

Salam dari abang Ohbloglagi. Dari rangkuman tweet2 yang dipetik ini sahlah yang Shyma tidaklah femes dan berbakat sebab kami pun tak tahu kewujudannya. Namanya naik kerana mengata Hafiz Rahim yang dah sah2 famous kerana masuk jail sebab tuduhan merogol. Shyma tak pernah masuk jail? Good. Shyma tak kenal Shima? Good sebab Shima & The Boys lagi femes sebagai ratu rock nombor 2 selepas Ella. Sesekali kurasa teringin melewati hatimu yang dingin....





Kebutohan melanda. Bahahahaha

Rihanna kot. Burger daging datang celah mana? Datang dari Legoland. Bila Ekyn Aris came up with a 'meatballs' thing dia memang ada advance sikit daripada twitfemes yang merapu2 ni.... so please, sila baca between the lines. Unless kalian semua budak2 bawah umur yang belum mummayiz...



I was so confused...


Sesekali kurasa teringin...


Thursday, June 20, 2013

[GAMBAR] Nelydia Senrose Berbikini Bercium Berseksi dan Bermacam-macam Lagi....


Oh heck, sejak semua jumpa gambar Nelydia Senrose berbikini seksi ni, Abang Ohbloglagi pun tak lepaskan peluang. Ini untuk kepastian saja. Abang Ohbloglagi bukanlah gileseks seperti yang disangka. Tapi lebih baik kita menyiasat dulu sebelum kita melakukan sebarang fitnah dan tohmahan.

Oh, gambar di atas tu bukan gambar Nelydia. Sekadar gambar hiasan. Sepertimana style yg sering digunapakai oleh akhbar tabloid yg popular maupun suam-suam kuku di Malaysia.

Di samping itu abang juga ada google nama Nelydia, dan terkejut abang bila jumpa gambar2 lain yang berkaitan Nelydia Senrose, dan terkejut abang bila turut ada gambar bercium dan berseksi.

Abang rasa nak nyonyot. Tapi abang harap ini semua adalah ilusi google semata dan bukannya benar....


Dhia Akma : "yg b'cium dgn nabil 2 Uqasha Senrose la kaka dia ."

Oh... ok ok. kaka pun kaka laa..... Abang nak tidur sambil bermimpikan Senrose.......

Saturday, June 15, 2013

[KETIAK EPIK] NUR FATHIA ABD LATIFF si STANZA CINTA


Kini ketiak pelakon Nur Fathia Abdul Latiff pula menjadi mangsa. Hitamkah ia? Adakah lebih hitam berbanding ketiak Hanis Zalikha dan Neelofa? Apa kata peminat-peminat Stanza Cintanya yang tertipu dengan penampilannya yang begitu suci murni ayu bertudung? kena pakaiannya hampir menampakkan buah dada??? Bergegar yo!!!


Sunday, June 9, 2013

{FILEM] The Purge: APA AKAN JADI JIKA DALAM SETAHUN, ANDA BOLEH LAKUKAN JENAYAH SECARA SAH SELAMA 12 JAM?



Kalau saya lah,.... saya dah lama gagalkan segala konsert Kpop, baling najis kat penggemar muzik Kpop. Saya boleh suka hati saya.

The Purge ialah filem bajet murah iaitu USD3 juta saja tapi menjadi filem nombor satu minggu lepas di Amerika mengatasi kutipan filem-filem yang lebih popular sebelumnya seperti Iron Man 3, fast & Furious 6, The Hangover dan Star Trek Into Darkness. Lakonan Ethan Hawke, filem ini melihat sebuah masa depan iaitu tahun 2022 di mana sistem perundangan Amerika yang mana kadar jenayahnya cuma 1% saja tetapi setiap tahun diadakan satu annual di mana selama 12 jam, rakyat mereka boleh melakukan jenayah sewenang-wenangnya secara sah tanpa ditangkap termasuklah membunuh. Konsep horror thriller The Purge memang original walau dibahan teruk oleh pengkritik. Tak sabar ingin menontonnya!!!


Saturday, June 8, 2013

Facebook Calvin hina Rasulullah S.A.W



KUALA LUMPUR 8 Jun - Seorang lagi pengguna laman sosial Facebook dikesan menghina Islam selain membuat penghinaan melampau terhadap junjungan besar, Nabi Muhammad S.A.W Selanjutnya, baca di laman rasmi Utusan Online


Thursday, May 30, 2013

Rumah Julie Woon hampir dirompak oleh penjenayah amatur bersenjata pisau


Kejadian ini berlaku apabila ibu Julie Woon mendengar deringan loceng pintu di rumahnya. Dan apabila ibunya membuka pintu, seorang lelaki dalam usia 20'an yang berwajah Cina berkaca mata berdiri di depan pintu dengan membawa beg. Apabila lelaki itu mahu bergerak selangkah ke hadapan dengan ibu Julie masih cuba mengecam siapa lelaki ini, dalam masa beberapa saat saja ibunya menyedari yang lelaki itu cuba menarik sebilah pisau panjang si sebalik begnya. Ibu Julie menjerit membuatkan lelaki itu terkejut lalu menutup pintu dengan kuat. Lelaki itu terus bertempiaran lari dan kemungkinan lelaki itu baru saja belajar nak merompak. Tapi syukurlah dalam kejadian itu ibu Julie selamat dan tidak menjadi mangsa rompakan. Jadi, berhati-hatilah apabila kita menerima jemputan, lebih-lebih lagi pada waktu malam. Pastikan pintu gril tidak dibuka terlebih dahulu sebelum kita kenal pelawat rumah kita. Dan i love you, Julie. Marilah kita berkahwin.

Berikut ialah petikan status Facebook Julie Woon:
Just an hour ago, someone wrang my mom's doorbell at home. Thinking it was me, she opened the door and right in front of her stood a young 20-ish looking chinese guy with spectacles carrying a knapsack. He took 1 step in and my mom stared at him wondering who he was. Within a split second, she realised he was pulling out a long knife from behind his bag. She screamed and the guy took a step back in shock as my mom quickly came to her senses and slammed the door shut. The guy ran away. He was probably an amateur who has never robbed anyone before. But i'm glad my mom wasn't his first victim & that she's safe and unhurt. Please lock your gates/doors /grills before u sleep tonight. Good night.

Tuesday, May 28, 2013

[KETIAK EPIK] NEELOFA


NEELOFA TERUS MARA UNTUK RAKYAT KELANTAN!!!

Sesungguhnya, mempunyai nama yang berbunyi Kubang Kerian dan dalam masa yang sama menunjukkan ketiak secara terbuka pada khalayak adalah satu dosa dan bakal dihujai makian sebagaimana perbuatan Izara Aishah mengangkang seluasnya di dalam video yang sukar sekali dimaafkan kerana dia bajet suci dan ini membuatkan Neelofa sering dicerca. Kesian Neelofa. Gambar ketiak hitamnya yang dirakam secara curi-curi mula menjadi bahan tatapan umum. Kenapa diperlakukan begini???? Bertaubatlah pembenci tegar Neelofa.....

ini merupakan salah satu komen dari peminat tak peminat mung:

"tu lah neelofa suka sangat post gambo body mantap kat instagram, baik gi spa buat treatment ketiak biar kasi putih. neelofa sebelum pakai bju nampak ketiak tu tak check dulu ker ketiak hitam ke putih? bodoh."

"Asal tengok nama Neelofa, memang aku terus tengok ketiak dan body mantapnya."

"kesian neelofa ni, sape suh gatal pkai baju xde lengan~  blog ni dari gosip artis jadi link petua nak putihkn ketiak, i love you neelofa. "

"moga lebih ramai artis berketiak dibongkarkan..."

p/s: Lagu Limkin Park pernah digelar sebagai 'lagu ketiak'.

Friday, May 24, 2013

#GSCSchHoliday : ALAM RIA CUTI SEKOLAH DI GSC!!! Goodie bags untuk anda dan temui watak-watak dari Despicable Me dan The Smurfs!!!


Cuti sekolah esok bermula 25 Mei 2013, bawa anak-anak anda atau diri sendiri ke pawagam-pawagam GSC untuk aktiviti istimewa sempena #GSCSchHoliday! Dapat goodie bags percuma, tiket wayang dan temui watak-watak dari filem animasi seperti Despicable Me dan The Smurfs!!! Lihat jadual seperti pada gambar di atas.

Anzalna : "Sharifah Sakinah tidak berbogel..." Tapi Tasha Shila bogel, sungguh!!!



Kamu ni, Anzalna. Beragaklah sikit kalau nak cover kawan. Agaknya kalau Neelofa dituduh bogel pun dia iyakan. Maria Fardia dengan Fazura toksah cakaplah. Semua membelakangi dengan punggung mereka...


[Twitter Trending] Himpunan kawan2 Adam Adli 8.30 malam ni di depan Balai Polis Jinjang




Kumpulan bersemangat masih di Jinjang bersolidariti...hidup rakyat!

balai polis pun boleh jadi trending .Asal lah tradisional sgt nama jinjang uh

Due to recent lockup of Adam Adli, i get to know Jinjang and it becomes a famous place in Malaysia..haha. Khabar dari Jinjang. Majistret tolak permohonan reman. Tian Chua , Haris dan Tamrin. Bebas! Semalam tengok orang buddha sambut wesak jalan bawak lilin .. dah macam sama je orang-orang yang tunjuk perasaan utk kbebasan adam adli di jinjang.

Macai UMNO akan kata:, "Kumpulan Anak Muda Sesat Bawa Lilin Keliling Balai Polis Jinjang!!!"

Sementara awak tahun depan akan ke Jinjang Pelamin. Sekian...


Thursday, May 23, 2013

Karnival Jom Heboh, Presint 2 Putrajaya, 25 Mei 2013. Temui pelakon filem KIL seperti Redza Minhat dan Cristina Suzanne Stockstill



Temui Cristina Suzanne di Karnival Jom Heboh

Lokasi ketiga janji aktiviti lebih menarik 
   Selepas membuka tirai di Pulau Warisan, Kuala Terengganu diikuti Johor, acara padang terbesar TV3, Karnival Jom Heboh meneruskan kemeriahan ulang tahun ke-11 di Presint 2, Putrajaya, mulai esok dengan program lebih segar dan menarik.
   Antara yang menarik ialah pembukaan gerai eksklusif Cereka dan Studio 3; Bananana! Land; Selera @ Jom Heboh; Wow! Bag Booth; Kota Ilmu dan kiosk perkhidmatan yang akan memuatkan segala maklumat, paparan menarik, cenderamata keluaran terhad dan promosi program TV3.
   Gerai Cereka menggabungkan program terbaru dari slot drama, hiburan, majalah dan dokumentari. Antara artis yang akan turun padang ialah Sherry Ibrahim (bintang Akasia : Teduhan Kasih); Syatilla Melvin (Azalea : Kalau Bukan Aku); Jay Iswazir (Aksi : Karlos); Izzue Islam dan Azlee Khairi (Zehra : Sebenarnya Saya Isteri Dia); Qi Razali (Jalan-Jalan Cari Makan) dan ramai lagi.
   Tidak ketinggalan pelakon filem Kil dan Pecah seperti Cristine Suzanne, Redza Minhat dan Ako Mustapha.




A feel good movie about a suicidal young man called KIL. Starring Redza Minhat and Cristina Suzanne Stockstill. Produced by Flux Visual Lab. Copyright 2011.

Peluang tonton episod drama bersiri akan datang 
   Gerai Studio 3 memberi peluang kepada penonton setia TV3 menyaksikan episod akan datang drama bersiri TV3. Antaranya Karlos; Kisah Cinta; Sebenarnya Saya Isteri Dia; Epilog Cinta Khirana; Teduhan Kasih dan Iman Nabila. Pengunjung hanya perlu menderma di pintu masuk Studio 3 untuk mendapatkan tiket.
Bananana! Land pula khusus untuk peminat cilik yang pasti ceria dengan kehadiran Deera, Harris dan Hadi dari program Idola Kecil serta Mohamed Solehin (Soccer Kids All Stars) yang akan melakukan pelbagai aktiviti menarik.
   Wow! Bag Booth pula menjual koleksi cenderahati eksklusif dari semua rangkaian televisyen dan radio Media Prima Berhad seperti TV3, TV9, ntv7, 8TV, Bananana!, HOT FM dan Tonton. Pengunjung juga boleh beramah mesra dengan artis jemputan seperti Alex Yanz, Riz Amin, Zalif Sidek dan Nur Risteena.

Persembahan band indie 
   Sementara itu, khusus untuk pengunjung generasi muda, TV9 membawa barisan band Indie seperti Oh Chentaku, Bunkface, OAG dan Go Gerilla, mulai jam 9 malam, Ahad ini. Sehubungan itu, jangan lupa hadir pada Karnival Jom Heboh di Putrajaya selama dua hari mulai esok untuk bertemu artis pujaan dan memenangi hadiah menarik.

sumber: BERITA HARIAN


[TAHUKAH ANDA] McDonalds Pernah Jual Pizza


Malangnya pizza ni tak laku...


Sekitar pertengahan 90'an, McD pernah terjerumus ke kancah bisnes pizza. Mungkin mereka rasa mereka boleh kalahkan francais Pizza Hut, Domino's hatta Shakey's Pizza sekalipun, tetapi pizza McD ini jadi hidangan sampingan yang bukan saja tak menarik tapi tak sedap hatta membuatkan ianya tak laku. Hakikatnya, penggemar McD dah terbiasa dengan hidangan cheese burger, McChicken, foldover, apple pie,... and thank God for bubur ayam McD jadi pengguna merasakan apa perlunya mereka memilih pizza McD (yang sudah tentunya lebih mahal daripada hidangan ringkas McD yang lain). Tambahan pula, banyak lagi outlet pizza yang lebih sedap dan ikhlas menghasilkan pizza berbanding McD yang lebih ke arah strategi pemasaran saja.
   McD juga  mengalami kerugian kerana terpaksa membeli ketuhar pembakar pizza yang kemudian tidak lagi digunakan. Bukan itu saja, McD melakukan tindakan yang bangang dengan terpaksa meluaskan kelebaran tingkap kaunter drive thru supaya dapat muat dengan saiz pakej pizza tak sedap mereka yang sebenarnya tak perlu pun.
   Yang kami boleh kata pada McD dengan suara ala Donald Trump ialah : McD, you're bodoh, bodoh, bodoh! And you're fired.

[KETIAK EPIK] TIZ ZAQYAH


Sesungguhnya, mempunyai nama yang berbunyi Kubang Parit dan dalam masa yang sama menunjukkan ketiak secara terbuka pada khalayak adalah satu dosa dan bakal dihujai makian sebagaimana perbuatan Izara Aishah mengangkang seluasnya di dalam video yang sukar sekali dimaafkan kerana dia bajet suci dan ini membuatkan Neelofa sering dicerca. Bertaubatlah Tiz Zaqyah.....

Wait seminit, ni bukan macam entry Hanis Zalikha yang semalam tu ke? Ya, masih sama. Biarpun digunakan pada artis yang lain, yang lebih penting ialah mesej kita sayangku....

Sayangku Tiz, tak kisah la awak nak berclubbing-clubbong pun, tapi peliharalah maruah diri. Abang OHBLOGLAGI terhiris hati apabila kamu dikepit dua lelaki yang bukan mahram kamu maka terdedahlah ketiak yang epik yang membuatkan abang terfikir dua tiga kali samada mahu memuji atau mengeji. Cukuran ketiakmu rapi, pastinya cukuran Gillette. 

Ini merupakan beberapa komen dari peminat tak peminat mung, Tiz. Komen abang, biarlah abang simpan di dalam hati. I love you, TizTizTitzTitztatic:

"#TakKesahLah ketiak awak hangit kalau muka awak serupa tiz zaqyah. Saya tetap suka.."

"Putihnya ketiak Tiz, tak macam keknis zalikhon. tapi2 dua mucuk...."

p/s: Sekali lagi diingatkan lagu Limkin Park pernah digelar sebagai 'lagu ketiak'.

p/s/s: Kalian rasa ketiak siapa paling hitam dan mucuk? Hanis Zalikha atau Tiz Zaqyah?



Cara mudah untuk menang Macbook Pro, iPad mini atau jam Casio Baby G watch!Sertai peraduan #AllShinyWhite !

Check out the new #Viera, you can sync it to your phone to share content with your friends! Cool!

Everybody was kung fu fighting! Win your #MIMMA tix here! #TuneTalk

Sign up with #SCBWorldMiles and get 40k free AirAsia BIG points, for flights to HK, Bali & more! 

Wednesday, May 22, 2013

Best la jadi tauke camni. Dapat RM1,000 percuma jew.... Dapat amoi lagi....



You can get your business online for FREE now by claiming a RM1,000 subsidy under GMBO 2.0, an initiative by the government to help micro businesses to start their Internet businesses. More info: gmbo.skmm.gov.my




Tiket menonton wayang percuma di Cathay Cineplexes


Sempena penambahan 4 layar baru Cathay Cineplexes, anda boleh tonton filem-filem terkini seperti Fast & Furious 6, Epic, Christmas Rose dan Bikers Kental secara percuma dengan membawa keratan akhbar The Star, Harian Metro dan Sin Chew pada 23 Mei 2013 dan tukarkan dengan 2 keping tiket wayang percuma di Cathay Cineplexes JB City Square. Cepat! Sebelum tiket kehabisan!!!


Tuesday, May 21, 2013

[KETIAK EPIK] HANIS ZALIKHA


Sesungguhnya, mempunyai nama yang berbunyi Kubang Parit dan dalam masa yang sama menunjukkan ketiak secara terbuka pada khalayak adalah satu dosa dan bakal dihujai makian sebagaimana perbuatan Izara Aishah mengangkang seluasnya di dalam video yang sukar sekali dimaafkan kerana dia bajet suci dan ini membuatkan Neelofa sering dicerca. Bertaubatlah Hanis Zalikha.....

ini merupakan salah satu komen dari peminat tak peminat mung:

"tu lah hanis suka sangat post gambo makanan kat instagram, baik gi spa buat treatment ketiak biar kasi putih. hanis sebelum pakai bju nampak ketiak tu tak check dulu ker ketiak hitam ke putih? bodoh."

"Asal tengok nama Hanis Zalika, memang aku terus tengok ketiak."

"kesian hanis zalikha ni, sape suh gatal pkai baju xde lengan~  blog ni dari gosip artis jadi link petua nak putihkn ketiak~"

"tiba2 ada sorang follower ni kata ketiak hanis hitam. Siap pesan lain kali pakai baju berlengan."

"dikhabarkan seorang juruterbang yang kini kekasih Hanis Zalikha sanggup melaburkan jumlah wang banyak untuk rawatan ketiak Hanis tapi menurut Hanis, lelaki itu ialah bekas kekasihnya. Oh Come on, move on la Hanis!"

p/s: Lagu Limkin Park pernah digelar sebagai 'lagu ketiak'.

BURGER KING RM1.88!!! BURGER TEPI JALAN PUN TAK DAPAT OFFER MACAM NI!

YA! SEHINGGIT LAPAN PLOH LAPAN SEN SAJA! LUPAKAN BURGER BAKAQ YANG TERLALU MAINSTREAM DAN KLISE KINI. MARI SERBU BURGER KING BBQ RODEO PADA HARGA YANG CUKOP GILA SEKALI! TAK PERLU PRINT KUPON! CEPAT SEBELUM KEHABISAN!!!


Monday, May 20, 2013

punca sebenar konflik Afiq Muiz dan ibunya sehingga dipanggil anak derhaka


Ada orang suruh aku tulis pasal kes Afiq Muiz dengan mak dia ni. Lalu dengan langkah prihatin ala MENCARI PUNCA, OHBLOGLAGI menemui video ini yang menjawab persoalan kenapa ibunya marah benar dan mahu dia balik. Memang dulu ibunya menghambat Afiq di jalanan tetapi sebagai satu pengajaran. Tetapi nampaknya Afiq tidak insaf setelah berkenalan dengan Eina yang dikatakan dibuli di sekolah kerana poyo cantik. Apakan tidak, setong tepong telah disapu mukanya sehingga ia menyamai konsep opera Gene Simmons dan rakan-rakan.

Lihatlah video di bawah...



Nak lepak restoran As  Salam apa kebenda nama aku pun tak tau, pukul 3 , 4 pagi memang la mak ko marah Afiq oi, lepas tu ko cakap nak pergi rompak rumah orang. memang singkat betul fikiranmu... Tolong mak ko lipat baju lagi bagus.


Kavin Jay menunjukkan bagaimana mengelakkan dating yang seram dengan Nissan Almera...



The most intelligent way to escape overly attached dates . Kavin Jay will show you why Nissan Almera is one of the most awesome cars around in these funny videos

Related Posts with Thumbnails