our sponsor

Followers

Sunday, January 20, 2013

Hari Suspension @Twt_UiTM : [Twitter]


"Susah-susah sangat komplen aku tweet English, esok aku tweet bahasa Korea!"

This just in :  Hari ini dunia twitter digegarkan dengan berita akaun twitter @twt_uitm digantung. Ambil iktibar. Tak cukup #BerahimAli jangan berani nak mengaku UiTM. Akaun Twitter @twt_UiTM kena suspend sebab not enough uitm? der camne nak kasi enough uitm tu? Orang butthurt sebab tak macam acuan uitm.. Disuruh mahasiswa berfikir luar kotak, bila dah buat ditahan dan dikawal..poor @Twt_UiTM. Akan tetapi walaupun account @twt_uitm dah suspended, tak mengapa. Anda masih boleh bertweet macam biasa, guna Celcom Twitter, singgit seminggu.  

Macamana kena suspend? Kalau komplen memang kena suspend? That's it? That means people reported the account is it? Boring uitm people are boring... Pasal twt uitm tu sorang sorang habis semua budak uitm kena tempias.dah apahal.dia yang bodoh.kitorang tak bodohla bodoh.

Here's a tip: sebelum memulakan twit UiTM anda, bacalah ikrar wawasan pelajar dan lagu "BERSATU KITA PELAJAR UITM! KITA BANGSA PERKASA!" (Saja nak letak perkasa....)

Tuesday, January 15, 2013

Sharifah Zohra Jabeen ( @SharifahZohraJ ), Bawani KS, Shasha Mendoza ( @ShashaMendoza), human trafficking and a problematic shark in one tank



mula-mula Dauzpoznen was like : "oh, great. here's another cerita sibuk budak sekolah Twitter. feed the comments!"


it wasn't.


Read carefully, "dari FORUM SUARA MAHASISWA : Seiringkah Mahasiswa dan Politik".

Anyway, Sharifah Zohra Jabeen juga adalah Timbalan Ketua Wanita KIMMA Kebangsaan, sebuah NGO pro UMNO/BN. That explains a lot. Oh, yes, I want a Galaxy Note but gimme back my mic!

lepas tu, ianya cerita bekas trending Twitter yang tersebar gambar bogelnya, not graduated into her thoughts on politics. Shasha Mendoza on The Star and Utusan to be exact...


Miss Shasha, you really have a nice great body but Miss Bavani got a point there. And Miss Shasha, you are a life proof that our education system has failed in teaching our kids the difference between state and government. Yes, calling someone stupid doesn't make you look clever but the case of you, asking someone to leave the country doesn't make you loyal either.

Humans and animals unite! Music & Video by Yuri Wong at The Factory Music Studio http://www.fb.com/thefactorymusicstudio

Thursday, January 10, 2013

kesian Uji Rashid digantikan Aizat membawa lagu Yuna masa AJL27 tapi tak diberitahu....

sebagai pakguard IKEA, saya menyalahkan cawan kopi mahal IKEA yang dipegang oleh Aizat sehingga Uji Rashid terpaksa digantikan. sesungguhnya Uji Rashid sedang diuji dengan pelbagai dugaan.. kita hendaklah ada rasa hormat pada Kak Uji kerana dia artis veteran atau warga tua. senang tersentap. oleh itu,.....

terimalah lagu ini kak Uji Rashid...


Wednesday, January 9, 2013

lempang dia laju2 jika mereka tanya apa itu #RadioBelen [trending Twitter]



Lempang je kak...

Radio Belen menggunakan motto "marilah kita bersama sama membelenkan diri kita yahoooo radio belen cap mak hang belen acik kau pun belen semua pun belen takde apa selain belen selamanya selamanya selamanya belen" dan boleh didengar melalui laman web ini : http://belen.listen2myradio.com/

Monday, January 7, 2013

Shila Amzah bawa lagu Terukir di Bintang sebab nak cover malu kalah AJL27



Selepas kalah Anugerah Juara Lagu ke 27 (#AJL17) semalam dan menang "I love you cinta hati" yang membuatkan pembenci Yuna menggelupor di page Beautifulnara, Shila Tekno aka Shila Amzah (tak lama lagi jadi la Shila Dubstep) dengan gagah perkasanya menghasilkan versi cover Terukir di Bintang ini sebagai langkah terhegh-hegehnya untuk cover kekalahan semalam, dengan nota : "Kalau Yuna suruh aku nyanyi lagu dia semalam, aku mesti dapat share RM35,000 dia tu dan berkongsi kegembiraan dengan ND Lala dan cinta hati." Fucking genius, bak kata Martin Harnett.





Pelbagai reaksi yang diterima Shila tapi yang pasti kami tak simpati atas kekalahan anda. Seperti mamat kat bawah ni:


Tapi Dauzpoznen menggemari versi ini dan menyintai Shilalala? Do I fucking care? bertumbok la dengan cinta hati Shilalalalala Shila Tekno tu.




Friday, January 4, 2013

Hari yang indah untuk Mati Keras [filem]



Camni lah kalau dapat artikel lepas tu terjemah secara berjurus. tahap editor Utusan seorang Belieber yang mengambil crystal meth dan barbiturat lagaknya. anyway ini filem terbaru Bruce Willis yang kembali sebagai John McClane dalam francais terbaru Die Dard, A Good Day To Die Hard.


sinopsis ringkas:

Bruce Willis returns in his most iconic role as John McClane - the "real" hero with the skills and attitude to always be the last man standing. This time the take-no-prisoners cop is really in the wrong place at the wrong time after traveling to Moscow to help his estranged son Jack. With the Russian underworld in pursuit, and battling a countdown to war, the two McClanes discover that their opposing methods make them unstoppable heroes.

Pelakon-pelakon: Bruce Willis, Jai Courtney dan Amaury Nolasco.
Pengarah: John Moore

A Good Day To Die Hard akan berada di pawagam2 di Malaysia pada 7 Februari 2013.


alyph sleeq, seorang lagi budak twitter yang trending yang baik vibration kpop-nya,... ok stop it! this is not funny anymore....

...sebab this coming Tuesday, we're watching 65daysofstatic live in KL!


65daysofstatic, an instrumental post/math rock band from Sheffield, England, are known for their massive live performances, having toured alongside bands such as Metallica, Lostprophets, Linkin Park and Deftones at major music and dance festivals. Their album, We Were Exploding Anyway, saw the band focus on bringing dance beats and soaring guitarwork to the table and kicking their chaotic live shows up a couple of notches. Their unique sound have caught the ears of the world and allowed them to transcend beyond the usual festival circuit to embark on new adventures, from warehouse raves in Russia playing to sold out Japanese festivals. Come 2013, the group will be gracing Malaysian soil, thanks to Upfront at The Bee who will be bringing us more and more of our favorite independent acts, starting with 65 Days of Static!

For more updated information on Upfront at The Bee, check out The Bee’s website here or their facebook page www.facebook.com/TheBeeMY.
Related Posts with Thumbnails