our sponsor

Followers

Thursday, April 11, 2013

Pavilion banjir, bumbung bocor masuk air. Inilah balasan dari Tuhan....



Dah tak 5 bintang dah. Inilah bala dari Allah kerana ibu bapa terlalu membiarkan anak2 melepak bershuffle dan bercomolot 'dia pilih KLCC aku nak lepak Pavilion dow, aku budak emo metalcore dow.." dan juga diva2 yang selalu mengambil gambar bermuka duckface di tandas Pavilion dow...

Mari kita mengimbau kembali kenangan indah kita bertepuk tangan dan berdamai di depan KLCC sambil ditemani muzik post rock oleh Red Sparowes....

Lan Todak, @AkimKeding dan #ijatsyafiq, semoga kalian tidak terjatuhkan sabun mandi di bilik mandi nanti...



yes, budak2 SMK Seberang Jaya .. eh wait, diorang ni SMK Tun Hussein Onn ke? anyway, memang dah kena buang sekolah. But ever since polis dah buka balik laporan ni. we'll see about it....

laporan dari Bernama:

BUTTERWORTH: Tiga pelajar Sekolah Menengah Seberang Jaya, di sini dikenakan tindakan buang sekolah setelah didapati bersalah memukul seorang pelajar lain di sekolah berkenaan.
Pengarah Jabatan Pelajaran Pulau Pinang, Ahmad Tarmizi Kamaruddin, berkata tiga pelajar terbabit dikatakan berang dengan tindakan mangsa, yang juga ketua tingkatan, yang mahu membuat laporan kepada guru kerana mereka membawa telefon bimbit ke sekolah.
Katanya dalam kejadian pada 4 Mac lalu, tiga pelajar terbabit bertindak merancang bersama beberapa pelajar lain dan membelasah mangsa di sekolah.
Kejadian itu dirakam dan tersebar luas dalam laman Youtube sejak beberapa hari lalu dan mendapat komen negatif daripada orang ramai.
"Susulan kejadian itu pihak pengurusan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Seberang Perai Tengah menjalankan siasatan serta membuat keputusan membuang tiga pelajar terbabit sejak 8 Mac lalu kerana melanggar peraturan sekolah," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Bagaimanapun, katanya, pelajar berkenaan masih diberi peluang merayu untuk meneruskan semula persekolahan dan mereka perlu melalui beberapa prosedur termasuk membuat aku janji sebelum diterima meneruskan semula persekolahan.
Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang, SAC Mazlan Kesah berkata polis tidak menerima sebarang laporan berkaitan kejadian terbabit.
Bagaimanapun, beliau mengesahkan bahawa pihaknya sudah membuka kertas siasatan berkaitan kejadian itu menurut Seksyen 147 Kanun Keseksaan kerana kesalahan merusuh. - BERNAMA 

Related Posts with Thumbnails