our sponsor

Followers

Thursday, May 30, 2013

Rumah Julie Woon hampir dirompak oleh penjenayah amatur bersenjata pisau


Kejadian ini berlaku apabila ibu Julie Woon mendengar deringan loceng pintu di rumahnya. Dan apabila ibunya membuka pintu, seorang lelaki dalam usia 20'an yang berwajah Cina berkaca mata berdiri di depan pintu dengan membawa beg. Apabila lelaki itu mahu bergerak selangkah ke hadapan dengan ibu Julie masih cuba mengecam siapa lelaki ini, dalam masa beberapa saat saja ibunya menyedari yang lelaki itu cuba menarik sebilah pisau panjang si sebalik begnya. Ibu Julie menjerit membuatkan lelaki itu terkejut lalu menutup pintu dengan kuat. Lelaki itu terus bertempiaran lari dan kemungkinan lelaki itu baru saja belajar nak merompak. Tapi syukurlah dalam kejadian itu ibu Julie selamat dan tidak menjadi mangsa rompakan. Jadi, berhati-hatilah apabila kita menerima jemputan, lebih-lebih lagi pada waktu malam. Pastikan pintu gril tidak dibuka terlebih dahulu sebelum kita kenal pelawat rumah kita. Dan i love you, Julie. Marilah kita berkahwin.

Berikut ialah petikan status Facebook Julie Woon:
Just an hour ago, someone wrang my mom's doorbell at home. Thinking it was me, she opened the door and right in front of her stood a young 20-ish looking chinese guy with spectacles carrying a knapsack. He took 1 step in and my mom stared at him wondering who he was. Within a split second, she realised he was pulling out a long knife from behind his bag. She screamed and the guy took a step back in shock as my mom quickly came to her senses and slammed the door shut. The guy ran away. He was probably an amateur who has never robbed anyone before. But i'm glad my mom wasn't his first victim & that she's safe and unhurt. Please lock your gates/doors /grills before u sleep tonight. Good night.

Tuesday, May 28, 2013

[KETIAK EPIK] NEELOFA


NEELOFA TERUS MARA UNTUK RAKYAT KELANTAN!!!

Sesungguhnya, mempunyai nama yang berbunyi Kubang Kerian dan dalam masa yang sama menunjukkan ketiak secara terbuka pada khalayak adalah satu dosa dan bakal dihujai makian sebagaimana perbuatan Izara Aishah mengangkang seluasnya di dalam video yang sukar sekali dimaafkan kerana dia bajet suci dan ini membuatkan Neelofa sering dicerca. Kesian Neelofa. Gambar ketiak hitamnya yang dirakam secara curi-curi mula menjadi bahan tatapan umum. Kenapa diperlakukan begini???? Bertaubatlah pembenci tegar Neelofa.....

ini merupakan salah satu komen dari peminat tak peminat mung:

"tu lah neelofa suka sangat post gambo body mantap kat instagram, baik gi spa buat treatment ketiak biar kasi putih. neelofa sebelum pakai bju nampak ketiak tu tak check dulu ker ketiak hitam ke putih? bodoh."

"Asal tengok nama Neelofa, memang aku terus tengok ketiak dan body mantapnya."

"kesian neelofa ni, sape suh gatal pkai baju xde lengan~  blog ni dari gosip artis jadi link petua nak putihkn ketiak, i love you neelofa. "

"moga lebih ramai artis berketiak dibongkarkan..."

p/s: Lagu Limkin Park pernah digelar sebagai 'lagu ketiak'.

Friday, May 24, 2013

#GSCSchHoliday : ALAM RIA CUTI SEKOLAH DI GSC!!! Goodie bags untuk anda dan temui watak-watak dari Despicable Me dan The Smurfs!!!


Cuti sekolah esok bermula 25 Mei 2013, bawa anak-anak anda atau diri sendiri ke pawagam-pawagam GSC untuk aktiviti istimewa sempena #GSCSchHoliday! Dapat goodie bags percuma, tiket wayang dan temui watak-watak dari filem animasi seperti Despicable Me dan The Smurfs!!! Lihat jadual seperti pada gambar di atas.

Anzalna : "Sharifah Sakinah tidak berbogel..." Tapi Tasha Shila bogel, sungguh!!!



Kamu ni, Anzalna. Beragaklah sikit kalau nak cover kawan. Agaknya kalau Neelofa dituduh bogel pun dia iyakan. Maria Fardia dengan Fazura toksah cakaplah. Semua membelakangi dengan punggung mereka...


[Twitter Trending] Himpunan kawan2 Adam Adli 8.30 malam ni di depan Balai Polis Jinjang




Kumpulan bersemangat masih di Jinjang bersolidariti...hidup rakyat!

balai polis pun boleh jadi trending .Asal lah tradisional sgt nama jinjang uh

Due to recent lockup of Adam Adli, i get to know Jinjang and it becomes a famous place in Malaysia..haha. Khabar dari Jinjang. Majistret tolak permohonan reman. Tian Chua , Haris dan Tamrin. Bebas! Semalam tengok orang buddha sambut wesak jalan bawak lilin .. dah macam sama je orang-orang yang tunjuk perasaan utk kbebasan adam adli di jinjang.

Macai UMNO akan kata:, "Kumpulan Anak Muda Sesat Bawa Lilin Keliling Balai Polis Jinjang!!!"

Sementara awak tahun depan akan ke Jinjang Pelamin. Sekian...


Thursday, May 23, 2013

Karnival Jom Heboh, Presint 2 Putrajaya, 25 Mei 2013. Temui pelakon filem KIL seperti Redza Minhat dan Cristina Suzanne Stockstill



Temui Cristina Suzanne di Karnival Jom Heboh

Lokasi ketiga janji aktiviti lebih menarik 
   Selepas membuka tirai di Pulau Warisan, Kuala Terengganu diikuti Johor, acara padang terbesar TV3, Karnival Jom Heboh meneruskan kemeriahan ulang tahun ke-11 di Presint 2, Putrajaya, mulai esok dengan program lebih segar dan menarik.
   Antara yang menarik ialah pembukaan gerai eksklusif Cereka dan Studio 3; Bananana! Land; Selera @ Jom Heboh; Wow! Bag Booth; Kota Ilmu dan kiosk perkhidmatan yang akan memuatkan segala maklumat, paparan menarik, cenderamata keluaran terhad dan promosi program TV3.
   Gerai Cereka menggabungkan program terbaru dari slot drama, hiburan, majalah dan dokumentari. Antara artis yang akan turun padang ialah Sherry Ibrahim (bintang Akasia : Teduhan Kasih); Syatilla Melvin (Azalea : Kalau Bukan Aku); Jay Iswazir (Aksi : Karlos); Izzue Islam dan Azlee Khairi (Zehra : Sebenarnya Saya Isteri Dia); Qi Razali (Jalan-Jalan Cari Makan) dan ramai lagi.
   Tidak ketinggalan pelakon filem Kil dan Pecah seperti Cristine Suzanne, Redza Minhat dan Ako Mustapha.




A feel good movie about a suicidal young man called KIL. Starring Redza Minhat and Cristina Suzanne Stockstill. Produced by Flux Visual Lab. Copyright 2011.

Peluang tonton episod drama bersiri akan datang 
   Gerai Studio 3 memberi peluang kepada penonton setia TV3 menyaksikan episod akan datang drama bersiri TV3. Antaranya Karlos; Kisah Cinta; Sebenarnya Saya Isteri Dia; Epilog Cinta Khirana; Teduhan Kasih dan Iman Nabila. Pengunjung hanya perlu menderma di pintu masuk Studio 3 untuk mendapatkan tiket.
Bananana! Land pula khusus untuk peminat cilik yang pasti ceria dengan kehadiran Deera, Harris dan Hadi dari program Idola Kecil serta Mohamed Solehin (Soccer Kids All Stars) yang akan melakukan pelbagai aktiviti menarik.
   Wow! Bag Booth pula menjual koleksi cenderahati eksklusif dari semua rangkaian televisyen dan radio Media Prima Berhad seperti TV3, TV9, ntv7, 8TV, Bananana!, HOT FM dan Tonton. Pengunjung juga boleh beramah mesra dengan artis jemputan seperti Alex Yanz, Riz Amin, Zalif Sidek dan Nur Risteena.

Persembahan band indie 
   Sementara itu, khusus untuk pengunjung generasi muda, TV9 membawa barisan band Indie seperti Oh Chentaku, Bunkface, OAG dan Go Gerilla, mulai jam 9 malam, Ahad ini. Sehubungan itu, jangan lupa hadir pada Karnival Jom Heboh di Putrajaya selama dua hari mulai esok untuk bertemu artis pujaan dan memenangi hadiah menarik.

sumber: BERITA HARIAN


[TAHUKAH ANDA] McDonalds Pernah Jual Pizza


Malangnya pizza ni tak laku...


Sekitar pertengahan 90'an, McD pernah terjerumus ke kancah bisnes pizza. Mungkin mereka rasa mereka boleh kalahkan francais Pizza Hut, Domino's hatta Shakey's Pizza sekalipun, tetapi pizza McD ini jadi hidangan sampingan yang bukan saja tak menarik tapi tak sedap hatta membuatkan ianya tak laku. Hakikatnya, penggemar McD dah terbiasa dengan hidangan cheese burger, McChicken, foldover, apple pie,... and thank God for bubur ayam McD jadi pengguna merasakan apa perlunya mereka memilih pizza McD (yang sudah tentunya lebih mahal daripada hidangan ringkas McD yang lain). Tambahan pula, banyak lagi outlet pizza yang lebih sedap dan ikhlas menghasilkan pizza berbanding McD yang lebih ke arah strategi pemasaran saja.
   McD juga  mengalami kerugian kerana terpaksa membeli ketuhar pembakar pizza yang kemudian tidak lagi digunakan. Bukan itu saja, McD melakukan tindakan yang bangang dengan terpaksa meluaskan kelebaran tingkap kaunter drive thru supaya dapat muat dengan saiz pakej pizza tak sedap mereka yang sebenarnya tak perlu pun.
   Yang kami boleh kata pada McD dengan suara ala Donald Trump ialah : McD, you're bodoh, bodoh, bodoh! And you're fired.

[KETIAK EPIK] TIZ ZAQYAH


Sesungguhnya, mempunyai nama yang berbunyi Kubang Parit dan dalam masa yang sama menunjukkan ketiak secara terbuka pada khalayak adalah satu dosa dan bakal dihujai makian sebagaimana perbuatan Izara Aishah mengangkang seluasnya di dalam video yang sukar sekali dimaafkan kerana dia bajet suci dan ini membuatkan Neelofa sering dicerca. Bertaubatlah Tiz Zaqyah.....

Wait seminit, ni bukan macam entry Hanis Zalikha yang semalam tu ke? Ya, masih sama. Biarpun digunakan pada artis yang lain, yang lebih penting ialah mesej kita sayangku....

Sayangku Tiz, tak kisah la awak nak berclubbing-clubbong pun, tapi peliharalah maruah diri. Abang OHBLOGLAGI terhiris hati apabila kamu dikepit dua lelaki yang bukan mahram kamu maka terdedahlah ketiak yang epik yang membuatkan abang terfikir dua tiga kali samada mahu memuji atau mengeji. Cukuran ketiakmu rapi, pastinya cukuran Gillette. 

Ini merupakan beberapa komen dari peminat tak peminat mung, Tiz. Komen abang, biarlah abang simpan di dalam hati. I love you, TizTizTitzTitztatic:

"#TakKesahLah ketiak awak hangit kalau muka awak serupa tiz zaqyah. Saya tetap suka.."

"Putihnya ketiak Tiz, tak macam keknis zalikhon. tapi2 dua mucuk...."

p/s: Sekali lagi diingatkan lagu Limkin Park pernah digelar sebagai 'lagu ketiak'.

p/s/s: Kalian rasa ketiak siapa paling hitam dan mucuk? Hanis Zalikha atau Tiz Zaqyah?



Cara mudah untuk menang Macbook Pro, iPad mini atau jam Casio Baby G watch!Sertai peraduan #AllShinyWhite !

Check out the new #Viera, you can sync it to your phone to share content with your friends! Cool!

Everybody was kung fu fighting! Win your #MIMMA tix here! #TuneTalk

Sign up with #SCBWorldMiles and get 40k free AirAsia BIG points, for flights to HK, Bali & more! 

Wednesday, May 22, 2013

Best la jadi tauke camni. Dapat RM1,000 percuma jew.... Dapat amoi lagi....



You can get your business online for FREE now by claiming a RM1,000 subsidy under GMBO 2.0, an initiative by the government to help micro businesses to start their Internet businesses. More info: gmbo.skmm.gov.my




Tiket menonton wayang percuma di Cathay Cineplexes


Sempena penambahan 4 layar baru Cathay Cineplexes, anda boleh tonton filem-filem terkini seperti Fast & Furious 6, Epic, Christmas Rose dan Bikers Kental secara percuma dengan membawa keratan akhbar The Star, Harian Metro dan Sin Chew pada 23 Mei 2013 dan tukarkan dengan 2 keping tiket wayang percuma di Cathay Cineplexes JB City Square. Cepat! Sebelum tiket kehabisan!!!


Tuesday, May 21, 2013

[KETIAK EPIK] HANIS ZALIKHA


Sesungguhnya, mempunyai nama yang berbunyi Kubang Parit dan dalam masa yang sama menunjukkan ketiak secara terbuka pada khalayak adalah satu dosa dan bakal dihujai makian sebagaimana perbuatan Izara Aishah mengangkang seluasnya di dalam video yang sukar sekali dimaafkan kerana dia bajet suci dan ini membuatkan Neelofa sering dicerca. Bertaubatlah Hanis Zalikha.....

ini merupakan salah satu komen dari peminat tak peminat mung:

"tu lah hanis suka sangat post gambo makanan kat instagram, baik gi spa buat treatment ketiak biar kasi putih. hanis sebelum pakai bju nampak ketiak tu tak check dulu ker ketiak hitam ke putih? bodoh."

"Asal tengok nama Hanis Zalika, memang aku terus tengok ketiak."

"kesian hanis zalikha ni, sape suh gatal pkai baju xde lengan~  blog ni dari gosip artis jadi link petua nak putihkn ketiak~"

"tiba2 ada sorang follower ni kata ketiak hanis hitam. Siap pesan lain kali pakai baju berlengan."

"dikhabarkan seorang juruterbang yang kini kekasih Hanis Zalikha sanggup melaburkan jumlah wang banyak untuk rawatan ketiak Hanis tapi menurut Hanis, lelaki itu ialah bekas kekasihnya. Oh Come on, move on la Hanis!"

p/s: Lagu Limkin Park pernah digelar sebagai 'lagu ketiak'.

BURGER KING RM1.88!!! BURGER TEPI JALAN PUN TAK DAPAT OFFER MACAM NI!

YA! SEHINGGIT LAPAN PLOH LAPAN SEN SAJA! LUPAKAN BURGER BAKAQ YANG TERLALU MAINSTREAM DAN KLISE KINI. MARI SERBU BURGER KING BBQ RODEO PADA HARGA YANG CUKOP GILA SEKALI! TAK PERLU PRINT KUPON! CEPAT SEBELUM KEHABISAN!!!


Monday, May 20, 2013

punca sebenar konflik Afiq Muiz dan ibunya sehingga dipanggil anak derhaka


Ada orang suruh aku tulis pasal kes Afiq Muiz dengan mak dia ni. Lalu dengan langkah prihatin ala MENCARI PUNCA, OHBLOGLAGI menemui video ini yang menjawab persoalan kenapa ibunya marah benar dan mahu dia balik. Memang dulu ibunya menghambat Afiq di jalanan tetapi sebagai satu pengajaran. Tetapi nampaknya Afiq tidak insaf setelah berkenalan dengan Eina yang dikatakan dibuli di sekolah kerana poyo cantik. Apakan tidak, setong tepong telah disapu mukanya sehingga ia menyamai konsep opera Gene Simmons dan rakan-rakan.

Lihatlah video di bawah...



Nak lepak restoran As  Salam apa kebenda nama aku pun tak tau, pukul 3 , 4 pagi memang la mak ko marah Afiq oi, lepas tu ko cakap nak pergi rompak rumah orang. memang singkat betul fikiranmu... Tolong mak ko lipat baju lagi bagus.


Kavin Jay menunjukkan bagaimana mengelakkan dating yang seram dengan Nissan Almera...



The most intelligent way to escape overly attached dates . Kavin Jay will show you why Nissan Almera is one of the most awesome cars around in these funny videos

10 Filem Paling Hebat di Malaysia!


Anda akan tentukan siapa bakal menang di Anugerah Blokbuster Astro. Undi pelakon dan filem terbaik sekarang!

Sunday, May 19, 2013

ABDUCTION : Iklan sci-fi kreatif dari Petronas yang KRU pun tak mampu nak buat, apatah lagi David Teoh...



SINOPSIS: 

Apakah yang dikejar makhluk asing di Stuttgart?

Masih ingat pada rakaman tentang makhluk asing di sekitar Stuttgart?

Tontonilah video terbaru ini untuk mengetahui apakah yang dikejar oleh makhluk asing dengan bersungguh-sungguh. Adakah kita akan ketahui bagaimana sasaran memperolehi kuasa yang luar biasa untuk melarikan diri?

25 JAM DI DAPUR DENGAN PASANGAN ANDA??? BIAR BENAR????


Hubungan anda bersama orang yang tersayang kali ini diuji apabila IKEA membawa cabaran 25-Hour Cook-off, 25 jam di dapur. Apa yang anda berdua akan lakukan? Yang lebih penting mampukah kalian bertahan? Hadiah bernilai RM38,000 dari IKEA bakal dimenangi!!!!


[TAHUKAH ANDA] : Play-Doh asalnya bukan barang mainan....

Benar, Play-Doh pada mulanya direka sebagai pembersih kertas dinding. Ia kemudian menjadi barang mainan dan kraf apabila bentuknya seperti mainan modelling ala tanah liat (atau Plasticine)  itu tetapi tanpa bahan toksik dan kurang 'kecah' telah memberi kelebihan buat perekanya iaitu Joe McVicker yang kemudian memasarkan Play-Doh sebagai barang mainan sejak tahun 1956. Sebelum itu, Play-Doh dipasarkan sebagai Kutol Wall Cleaner. Joe kemudian telah menjadi jutawan pada hari jadinya yang ke-27 selepas Play-Doh dijual semula sebagai barang mainan. 



Mari hasilkan buku skrap unik untuk anak comel kesayangan anda dengan Trudy & Teddy! Tak perlu mengupah designer, hanya lakukan sendiri!



Bawa kupon baucer di bawah ke butik Trudy & Teddy untuk potongan 20%!!!

Bring along your Calendar Voucher of May to Trudy & Teddy's boutique in Pavilion and enjoy RM30 off with nett purchases of RM200 and above in a single receipt.

Terms and Conditions:
*Valid at Trudy & Teddy boutique at Pavilion KL
* Valid for redemption from 1 – 31th May 2013
* Valid for normal and value buy merchandise in a single receipt
* Not exchangeable for cash
* Only 1 voucher can be redeemed per person


Anda rasa anda ada memori yang lebih bagus daripada ikan emas? Menangi wang tunai RM20,000 dan banyak lagi hadiah menarik...



Think you've got better memory than a goldfish?

Put those brain cells to the test with Capital FM's "Reconnect" memory game!

From 6 - 24 May, take a shot at memorising the correct combinations on the Reconnect game to win up to RM 20,000 cash and cool prizes including an all-paid weekend getaway, spa packages and more.

The Capital FM "Reconnect" game runs 5 times a day, so stay tuned!


Saturday, May 18, 2013

#OreoMillionMinutes : Sedangkan Biskut Oreo juga sayangkan anaknya...



A million minutes spent with your kids is still a million too little! 

Your family needs more than just daily hugs and kisses from you.
They need your presence, your time, your love. Come share and create precious moments with them by dedicating your time with us.


Friday, May 17, 2013

AHHH.... KPOP LAGI. TAK HABIS-HABIS DENGAN KPOP....


AHHH.... KPOP LAGI. TAK HABIS-HABIS DENGAN KPOP....


Adakah Kharina mengikut nasihat Mia akhirnya? Apakah idea yang mengemparkan saudara Fariq ingin menyampaikan kepada gadis cantik pada episod Kisah Chenta Uda & Dara malam ini ya? Anda sukakan K-pop?

Jangan terlupa untuk menontoni episod malam ini di Astro Ria Jam 9 malam! Jgn lupa saksikan #CornettoUdaNDara Rabu ini! Ikutilah Kisah Chenta Cornetto Uda N Dara dan watak-watak dalam perjalanan hidup mereka! Tontonilah Kisah Chenta #CornettoUdaNDara! Episod 2 #CornettoUdaNDara - lebih drama dan suspens, jangan ketinggalan! Saksikan bagaimana watak-watak #CornettoUdaNDara mencapai impian mereka!


Saturday, May 11, 2013

Nadia Zulaikha dan Jaa Hafiza benci Pakatan Rakyat dan lebih ganas daripada pengganas gara-gara Kpop




SESUNGGUHNYA, NERAKA KPOP ITU ADA, SAYANGKU KETIKA AKU MAKAN SATE DI BOOTH MTV WORLDSTAGE....

Telahanku benar belaka. Tak sia-sia aku mengeji golongan peminat tegar Kpop yang pernah membuat SMKPOP tahap mangkak hamjad. Semalam, kita dikejutkan dengan Nadia Zulaika dan Jaa Hafiza yg terang-terangan membenci perhimpunan bersih dan siri #black505 Pakatan Rakyat kerana jadi penyebab pembatalan konsert Kpop kegilaan mereka. lepas tu pandai pulak cakap pasal pahala free. bodoh! bodoh! bodoh!!!


Video lucah Sharifah Sakinah ( @shsakinah ) Yang Seksi, Kontroversi dan Menduga Polyrhythm dan Mathcore



Hai saya Sharifah Sakinah, saya hack telefon Anzalna sebab nak populariti yang tinggi. Hari ini saya pakai lipstik merah, spender merah dan bra merah. Tak sabar nak tunggu orang kutuk. FUCK! FUCK!! (Sebut fuck macam Marilyn Manson tertelan air spender Jordie White)

Aku bukan nak kutuk video ni, tapi boleh tak jangan buat video menegak. Dah macam sindrom Shila Amzah dengan peminat Ali Rustam dah ni.

Tuesday, May 7, 2013

Hantaran Mas Kahwin - Frame (Berbingkai)




Untuk makluman u ols,, mas kahwin pihak lelaki kepada pihak pompuan dalam Rm 30 hinggit gitiew,, dan masa discuss ari tu si pengantin lelaki plan nak buat bentuk jambangan bunga menggunakan duit kertas,, tapi James Hetfield mencadang kan beliau guna duit syiling versi baru yang telah di keluarkan Oleh Bank Negara baru-baru ni,,,
Related Posts with Thumbnails