our sponsor

Followers

Saturday, May 10, 2014

Harith Iskander Berjenaka Mengenai Isu Hudud Di Twitter?

Terdahulu, pengarah terkemuka tanah air, Erma Fatima pernah dikecam teruk oleh orang ramai dek kerana kenyataannya mengenai isu berkemban dalam drama ‘Takhta’.Menerima teguran daripada bekas mufti Perlis, Dr. Asri dengan hati yang terbuka, Erma mendakwa bahawa kenyataan yang dilakukan menerusi laman Instagram tersebut telah diputarbelit oleh pihak tertentu.

Baru sahaja reda isu tersebut didebatkan di dada-dada akhbar, pelawak terkenal, Harith Iskander pula dilihat telah ber’jenaka’ mengenai isu pelaksanaan hukum hudud di laman Twitter.

Memiliki lebih 165 ribu orang pengikut di laman sosial tersebut, status berkaitan isu hudud yang dimuat naik oleh Harith itu dianggap agak keterlaluan oleh orang ramai.

Turut mengundang perbalahan antara pengikutnya, Harith seterusnya memuatnaik satu lagi status yang dipercayai berkait rapat dengan status sebelumnya.Bagaimanapun, ada juga pihak yang cuba menjernihkan keadaan dengan mengatakan bahawa Harith sekadar berjenaka dan tidak berniat mahu mempersoalkan isu sensitif tersebut.

Namun, apa agaknya yang cuba disampaikan oleh pelawak ini ya? Realitinya, hanya tuan punya badan yang layak menjawab persoalan ini.

[SUMBER: CARI.COM.MY]

No comments:

Related Posts with Thumbnails