our sponsor

Followers

Sunday, June 1, 2014

[ULASAN FILEM] GODZILLA (2014)

Mengisahkan seekor kucing raksasa yang sangat manja dan suka menolong manusia. Pada satu hari 2 ekor anjing liar telah mengganas dan mengganggu orang kampung. Godzilla tidak puas hati bila anjing itu telah membuatkan nyawa penduduk kampung tidak selamat dan suasana kampung menjadi huru-hara. 

Beliau telah mengambil keputusan untuk membantu penduduk kampung menghapuskan dua ekor anjing gila itu.

Pada awalnya penduduk kampung tidak setuju kerana bagi mereka godzilla hanya seekor kucing yang comel. Mana mungkin beliau dapat menewaskan anjing2 yg ganas itu. Setelah berhempas pulas 2 hari 2 malam tanpa rehat, akhirnya Godzilla berjaya mengalahkan anjing liar tersebut. Mati mereka semua ditangan Godzilla. Penduduk kampung akur dengan kehebatan godzilla. Mereka akhirnya mengakui walaupun Godzilla seekor kucing yang manja dan comel, tapi daya juang dan keikhlasannya dalam membantu penduduk kampung telah berjaya menyelamatkan kampung mereka dari rosak binasa. Dengan itu penduduk sepakat untuk menjadikan Godzilla maskot kampung mereka dan mereka berjanji akan menjaga Godzilla secara bergilir-gilir. Godzilla terharu.  

Namun beliau tidak mengharapkan apa2 balasan dari org kampung. Cuma beliau sedikit terkilan dgn penerimaan awal penduduk kampung yg memandang sinis dengan keikhlasan beliau untuk menolong. Akhirnya beliau ambil keputusan membawa diri lalu terjun ke dalam laut untuk mencari ketenangan.

My rating: 6.5/10

Ulasan oleh NOR AZAM SEMAN ( grup Movie Addicts)

No comments:

Related Posts with Thumbnails