our sponsor

Followers

Tuesday, June 24, 2014

Ulasan filem TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION

Selesai menonton TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION tadi in glorious IMAX 3D, thanks to UIP Malaysia for its first ever media screening of T4:AOE in Malaysia at TGV Cinemas.

Spoiler free review: Movie is just silly but at least i can tolerare Imagine Dragons. And a welcome triumphant return of Frank Welker as Megatron in the form of Galvatron. Boleh di rumuskan TF4 sebagai Days of Future Past bagi siri filem Transformers (jangan excited sangat..... ia masih dalam standard filem Transformers yang pernah anda tonton).

Namun begitu apabila anda berusaha keras untuk meletakkan banyak unsur dan membangunkan terlalu banyak perkara ke dalam filem ... hasilnya anda mendapat Transformers: AOE. Dinobots adalah kemuncak filem kerana ramai peminat berharap untuk melihat mereka, namun watak-watak ini tidak dibentuk dengan sebaik-baiknya. Sudahlah sedikit, tanpa dialog, Grimlock hanyalah haiwan tunggangan Optimus Prime semata-mata. Yup, insiden Soundwave dalan ROTF berulang semula.

MICHAEL BAY. SUDAH TIBA MASANYA UNTUK ANDA TINGGALKAN TRANSFORMERS DAN SERAHKANNYA KEPADA WES ANDERSON.

Nota sebesar kuman: Walaubagaimanapun, TF4 : AOE merupakan filem yang harus ditonton dengan paparan Imax 3D untuk aksi dan kesan khasnya. 2 jam 40 minit tidak terasa seneraka Lord of the Rings, sejujurnya.

2 more days to TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION, opens 26 June!

Visit Facebook: www.facebook.com/uipmalaysia and website: www.uip.com.my

No comments:

Related Posts with Thumbnails