our sponsor

Followers

Monday, September 1, 2014

Nisa Halik (childrens clothing) gadis tudung yang dikecam racist di page Harian Metro * myMetro

Dalam entry bertajuk 'myMetro | Geram diganggu tonton kartun', Nisa Halik dengan bangangnya tidak tahu membezakan orang cina dengan orang dari negara China.

Nisa Halik: Org cina mmg xde moral. Agak2 bile ko keje ngn cina ni adeke nk ambik ko jadi org penting..setakat jadi kuli bolehla....diorang lebih rela jdikan bangla bos daripada melayu.... Bagusla ramai melayu yg pedulikan bangsa cina ni...tapi bila bangsa sendiri kena ade ke menyalak macam ni....memang pesen melayu betul bila suka tolong bangsa lain. Suka puji bangsa lain. Suka toleransi dengan bangsa lain...agak2 korang bila bangsa diaorang kutuk bangsa kita adeke diorang peduli..hebatla melayu zaman sekarang....

Ellenna Voon: Miss nisa,adakah semua cina berperangai sebegitu? komen kamu tu akan menyakitkan hati cina yg bermoral tau.fikirlah baik baik sebelum komen.jgnlah rascist sangat.

Zalikha Farhanah Zainal Abidin: Sy sebagai melayu juga merasakan bahawa kamu seorang melayu yg x bermoral

Euan Wonk: lol nisa . kau bermoral sangat ..

AMirul ASyraf YAsman: spesis racist ni biasanya macai umno.

Jess Nara: Nina,kalau org cina ckp 'org melayu mmg takde moral' ko marah tak?.. agak2la nak komen pun.. tak semua org cina mcm tu..npk sgt minda kamu ni dah rosak..Lg satu si Amirul Asyraf ni,2x5 je dgn si Nina ni..otak kt tapak kaki..

Khairil Nizam Bin Kamaruzaman: Adakah bersikap rasis itu satu tindakan bermoral? Jawab kak, jawab. Kami tak tahu definisi moral dari anda.

Nanad Jue: Anda bermoral ke cik nisa? I mixed chinese. I bace komen hampeh u macam I nak lempang u baru u tau ape tu moral.

Eyta SH: Nisa Halik... Gambar profile tak melambangkan hati. Sekian.

Ahmad Arfi Zakaria: eiii teruknya dia..berbuar perkauman betul la..saya kacukan cina n iam muslim..

Cik Jaza Di Maria: Memalukan pmpuan btudung je....puihhhhh

Fadhli Rahman; Maaf PuanNisa Halik, kalau bab dakwah dan nasihat agama, rasanya puan tak layak sbb terlalu memilih orang yang tertentu sahaja...

Mariyati Awang; emmmm memalukn bangsa melayu dan agama islam..my husband chinese dan anak mix chinese..awk ni yg xde moral...komen x guna otak n akal tp nafsu..ni akhlak awk yg sebenar...

Durian Takberduri Bah: saya tahu apa jawapan dia lepas ni..bukan saya yg buat..fb saya d hack...lapok dh dengar alasan mcm ni

Amar Akmal Ahmad Sayuti: Saya seorang MELAYU ISLAM, Sgt malu dgn Kenyataan Anda!!..Kau Pikir Bangsa kita Sendiri semua Baik2& Perfect??...

Aina Hamdan: Enough nisa. Islam x ajar kite menghina org lain.

Jee AraEcad Tham: maybe u ada pengalaman keja dgn bos cina kan Nisa Halik..tu sbb x puas ht dgn org cina..mgkn jg u br keja 1 minggu da trep mo jd bos..patut la bos cina tu bengang so kc u jd kuli ja..org x prnh sklh pun pndi b'fikir dr ko..kesian btl ko ne..sabar ya Nisa Halik..peace no war.. 

Zulkarnain Saje: Nisa Halik ALLAH bagi akal .Gunakan sebaik-baiknya .Disebabkan kau orang ramai akn judge perempuan yg bertudung same mcm kau .Muhasabah diri tu ..Buat malu je ..Langit x selalu cerah ..Renung2 kan lah ..

Fujimaro Takano: Nisa Hanik bodo tu simpan jgn dok tunjuk kat sini..krana mulut pukimak cm ang la bangsa len pandang rendah pd bangsa kita..hrap pakai tudung mulut cm haramjadah

Aidilazlan Lan: Nisa Halik dh la xcntik,bodo plak tu..sila guna otak,jgn guna perasaan sngt k

Gunalan Latchaiah: Pls stop ur racist madness Nisa Halik,u keep talking down on other religion....no religion teaches bad about others but people like you are the who spoil ur own religion name......Singapore lagi Maju sebab mereka mengambil serious kalau sesiapa bual buruk pasal kaum lain,kalau u Kat Singapore, dah confirm disumbatkan dalam penjara......

Loving Shada: To nisa halik Allah cptakn kta bebrgai bngsa dan agma da mksud tertnto da dorgorg kfir xda djnjikn pape hnye nrraka jhananm so kte yg islam ni xpyah la nk over sgt kmen ikot pe yg org kafir wat sume sama je dmata Allah kta nk kata lbih2 nt Allah nk tjuk sat je kte x smpna sgtxsmua manusia yg perfect so hidup pbaiki diri n tgkatkn iman jgn taw berckp yg bkn2kelak mkn diri dgn pe yg kte ckp.Allah x ske kte brckp besar krna mlot bdan bnasa k renung2knlah

Caroline Sandra: Nisa Halik saya tau awak tak takut. iye lah. jgn cari kesalahan bansa lain dulu. mereka adakan parti bogel takda jemput awak punggg. takda ganggu awak pungg. mereka sendiri juga yg malu sbb berbogel kan. sblm tu, tgok lah akhlak bangsa awaksendiri. sy ni bkn cina bkn melayu. namun saya tiada sdkit pun sifat racist malah bestfriend sy pun berbangsa melayu dan dia ckp dia malu tgok bangsa dia sendri kbyakkan rosak akhlak. sy bersyukur krana kwn sy tu tidak rosak akhlak sprti org lain. jgn disebabkan org org mcm awak ni org lain akan pndang rendah dgn melayu. kalau nak komen, jgn komen yg berbaur racist. kami tak salahkan jika awak racist namun jgn lah melampau2. tak guna kalau bertudung tpi bahasa mengalahkan org yg tak bertudung. sy taklah heran sgt dgn org yg mcm awak ni. ramai dah org mcm ni sy tgok. piece!

No comments:

Related Posts with Thumbnails