our sponsor

Followers

Friday, October 31, 2014

The Paper Cinema's Odyssey

"Nine years after the end of the Trojan War, the King Odysseus has still not returned home. In his absence, his house has been besieged by suitors who are after his crown, his wife and his land."

Kakiseni and British Council present The Paper Cinema's Odyssey - an interpretive live performance based on Homer's The Odyssey, brought to life using hand-drawn paper puppets and ingenious use of light, camera and sound. The show is performed to originally scored music, performed and written by The Paper Cinema musicians. The show is co-produced with Battersea Arts Centre.

Due to the show length of 75 minutes, this performance is suitable for young children 10 years and above.

Ticketing Information

Date: 16 - 18 October 2014, 8.30pm 18 & 19 October 2014, 3.00pm

Price: RM25 (early bird & students), RM30 (at the door)

Buy your tickets now at www.britishcouncil.my/CreativityUK or send an email to us at arts@britishcouncil.org.my

Venue: KuAsh Theatre, Pusat Kreatif Kanak-kanak Tuanku Bainun, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur www.pkktuankubainun.com

Free seating for all shows. Early bird tickets only valid until 15 October 2014. Students must present valid student cards or ID to receive discounts off full price tickets.

Note: Cover illustration courtesy of Wulang Sunu.

British Animation Now 2014

British Animation Now is the screening of more than 20 of the best new British short animation, nominated for the prestigious McLaren Award which recognises the spirit of creativity in the animation sector of the UK.

Catch this two hours’ worth of selected animated shorts of various styles – from illustrative to computer 3D, from stop motion to claymation – each of them nominated for the award from 2008 – 2012. Jointly curated by Edinburgh International Film Festival, the screening is split into two programmes (Programme One and Programme Two), one hour each, with a 15 minute intermission in between programmes.

Each screening is identical: [Programme One - 15 minutes Intermission - Programme Two]

Venue: Black Box, MAP @ Publika, Solaris Dutamas, Kuala Lumpur

Date: 31 October 2014 (Friday), 8.30pm - 11.00pm 01 November 2014 (Saturday), 3.00pm - 5.30pm 01 November 2014 (Saturday), 8.30pm - 11.00pm

Admission is FREE but please RSVP to arts@britishcouncil.org.my to guarantee a seat.

Thursday, October 30, 2014

[ULASAN FILEM] Anak Jantan, lakonan Bront Palarae, Farid Kamil dan Nora Danish

Idea yang agak baru untuk filem melayu namun filem ini seperti kurang rencah penyedap rasa. Caharacter development itu ada sedikit untuk watak utama lakonan Farid Kamil, tetapi setakat itu sahajalah. Jalan penceritaan dalam filem ini tiada objektif yang tertentu dan ini membuatkan audien tertanya-tanya akan perjuangan yg dibawakan oleh watak watak. Kekurangan ini mengakibatkan kurangnya penghayatan audien terhadap keinginan mahupun kesengsaraan yang dialami watak. Penglibatan task force dalam filem ini juga mengecewakan. Tidak membawa apa-apa signifikasi baru dalam filem Melayu di mana mereka mengulangi stereotyping yang sering dijadikan praktis iaitu polis tidak akan cedera sikit pun dalam siri tv mahupun filem Malaysia. Walaupun begitu, para pelakon telah memberikan persembahan yang terbaik untuk filem ini.

Secara keseluruhan, agak kecewa dengan pengisian filem ini, rasa macam pengarahnya lost interest halfway masa bikin filem ini. Idea sudah bagus, tapi sayang tidak digunakan dengan cermat. Filem aksi tangkap muat. Aksinya sendiri juga amat biasa. Kisah cinta, pengorbanan dan betrayal juga sangat biasa untuk aku hadam.

Ulasan oleh Eswandy Asre untuk Movie Addict Facebook group

SINOPSIS: Filem tempatan yang menjanjikan aksi tarungan yang hebat ini mengisahkan kehidupan seorang lelaki yang telah dibesarkan oleh sekumpulan askar dan kehidupan lampau yang gelap dan kelam turut menghantui dirinya dalam menghadapi liku-liku hidupnya. Filem hebat ini diarahkan oleh Faizul A. Rashid dan dibintangi oleh Bront Palarae, Farid Kamil dan Nora Danish.
Klasifikasi: 18
Genre: Aksi
Tarikh Tayangan: 30 Oktober 2014
Pengedar: PRIMEWORKS STUDIOS

[ULASAN FILEM] Ribbit (KRU Studios)

Ribbit...Lepas ni budak-budak kat rumah akan beralih ke cerita ini. Hilanglah Frozen dengan kartun-kartun yang lain. Ribbit mencuit hati. Baru aku tahu harimau boleh cakap utara dengan kelawar boleh cakap Perak pior punya. Hahaha.

Filem animasi bertemakan pengembaraan ini menceritakan tentang kehidupan seekor katak bernama Ribbit yang mempunyai krisis identiti di mana ia sering beranggapan bahawa dirinya merupakan seorang putera raja yang telah disumpah menjadi seekor katak. Filem ini diarahkan oleh Chuck Powers dan telah ditulis oleh Amir Hafizi.

Klasifikasi: U
Genre: Pengembaraan / Animasi
Tarikh Tayangan: 4 September 2014
Studio: KRU Studios
Pengedar: TGV Pictures
Pengarah: Chuck Powers & Mamat Khalid
Pelakon: Johan Raja Lawak (Ribbit), Elfira Loy (Siti), Awie (Kulup), Datuk Aznil Nawawi (Mat Rompi), Misya The Glam Girls (Misya), Alia The Glam Girls (Alia), Yati (Yati The Glam Girls (Yati), Adam AF (Balan), Jihan Muse (Milah), Munir Phyne Ballers (Ollie), Izzue Islam (Labah Labah), One Forteen (Dukun Istana) dan Noorisnainy Ali (Puteri).

Sunday, October 26, 2014

DOWNLOAD Taylor Swift - 1989 full album now!

Swifties all over the world! Wait no more, you can download Taylor Swift new album, 1989 the full album  now! HERE>> http://smarturl.it/BuyTS1989.

CD will be available in record stores starting 28th October 2014 onwards. For those who have pre-ordered from Popular CD Rama, you will be able to collect your CD earliest on 29th October 2014 in Klang Valley and 30th October for purchases outside KL, due to tight security and transportation matters. (btw, rumours of CD which will only available in November is not true!!).

Peraduan Tag dan Menang tiket ke Exclusive Night With Hafiz Hamidun,7 November 2014

Tag dan Menang. 3 tiket ke Exclusive Night With Hafiz Hamidun - 7 November ini. Komen dan tag diri anda serta dua lagi kawan / keluarga anda untuk memenangi 3 tiket ! Tiket tajaan saya sendiri Pemilihan akan dibuat secara rawak, jadi anda boleh komen seberapa banyak yang anda mahukan. InsyaAllah saya juga tak sabar untuk membuat persembahan pada event ni nanti. Selamat mencuba!

GSC "KUNGFU JUNGLE" WEBSITE CONTEST

Send us a photo of YOUR BEST KUNGFU POSE and contact details;

E-Mail Title: GSC KUNGFU JUNGLE WEBSITE CONTEST
Name: xxxx
NRIC (For Malaysian only) or Passport Number (For Non-Malaysian only): xxxxxx-xx-xxxx
Mailing Address: xxxx
E-Mail: xxxx@xxx.com
Contact Number: xxx-xxxxxxx

to gscmarketing01@gmail.com and stand a chance to win the amazing prizes below!

Movie Prizes:
Grand Prize x 1
1 x Lenovo Smartphone Model S860
1 x Limited Edition Kung Fu Jungle Hoodie

First Prize x 1
1 x Lenovo Smartphone Model S850
1 x Limited Edition Kung Fu Jungle Hoodie

Second Prize x 1
1 x Lenovo Smartphone Model S660
1 x Limited Edition Kung Fu Jungle Hoodie

Consolation x 2
1 x Limited Edition Kung Fu Jungle Hoodie

Background: A martial arts instructor from the police force gets imprisoned after killing a man by accident. But when a vicious killer starts targeting martial arts masters, the instructor offers to help the police in return for his freedom.

Duration: 20 October - 9 November 2014

Judging: Judging is based on the entry with the most original and creative kungfu pose and winners will be picked based on those criteria.

Winner notification: An acknowledgement email will be sent to the winners by Friday, 21 Nov 2014.

Judges decision is final and no further correspondences will be entertained. A person is entitled to one (1) prize only.

Terms & Conditions: GSC ‘Kung Fu Jungle’ contest is open to GSC Website (www.gsc.com.my) members only. Employees of Golden Screen Cinemas Sdn Bhd (‘GSC’), website agency or consultant, GSC Movies and their immediate families are not eligible to participate in the contest.

Saturday, October 25, 2014

"Dina Suka uya uya!" : Instagram myrapidkl yang bodoh

BAHAHAHAHAHAHA! MAMA YANG AJAR!

P/s: dik, adik ter post kat akaun Instagram lain la adik. konpem ayah adik kene buang keje nanti. LOL

[ULASAN FILEM] Nasi Tangas

Rumpun-rumpun asia (atau asean) memang agak mewah dengan aktiviti sihir-sihir kuno atau black magic yang sentiasa selari dengan kemodenan. Oleh kerana tema begini akrab dengan budaya, maka bila ia difilemkan dengan mudah ia menjadi ‘promosi’ percuma yang mampu menarik penonton.

(Ngangkung (2010) atau Khurafat (2011) bagi aku antara yang terasa tempias ‘promosi hangat’ ini). Menonton filem seram bermakna kita bersedia untuk ditakutkan. Jika kita tidak takut, maka filem itu tidak seram. Kekaguman aku pada Penangkal Ilmu Teluh (1982) ialah kerana impak ngiang dari desibel ketakutan yang diberi walaupun dengan efek ‘murah’ dan biasa-biasa. (Lihat upacara siat kulit wajah kemudian hantar-hantar senjata ketika black magic war, kadang-kadang aku seolah ternampak lelaki berpakaian hitam yang membawa bola api terbang, haha!).

Namun siapa yang mampu menafikan impaknya seramnya? Melihat kepada sinopsis filem ini, aku cuba mencari seram didalam setiap lakon watak Nasi Tangas. Kerana apa? Kerana filem ini tidak berkisar mengenai yang dah mati hidup kembali (hantu) kemudian menakutkan manusia, tapi ia lebih pada ancaman sihir. Bermakna, rasa takut itu perlu diekstrakkan oleh pelakon dan diterjemahkan rasa takut itu pada audien. Bagaimana jika audien tidak takut? Pelakon baru? Puteri Mardiana ketika kemunculan sulung dalam Santau agak mengkagumkan. Entahlah. Mungkin aku mengharapkan Adibah Yunus se’awesome’ Mamee dalam Long Khong (2005).

Melihat pada teliti Hashim Rejab (mantera jawa, upacara ritual kemudian menggunakan pula Herman Tino (yang bagi aku penyelamat utama di samping Den Wahab dan Delimawati) yang memang jawa sejati Tg Karang dan posternya lazat!) memang sang pengarah berharap sesuatu pada filem ini.

Oh ya. Tapi masih, filem ini menarik, cuma letakkan ekspektasi anda pada garis level Minyak Dagu dan Santau. Jika tidak, pasti akan tetap seperti biasa ke dapur, mencari bihun goreng atau ke kedai mencari nasi lemak bungkus tanpa terbayang tangasan atau kangkangan. Oh ya. Aku pernah teragak-agak nak makan satay dulu walaupun aku tidak memakai susuk!

Ulasan oleh Hatta Kain Kapan untuk Movie Addict Facebook group

SINOPSIS: Mengisahkan seorang wanita bernama Mira yang sanggup melakukan apa sahaja demi mendapatkan kasih sayang sepenuhnya dari suaminya Hairi. Kerana cemburukan hubungan persahabatan Hairi dan rakan baiknya Fatin, Mira telah mempelajari bagaimana menghasilkan nasi kangkang dari emaknya dan sanggup bermalam dengan seorang bomoh agar impiannya menundukkan Hairi tercapai.

Klasifikasi: P13
Genre: Ngeri / Seram
Tarikh Tayangan: 18 September 2014
Bahasa: Malay
Pengedar: METROWEALTH
Pengarah: Hashim Rejab
Pelakon: Azwan Kombos, Shima Anuar, Adibah Yunus, Delimawati, Den Wahab, Herman Tino

Friday, October 24, 2014

MARVEL'S GUARDIANS OF THE GALAXY AWESOME MIX VOL. 1 GOES RETRO WITH LIMITED EDITION CASSETTE

Ask and ye shall recieve, True Believers! Ever since the release of "Marvel's Guardians of the Galaxy Awesome Mix Vol. 1," fans have asked how to own a cassette tape version like the one rocked by Star-Lord in the hit film, and now's your chance. Get a better look at the tape and pick up your copy at participating record stores on Friday, November 28!

In Marvel's "Guardians of the Galaxy," Star-Lord (Chris Pratt) cruises the galaxy while listening to the tunes on a tape labeled "Awesome Mix Vol. 1," filled with his mom's favorite songs. The film's soundtrack, "Marvel's Guardians of the Galaxy Awesome Mix Vol. 1," featured songs from Star-Lord's tape, including hits from David Bowie, The Runaways, and Marvin Gaye & Tammi Terrell.

Head on over to www.recordstoreday.com to find a participating record store near you and pick up your copy on Friday, November 28! Plus you can still pick up a vinyl edition of "Marvel's Guardians of the Galaxy Deluxe" soundtrack, and "Marvel's Guardians of the Galaxy Awesome Mix Vol. 1," "Marvel's Guardians of the Galaxy Deluxe," and "Marvel's Guardians of the Galaxy" digital score soundtrack are available wherever music is sold.

MARVEL'S AVENGERS : AGE OF ULTRON -  OFFICIAL TRAILER AND POSTER

The first trailer for Marvel's "Avengers: Age of Ultron" has landed and we've got your first official look right here at Marvel.com, True Believers! Feast your eyes on the chaos and make sure to check out the film in theaters May 1, 2015.

It's up to Iron Man (Robert Downey, Jr.), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), and the rest of Earth's Mightiest Heroes to save the planet from Ultron (James Spader), and you can check out the trailer to see the gang back in action, along with a few new faces and the official teaser poster just below.

Make sure to follow @Avengers on Twitter and to like Avengers: Age of Ultron on Facebook to get all updates on your favorite super heroes, and don't forget to stay tuned to Marvel.com for all the latest on the Marvel Cinematic Universe.

Marvel Studios presents “Avengers: Age of Ultron,” the epic follow-up to the biggest Super Hero movie of all time. When Tony Stark tries to jumpstarta dormant peacekeeping program, things go awry and Earth’s Mightiest Heroes, including Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow and Hawkeye, are put to the ultimate test as the fate of the planet hangs in the balance. As the villainous Ultron emerges, it is up to the Avengers to stop him from enacting his terrible plans, and soon uneasy alliances and unexpected action pave the way for an epic and unique global adventure.

Marvel’s “Avengers: Age of Ultron” stars Robert Downey Jr., who returns as Iron Man, along with Chris Evans as Captain America, Chris Hemsworth as Thor and Mark Ruffalo as The Hulk. Together with Scarlett Johansson as Black Widow and Jeremy Renner as Hawkeye, and with the additional support of Samuel L. Jackson as Nick Fury and Cobie Smulders as Agent Maria Hill, the team must reassemble to defeat James Spader as Ultron, a terrifying technological villain hell-bent on human extinction. Along the way, they confront two mysterious and powerful newcomers, Wanda Maximoff, played by Elizabeth Olsen, and Pietro Maximoff, played by Aaron Taylor-Johnson, and meet an old friend in a new form when Paul Bettany becomes Vision. Written and directed by Joss Whedon and produced by Kevin Feige, Marvel’s “Avengers: Age of Ultron” is based on the ever-popular Marvel comic book series “The Avengers,” first published in 1963. Get set for an action-packed thrill ride when The Avengers return in Marvel’s “Avengers: Age of Ultron” on May 1, 2015.

NAO 孬 <Go with the flow> ALBUM RE-LAUNCHING?

Local mix rock / math rock /experimental / psycedelic punk band NAO will be performing at their album re-launching showcase this Sunday, 26 October 2014 from 6 pm at Kakiseni, SStwo Mall,  Petaling Jaya. Presale ticket can be obtained online for RM35 by emailing dongtaidu@gmail.com before 15th October while or RM45 at the showcase. Virginia On Duty and Shh...Diam! will be the opening acts.

NAO's musical form developed from the design theory, with math-like equation rhythm, encompasses a mixture of joyous melodies yet mix with psychedelic atmosphere. we are as complicated as a "human being" ...... Influenced by Japan’s rich musical expression, it’s said to be the most beautiful manifestation of a diverse mix. With a decade of music history, it’s one of the few Malaysian bands across multiple music scenes. Having done numerous overseas tours and performances, its music has transformed from rage to peculiarly interesting and lively; focusing on creative and joyous absolute music as its musical blueprint.

Head over to the event page https://www.facebook.com/events/820756244622655?_ft_&__tn__=C

Thursday, October 23, 2014

KL Metalcamp 2014 featuring MUNICIPAL WASTE

WHEN ? 16 November 2014, 6:00pm
WHERE? Bentley Music Auditorium, Mutiara Damansara, Kuala Lumpur.
TICKETS? RM98 (EARLY BIRDS), RM118 (PRESALE), RM130 (DOOR)

Hailing from Richmond, Virginia, Municipal Waste are the reigning kings of the New Wave of Crossover. Municipal Waste deliver blazing fast, raw thrash-core in the tradition of DRI, Suicidal Tendencies, "Animosity"-era Corrosion Of Conformity, Nuclear Assault and Attitude Adjustment. All barely in their 20's, the members of Municipal Waste inject youthful energy and humor into a classic genre they were too young to catch the first time around.

With a self-titled EP on Amendment Records, an LP entitled "Waste 'Em All" on Six Weeks Records, and several splits and comps under their belts, Municipal Waste have quickly established themselves as the leaders of a fast-growing scene of bands resurrecting the spirit of the mid-80's Crossover scene.

Fast, furious, and funny, each of Municipal Waste's super-short songs is a memorable anthem to post-apocalyptic mutants, beer, thrash music, or all of the above. The band's dedication is deadly serious yet they are not afraid to bring the fun back into hardcore. Bashing out songs with such titles as "Thrashing's My Business And Business Is Good", "Thrash? Don't Mind If I Do", and "Drunk As Shit", (as well as a split EP whose songs were all based on Kurt Russell films), Muncipal Waste have earned themselves the tag of "party thrash".

* Please be informed that Meet & Greet session will be held before the show starts,and limited to EARLYBIRD ticket holders ONLY. Tickets are available via www.mcmticket.com.my. Earlybird tickets are LIMITED, and only available via ONLINE.

Program I Want To Touch Al-Qur'an (saya mahu sentuh al-qur'an)

Tak perlu terus berdebat atau berbalah. Buatlah kempen yang diperlukan dan kami bantu promosikan.

Wednesday, October 22, 2014

[ULASAN FILEM & TRAILER] Cikgu Suraya (2014)

"50 Shades of Grey versi Malaysia!"

SINOPSIS: Adaptasi dari cerpen romantik cult, ia mengisahkan seorang pelajar sekolah menengah, Amir yang kekempisan tayar basikal ketika hujan lalu meminjam pam dan segitiga emas dari guru kesayangannya, Cikgu Suraya. Peminjaman pam itu telah mengajarnya erti sebuah kehidupan.

Arahan: Tengku Umar
Lakonan: Ashraf Zamani, Sofia Lee Abdullah
Studio: Under The Bridge Productions
Hashtag #CikguSuraya



Tuesday, October 21, 2014

Taylor Swift 1989 Album Launch Party for Malaysian fans at Sunway Pyramid

When? Sunday, November 9,  3:00pm - 5:00pm

Where? LG2 Blue Concourse, Sunway Pyramid

Attention all Swifties, Come join us at Taylor Swift’s brand new album celebration party!

Official hashtag on Instagram & Twitter: #1989LaunchPartyMY

There will also be activities such as: - Taylor Swift inspired fashion show by Kitschen - FREE! Share the same baking hobby as Taylor Swift and come D.I.Y your mini cupcake by House Of Mini (T&C apply) - FREE! Paint your nails with Taylor Swift inspired manicure by Nail Artz (T&C apply) - Collaboration with Hitz.fm –details to be announced soon! - Special performance by Blizterz Cheerleaders from SMK BU4 - ... And many more fun activities for you to participate in and win Taylor’s official merchandise

Plus, Jinnyboy from Hitz.fm will also be there as your host! Let’s party like it’s 1989!

Sunday, October 19, 2014

[GAMBAR] Miera Liyana Berbogel Terus

Nak nombor telefon mak dia.

[Gambar] Mesra Dyana Sofya Bercium Dengan Zairil Khir Johari penuh mesra (kononnya...)

Banyak pelanduk 2 serupa semenjak demenjak ni.


Lelaki ini mirip ZKJ. Ada unsur edit dan lelaki ini menyerupai wajah ZKJ dan seorang wanita mirip Dyana Sofya merupakan upahan utk menjatuhkan DAP.. Ini semua fitnah.

Friday, October 17, 2014

[ULASAN.FILEM] KL Zombi lakonan Zizan Razak

Adaptasi dari novel FIXI Zombijaya, KL Zombi ni bahagian art dia agak menonjol. Tapi dah masuk elemen lawak, kadang-kadang dah melunturkan nilai eksklusif filemnya. Saya yang baca Zombijaya rasa nak menangis tengok filem ni.

KL? Tang nama sekolak tu je nak tunjuk KL. Yang lain asyik belakang kedai je. Lepas tu tulis konon-konon kat Cheras la, kat mana la.Wtfish... Satu je sebab aku tengok movie ni. Sebab ada babak di hypermarket (tak pernah lagi aku tengok movie Melayu babak kat situ, selalu movie omputih je). Yang ketara filem ni, the splatter of blood langsung tak nampak. Guna kayu hoki tu, darah kat baju pun takde rasanya.

Aku tengok filem ni buat lagi menyampah kat Zizan lagi ada. Lawak bodoh yang stereotype dan dibuat-buat. Mimik muka yang terlalu klise dan slapstick. KL Zombi ni ada idea. Tapi sangat mengarut. Aku tak suka karektor Zizan tu macam tak tentu arah. Tak masuk akal dan tak logik. Kalau nak kasi kartun, biar kartun betul. Dan aku baca Zombijaya sebelum tengok filem dia. Dan benar, buku dia lebih menarik.

SINOPSIS: Lima sahabat baik (Alif, Sofea, Ana, Kamarul dan Nipis) sedang bergembira pada sambutan tahun baru di Lembah Klang dan tidak semena-mena salah seorang daripada mereka telah digigit anjing bervirus. Virus zombie tersebut bukan sahaja telah merebak dari punca yang tidak diketahui malah sudah sampai ke Sarawak dan seluruh Malaysia. Dalam penularan wabak zombie itu, Nipis mencadangkan mereka berpindah ke Putrajaya kerana dia percaya kerajaan mempunyai kubu anti-serangan nuklear.

Klasifikasi: U
Genre: Aksi / Komedi / Seram
Tarikh Tayangan: 29 Ogos 2013
Bahasa: Malay
Pengedar: PRIMEWORKS STUDIOS
Pengarah: Ming Jin
Pelakon: Zizan Razak, Siti Saleha, Iedil Putra, Zain Hamid, Azhan Rani, Izara Aishah

Thursday, October 16, 2014

Belle and Sebastian's new album 'Girls in Peacetime Want To Dance' ; artwork and tracklisting

Belle and Sebastian's ninth studio album 'Girls in Peacetime Want To Dance' would be arriving January 19th/20th 2015. Here's a preview of the album artwork, full track listing , and info on which formats are available for pre-order.

TRACK LISTING:
1. Nobody's Empire
2. Allie
3. The Party Line
4. The Power of Three
5. The Cat with the Cream
6. Enter Sylvia Plath
7. The Everlasting Muse
8. Perfect Couples
9. Ever Had a Little Faith?
10. Play for Today
11. The Book of You
12. Today (This Army's for Peace)

FORMATS:
- Digital (iTunes come with pre-order bonus track 'Piggy' and pre-order bonus 'A Politician's Silence')
- CD (with 24 page booklet)
- Vinyl: 2x LP gatefold vinyl
- Box set: Limited edition 4x LP in lidded box with download voucher and poster. This format features two extended mixes and four bonus tracks, two of which are exclusive to this format.

ALBUM PRE-ORDER:
-Belle & Sebastian Store (UK)
-Matador Store (US)
-iTunes
-Amazon

H53_EUJsZy8

Studio clip with new music "The Cat With the Cream"

www.belleandsebastian.com
Twitter @bellesglasgow
facebook.com/belleandsebastian
Instagram @bellesglasgow
e matadorrecords.com/belle_and_sebast

Pixies : Doolittle 25

One of influential alternative rock bands came from the 80's, The Pixies is celebrating the 25th anniversary of their 1989 album Doolittle with the release of Pixies: Doolittle 25 - an expanded edition of the classic album that brings together all the album's B-sides, Peel Sessions and demos for the first time, with nearly half of the tracks having not been commercially released before.

The 3 CD Pixies: Doolittle 25 contains 50 tracks with the original album on disc one, two full Peel Sessions and six B-sides on disc two and the complete album in demo form plus seven bonus tracks on disc three. A gatefold double LP version is also being released, with two pieces of 180g black vinyl being pressed - the first containing six B-sides and two full Peel Sessions and the second being the album in complete demo form plus 3 bonus tracks. A download card is included, offering access to all LP tracks plus four more bonus tracks. Track list can be found below this email.

You can pre-order HERE along with an exclusive t-shirt bundle for a limited period.

Here's the full tracklisting:

Pixies: Doolittle 25
3CD Edition (CAD 3425CD)
Disc One - Doolittle 1. Debaser (2.52), 2. Tame (1.55), 3. Wave of Mutilation (2.04), 4. I Bleed (2.34), 5. Here Comes Your Man (3.21), 6. Dead (2.21), 7. Monkey Gone to Heaven (2.57), 8. Mr. Grieves (2.05), 9. Crackity Jones (1.24), 10. La La Love You (2.43), 11. No. 13 Baby (3.51), 12. There Goes My Gun (1.49), 13. Hey (3.31), 14. Silver (2.25), 15. Gouge Away (2.45)
Disc Two - Doolittle: Peel Sessions & B-Sides 1. Dead (Peel Session) (3.18), 2. Tame (Peel Session) (1.58)*, 3. There Goes My Gun (Peel Session) (2.18), 4. Manta Ray (Peel Session) (1.49), 5. Into The White (Peel Session) (4.11)*, 6. Wave of Mutilation (Peel Session) (2.31), 7. Down To The Well (Peel Session) (2.14), 8. Manta Ray (2.40), 9. Weird At My School (1.58), 10. Dancing The Manta Ray (2.14), 11. Wave of Mutilation (UK Surf) (3.02), 12. Into The White (4.43), 13. Bailey's Walk (2.24)
Disc Three - Doolittle: Demos 1. Debaser (3.00), 2. Tame (2.10)*, 3. Wave of Mutilation (First Demo) (2.04)*, 4. I Bleed (1.46)*, 5. Here Comes Your Man (1986 Demo) (3.07), 6. Dead (1.35)*, 7. Monkey Gone To Heaven (2.52)*, 8. Mr. Grieves (1.42)*, 9. Crackity J?ones (1.21)*, 10. La La Love You (2.08)*, 11. No. 13 Baby - VIVA LA LOMA RICA (First Demo) (2.17)*, 12. There Goes My Gun (1.29)*, 13. Hey (First Demo) (3.22)*, 14. Silver (2.11)*, 15. Gouge Away (1.42)*, 16. My Manta Ray Is All Right (2.30)*, 17. Santo (2.17)*, 18. Weird At My School (First Demo) (1.53)*, 19. Wave Of Mutilation (1.30)*, 20. No. 13 Baby (3.07), 21. Debaser (First Demo) (3.37)*, 22. Gouge Away (First Demo) (2.08)*

Pixies: Doolittle 25
2LP Edition (CAD 3425)
Side One - Doolittle: B-Sides 1. Manta Ray (2.40), 2. Weird At My School (1.58), 3. Dancing The Manta Ray (2.14), 4. Wave of Mutilation (UK Surf) (3.02), 5. Into The White (4.43), 6. Bailey's Walk (2.24)
Side Two - Doolittle: Peel Sessions 1. Dead (Peel Session) (3.18), 2. Tame (Peel Session) (1.58)*, 3. There Goes My Gun (Peel Session) (2.18), 4. Manta Ray (Peel Session) (1.49), 5. Into The White (Peel Session) (4.11)*, 6. Wave of Mutilation (Peel Session) (2.31), 7. Down To The Well (Peel Session) (2.14)
Side Three - Doolittle: Demos 1. Debaser (3.00), 2. Tame (2.10)*, 3. Wave of Mutilation (First Demo) (2.04)*, 4. I Bleed (1.46)*, 5. Here Comes Your Man (1986 Demo) (3.07)*, 6. Dead (1.35)*, 7. Monkey Gone To Heaven (2.52)*, 8. Mr. Grieves (1.42)*, 9. Crackity Jones (1.21)*
Side Four - Doolittle: Demos 1. La La Love You (2.08)*, 2. No. 13 Baby - VIVA LA LOMA RICA (First Demo) (2.17)*, 3. There Goes My Gun (1.29)*, 4. Hey (First Demo) (3.22)*, 5. Silver (2.11)*, 6. Gouge Away (1.42)*, 7. My Manta Ray Is All Right (2.30)*, 8. Santo (2.17)*, 9. Weird At My School (First Demo) (1.53)*

* Denotes previously unreleased The Peel Sessions were recorded on 18th October 1988 and 2nd May 1989 and originally broadcast on BBC Radio 1

Disney Heroes Film Festival at GSC cinemas

Watch Disney Heroes Film Festival movies at selected GSC cinemas for only RM8 or below (except GSC Signature). Remember to check out the roadshow as well for a chance to win lots of prizes while having unlimited fun.

Catch The Incredibles,Toy Story 3, Ratatouille, Bolt, Wreck-It-Ralph, and Lilo & Stitch, exclusively at GSC Mid Valley Megamall, GSC Signature at The Gardens Mall, GSC Pavilion KL, GSC1 Utama, GSC Tropicana City Mall, GSC IOI Mall and GSC Setia City Mall in the Klang Valley. Folks located out of Klang Valley fret not, as the selection of animated flicks will also be shown at GSC Gurney Plaza and GSC Sunway Carnival (Seberang Prai) in Penang, GSC Dataran Pahlawan in Melaka, GSC Palm Mall (Seremban) in Negeri Sembilan, GSC East Coast Mall (Kuantan) in Pahang, GSC CityONE Megamall (Kuching) and GSC Bintang Megamall (Miri) in Sarawak, as well as GSC Suria Sabah (Kota Kinabalu). Tickets are priced at RM8 or below for participating locations, except GSC Signature which is RM18.

For more information, visit http://gsc.com.my/GSC/Movies/Disney-Heroes-Film-Festival/Main-Page-DHFF14/

Konsert MOGWAI di Kuala Lumpur 30 November 2014, EP: 'Music Industry 3. Fitness Industry 1'

Band 'post-everything' dari Scotland, Mogwai baru saja mengumumkan 30 November 2014 sebagai tarikh konsert mereka untuk slot Urbanscapes : Satelite Show, mengikuti band Chvrches dan Tenacious D yang diumumkan sebelum ini. Tiket akan dijual melalui agen Ticketpro.

Terdahulu Mogwai mengumumkan EP terbaru 'Music Industry 3. Fitness Industry 1.' yang mengandungi 3 lagu baru dari sesi bersama beberapa trek remix dari Blanck Mass, Pye Corner Audio dan Nils Frahm. Dirakam di studio milik mereka, Castle Of Doom di Glasgow bersama penerbit Paul Savage, EP ini akan dirilis dalam format digital, CD dan 12-inch vinyl edisi terhad melaluo label Rock Action pada 1 Disember 2014

Perdengarkan trek 'Teenage Exorcists' di sini >> http://www.soundcloud.com/rock-action-records/mogwai-teenage-exorcists

Senarai penuh lagu dari EP Music Industry 3. Fitness Industry 1.:
1. Teenage Exorcists
2. History Day
3. HMP Shaun William Ryder
4. Re-Remurdered (Blanck Mass remix)
5. No Medicine For Regret (Pye Corner Audio remix)
6. The Lord Is Out Of Control (Nils Frahm remix)

Wednesday, October 15, 2014

[GAMBAR] Miera Liyana Berbikini dalam filem Dendam Orang Mati

Berbikini dalam filem Dendam Orang Mati. Apa awak nak jawab bila awak dah mati?

KLIK dan saksikan >> MIERA LIYANA BERBIKINI

The Best Offer buka tirai European Union Film Festival 2014

Sepertimana tradisi tahunan membawa pengalaman sinema Eropah ke Malaysia, Golden Screen Cinemas sekali lagi bersama Delegasi Kesatuan Eropah ke Malaysia membawakan acara filem European Union Film Festival untuk kali ke 15 (EUFF15) dari 30 Oktober 2014 hingga 17 Disember, 2014. Sebanyak 21 filem dari 17 negara bakal ditayangkan.

Pawagam- pawagam yang mengambil bahagian:
GSC Pavilion KL, GSC Mid Valley, GSC 1 Utama (dari 30 Oktober hingga 9 November), GSC Gurney Plaza, Georgetown (dari 13 hingga 19 November), GSC CityONE Megamall Kuching (dari 27 November hingga 3 Disember), GSC Suria Sabah, Kota Kinabalu (dari 11 hingga17 Disember). Tiket berharga RM6 untuk setiap filem.

Filem Itali arahan Giuseppe Tornatore, THE BEST OFFER menjadi pembuka kepada acara ini.

Synopsis: Virgil Oldman is a world renowned antiques expert and auctioneer. An eccentric genius, he leads a solitary life, going to extreme lengths to keep his distance from the messiness of human relationships. When appointed by the beautiful but emotionally damaged Claire to oversee the valuation and sale of her family’s priceless art collection, Virgil allows himself to form an attachment to her – and soon he is engulfed by a passion which will rock his bland existence to the core.

The Best Offer (tajuk asal: La migliore offerta)
Tarikh rilis: 1 Januari 2013
Genre: romantik / misteri
Arahan dan lakonlayar: Giuseppe Tornatore
Lakonan: Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks, Donald Sutherland
Muzik: Ennio Morricone
Sinematografi: Fabio Zamarion
Suntingan: Massimo Quaglia
Studio: Paco Cinematografica, Warner Bros.
Durasi:131 minit

Senarai penuh filem yang bakal ditayangkan di EUFF15 akan dikemaskini. Info lanjut boleh dilayari di laman web www.euff.com.my

Setitis Kasih Darmia, lakonan Sharnaaz Ahmad, Nelydia Senrose [DRAMA TV]

Drama bersiri Setitis Kasih Darmia, lakonan Sharnaaz Ahmad, Nelydia Senrose, Joe Hogan akan mula bersiaran pada 14 Oktober 2014 di TV9. Setiap Selasa dan Rabu, 8.30 malam.

Tuesday, October 14, 2014

Siti Nurhaliza sesi autograf 16 Oktober 2014 di Tampines Mall, Singapore

Calling all fans of Dato' Siti Nurhaliza! Share this!

Come on down to Dato' Siti's Album Signing session, next week! Mark the date, Thursday 16 October! Grab a copy of her latest 'Fragmen' album and see you at Tampines Mall, Open Plaza to get them signed!

Plus, to win M&G, stay tuned to our page on Monday, for more details! See you soon!

[PERADUAN] Tayangan perdana filem LOVE, ROSIE dan menang merchandise

Want to win some LOVE, ROSIE exclusive merchandise and screening tickets?

We are giving out LOVE,ROSIE screening tickets & some awesome premiums for all of you. Simply caption the photo of Rosie & Alex below & be the first to watch LOVE, ROSIE at GSC Mid Valley, this 20 Oct!

Click on the picture below for more information...and don't forget to watch LOVE, ROSIE in cinemas this 23 October!

T & C apply - http://gsc.my/1vYQZ9P

5 Seconds of Summer Fan Event at Sunway Pyramid

Hey, 5SOSFAM!
Don't be too upset if you did not win the Derp Con contest. We are giving you an opportunity to catch 5 Seconds of Summer live at one of their concerts overseas!

Just purchase the Deluxe Version of 5 Seconds of Summer's debut album and bring it over to the 5SOS Fan Event on 8th Nov 2014 to find out how you can win.Everyone at the event will also get the chance to win imported 5SOS merchandise!

This 5SOS Fan Event is open to public, so come and join in the fun.See you there!

Dua pasangan kembar rai saat gembira terima jenazah

Jauh tu 'jenazah' dengan 'ijazah'....

Monday, October 13, 2014

Bangla kebuluran, majikan tak bayar gaji sejak September

Bila terbaca tentang nasib bangla ni buat aku teringat masa kerja kat singapore dulu 3 beradik ditipu agen..dah lah ditipu agen ditipu lagi dgn majikan..makan pun tak menentu. Kalau setakat makan sisa makanan tu dah biasa sebab tak ada duit nak beli makanan. Bila benda macam ni terjadi kat orang bangla..aku faham apa yg mereka rasa, apatah lagi macam dia org ni datang berkerja kat malaysia ada yg sanggup gadai tanah sebab yakin sampai sini dapat tebus balik dari kiriman setiap bulan. Minta sgt lah mana2 pihak berkenaan tu tolong ambil tindakan yg tegas. Kita bantu palestine yg kita tak nampak depan mata tapi org luar yg di depan mata kita buat tak nampak kesusahan dia org. Bayangkan kalau ada di kalangan keluarga kita yg merantau di perlakukan mcm ni?

PEKOMIK : projek aplikasi mobile comic #MModeMobile‬Malaysia

Pekomik dengan kerjasama strategik ‪#‎MModeMobile‬Malaysia ingin menjemput semua karyawan-karyawan komik Malaysia yang terdiri daripada pelukis komik, kartunis, karikaturis, 'doodler' dan ilustrator untuk menghadiri satu sesi taklimat khas bagi sebuah projek aplikasi 'mobile comic' baharu. Butiran adalah seperti berikut --

TARIKH : 18 OKTOBER, 2014 (SABTU)
MASA : 10.30 pagi hingga 12.30 tengah hari
TEMPAT : Studio M-Mode, Blok B, Tingkat 19, Unit 7 (B-19-7), Bangunan Megan Avenue II, Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur, MALAYSIA

Tawaran ini di buka kepada semua ahli-ahli‪ Pekomik‬, sama ada anda bertaraf amatur, semi-pro atau profesional.

*Jamuan ringan disediakan.

Untuk sebarang soalan/maklumat lanjut, sila PM Faizal Mukhtar atau nyatakan di ruangan komen di bawah ini. Harap maklum dan terima kasih.

*Disyorkan untuk membawa contoh portfolio hasil karya komik/kartun/'doodle'/karikatur/ilustrasi untuk sesi ini bagi tujuan yang berkenaan.

www.pekomik.org.my
www.mmode.com.my

Kes pukau hilang telefon di KL Sentral, diana. @dxanaamrdn jadi mangsa

diana. @dxanaamrdn : This man took my phone yesterday at KL Sentral! Beware, alone ladies with large baggage is his target.

Berhati-hatilah!

Sunday, October 12, 2014

Terjemahan Hati, album baru dari ST12

Nama band ST12 yang berasal dari Bandung, Indonesia mula naik selepas lagu Putih-Putih Melati mula popular di Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia, dengan ia menjuarai di hampir semua carta stesen radio tempatan manakala jualan Ring Back Tone-nya mencecah hanpir 4 juta muat turun. Lagu ini mudah menangkap perhatian pendengar kerana baris korusnya yang meminjam bait lirik lagu kanak-kanak popular dengan tajuk yang sama tulisan Said Usbros tetapi dengan sedikit pengubahsuaian.

Populariti lagu dendangan ST12 ini bukan hanya di carta radio sahaja, malah peminat-peminat turut membawakan semula lagu di laman Youtube samada dengan instrumen sendiri atau versi karaoke, termasuklah versi dendangan Datin Seri Rosmah Mansor.

Tahun ini ST12 melancarkan album terbaru mereka berjudul Terjemahan Hati, memuatkan 11 buah lagu yang diterbitkan sepenuhnya oleh ketua band, Pepep. Masih mengekalkan irama Pop Rock Melayu, istimewanya album ini ST12 turut merakamkan semula lagu Salam Terakhir nyanyian asal Allahyarham Sudirman.

Salam Terakhir dan ST12
Salam Terakhir daripada kacamata ST12 merupakan sebuah lagu yang sangat hebat. Lagu ini sarat dengan nilai kasih, semangat dan juga rasa kecintaan dalam perspektif yang sangat unik. Lagu gubahan Manan Ngah dan tulisan Habsah Hassan ini dipilih ST12 sebagai simbolik rasa simpati dan kasih sayang mereka kepada penduduk Malaysia atas dua tragedi pesawat Malaysia Airlines baru -baru ini. “Kami tujukan lagu ini buat ahli keluarga mangsa pesawat MH370 yang hilang dan MH17 yang ditembak jatuh di Ukraine baru-baru ini. Salam Takziah dari kami warga Indonesia yang cintakan keamanan. “ jelas Pepep. ST12 masih menerapkan bentuk muzik dan nyanyian gaya mereka, namun beliau akui lagu asal nyanyian Sudirman ini terlalu luarbiasa untuk ditiru apalagi ditandingi.

Album ini diterbitkan oleh syarikat milik ST12 sendiri CV Stasiun Managemen dan diedarkan secara ekslusif ke Brunei, Singapura dan Indonesia oleh Rumpun Records dan Universal Music.

Senarai penuh lagu di dalam album Terjemahan Hati :
1. Baby Love
2. Rock 'n Roll Cinta
3. Pendamping Hidup
4. I'm So Happy
5. Bilaku Cinta
6. Penyesalan
7. AmpunanMu
8. Terjemahan Hati
9. Harapan Semua
10. Haruskah
11. Salam Terakhir

Album ST12 – Terjemahan Hati kini boleh didapati di iTunes dengan harga USD 5.99 sahaja bermula 6 Oktober 2014.

Pautan:
Laman Facebook ST12
https://www.facebook.com/officialST12
https://www.facebook.com/pages/st12/108452865655

Laman Rasmi Twitter ST12 @officialST12

Laman Rasmi Instagram http://instagram.com/st12band

iTunes ST12 - Terjemahan Hati:  http://smarturl.it/ST12TerjemahanHati

Universal Music Malaysia: http://www.universalmusic.com.my

Facebook Universal Music Domestic: https://www.facebook.com/universalmalaysiadomestic

Kasi apps: Treat a friend

A new gifting experience.
Kasi is a new, easy and fun way to treat friends with gift cards from your favourite or newly discovered brands.

Pick friends from facebook and select the gifts you would like to treat them with.
Surprise them over facebook, email or sms. Gifts are sent instantly and can be redeemed right away at the store.

Oh yeah, did we mention most of the gifts are free?
Select a friend. Treat on the go.Choose friends from Facebook whom you would like to treat

Hang out, reconnect, or to celebrate with the company of others.
Good times are made of these!

Choose a gift. Personalize and send.Be it a celebration, to surprise or delight, there are interesting gifts tucked around the Kasi-sphere.

We are pretty sure everyone will enjoy receiving them, including you.

Take your pick from our host of brands in food, fashion, entertainment or services.

Temu Santai 3 Goodreads Malaysia

Tarikh :October 19, 2014    10:00AM hingga 12:00PM (Sila RSVP sebelum October 18, 2014    11:33PM)
Bertempat di Perpustakaan Awam Shah Alam.

Bawa: Buku Mengenai Buku yang kita ada
Status program: Terbuka kepada semua termasuk bukan ahli GRMY
Sesi Santai:
1) Bincang seputar buku mengenai buku
2) Projek penulisan pertama GRMY "Apa Ertinya Saya Membaca?"
3) Kongsi teknik skimming dan superficial reading (2 bahagian inspectional reading) dari buku Mortimer J. Adler How to Read a Book @ teknik-teknik baca skimming lain yang kita guna.

Tentang GOODREADS MALAYSIA (GR-MY) "BERNAFAS DENGAN BUKU" : Tempat pencinta dan pencandu buku Malaysia berkumpul, bertukar pendapat mengenai buku-buku yang telah dibaca, sedang dibaca dan bakal dibaca serta berbincang segala hal yang indah (atau sebaliknya) berkaitan dunia buku. Turut mengalu-alukan pembaca antarabangsa / serantau yang meminati buku-buku Malaysia, terutama dari Brunei, Indonesia, selatan Thai dan Singapura. Mari kutip semula semangat membaca yang pernah hilang, atau kobarkan lagi yang sudah menyala biar terang.

Twitter: http://twitter.com/GoodreadsMy

Friday, October 10, 2014

Dave Mustaine (MEGADETH) mencari mother in-law, Sally Estabrook [MISSING PERSON]

Dear Megadeth Friends,

If you are currently in the San Diego County, Riverside County, Orange County, or Imperial County area in California, we are asking for your help to pass out flyers in regards to the search for Dave Mustaine's mother-in-law, Sally Estabrook.

Sally, 75, who suffers from Alzheimer's, was last seen by her husband at the Pinezanita RV Park & Campground in Julian, Calif. on Oct. 4. After returning from a shower, his wife was nowhere to be found. The search for Sally has been ongoing ever since.

If you are in the area, please help by downloading the following flyer, print out as many copies as you can and post around the Counties listed above. Please help by posting online through your social networks and sharing this post as well. Thank you for your help.DOWNLOAD FLYER HERE:
http://www.megadeth.com/sites/megadeth.com/ files/Sally_Oct10__2014.pdf

If you have any questions, email webmaster@megadeth.com.

Please use the following hashtag when reposting‪ #‎FindSally

UPDATE: Sally Estabrook News Conference: http://goo.gl/rMY3D9

Tauke Jambu meniru gaya John Cena dan Big Show WWE [PARODI]

Gambar dari Instagram. Catch WWE LIVE 2014 in Kuala Lumpur. Oct 10, 2014 and Oct 11, 2014 at Stadium Putra, Bukit Jalil.

Hanis Zalikha dan Amran Fans Aleuto promo #RM10SMILE

Dengan hanya belanja kawan-kawan makan, dah cukup buat mereka tersenyum. Betul tak? Tak percaya nanti belanja kawan-kawan makan ya dan tengok apa riaksi mereka. Hehe. Nanti ambil la gambar dan kongsikan dengan hashtag ‪#‎RM10Smile‬. Atau korang ade idea lain? Jom la kongsikan.

Thursday, October 9, 2014

Promosi 50% Vivo Pizza @ The Curve, Damansara

Vivo Pizza akan menganjurkan promosi diskaun 50% pada hari Jumaat, 10 Oktober 2014 di cawangan The Curve, Damansara. Untuk 1 hari sahaja, bersedia untuk menjamu selera dengan pelbagai hidangan yang lazat -- termasuk makanan-makanan barat seperti pizza, panini, chicken chop, fish & chips, dan lain lain lagi.

Di samping itu, menikmatilah pelbagai hidangan sampingan, minuman power juices, kopi Lavazza dan kek-kek yang dijamin menyelerakan.

Jom-la makan pada 10 Oktober 2014 di cawangan Vivo@The Curve, Damansara. Jumpa anda di sana!

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman sesawang kami di www.vivopizza.com

Peraduan menang tiket One Direction: Where We Are – The Concert Film

Filem muzikal ini berkisar mengenai paparan menarik yang sempat dirakamkan ketika kumpulan One Direction menjayakan konsert jelajah dunia mereka 'Where We Are' yang telah diadakan di Milan, Paris. Turut dimuatkan temubual eksklusif ahli kumpulan ini yang terdiri daripada Harry Styles, Louis Tomlinson, Niall Horan, Liam Payne dan Zayn Malik.

Klasifikasi: P13
Genre: Konsert
Tarikh Tayangan: 11 Oktober 2014
Pengedar: GSC MOVIES
Pengarah: Paul Dugdale
Pelakon: Harry Styles, Liam Payne, Niall Horan, Zayn Malik, Louis Tomlinson

Menangi sepasang tiket ke tayangan perdana filem One Direction: Where We Are – The Concert Film pada 11 Oktober 2014 (Sabtu) di GSC 1Utama, Petaling Jaya, Selangor dengan menjawab soalan-soalan berikut:

1. What is the name of the concert movie starring One Direction which is screening in Malaysia on Oct 11 and 12?

2. Lengkapkan slogan tidak ebih daripada 50 patah perkataan: I would like to win ‘One Direction: Where We Are – The Concert Film’ because ...

Emelkan jawapan anda berserta butiran peribadi ke contest.my@sonymusic .com sebelum atau pada 5 Oktober 2014.

Terima kasih kepada GSC Movies dan Sony Music.

Fatin Suhana @fatin_suhana @fatinsuhana dan kahwin awal / kahwin muda [TWITTER]

Saya kawin tak awal. 24 baru kahwin. Sebab tu ajak orang lain kagwin awal. Sbab Allah punya magic dari takde duit, bila usaha dapat duit. Yang penting USAHA dan DOA.

AKU TAK PERNAH DATE KAWAN SEKOLAH PEREMPUAN BECAUSE IT'S A NO NO SO FUCK OFF HAHAHA!

UMUR 24 TU KIRA KAHWIN AWAL KE?! KAWAN AKU KAHWIN UMUR 19 TAKDA PULA NAK JADI USTAZ USTAZAH DI MEDIA SOSIAL.

Tuesday, October 7, 2014

[ULASAN FILEM] Kill The Messenger (2014)

Bakal ditayangkan mulai 9 Oktober 2014 di pawagam-pawagam seluruh Malaysia : KILL THE MESSENGER.

Lakonan calon Academy Award,  Jeremy Renner (pelakon The Bourne Legacy, The Avengers) dan barisan-barisan pelakon handalan yang lain seperti Ray Liotta, Barry Pepper, Michael Sheen dan Andy Garcia, filem ini ditulis berdasarkan kisah benar tentang jurnalis pemenang Hadiah Pulitzer, Gary Webb yang membongkar kegiatan mengimport dadah kokain ke California di mana hasilnya diguna untuk membekal senjata buat kumpulan pemberontak Contra yang ada hubungkait dengan CIA. Biarpun dirinya dalam kedudukan yang bahaya dengan amaran oleh raja dadah dan CIA, dia tetap meneruskan siasatannya yang merungkai pelbagai konspirasi hingga ia bukan saja bakal menjejaskan kerjayanya, malah turut mengancam nyawa diri dan keluarganya.

Klasifikasi: 18
Genre: Drama / Jenayah / Thriller
Tarikh Tayangan: 9 Oktober 2014
Pengedar: GSC MOVIES
Pengarah: Michael Cuesta
Lakonlayar: Peter Landesman, berdasarkan buku Kill the Messenger tulisan Gary Webb dan Nick Schou
Lakonan: Jeremy Renner, Ray Liotta, Barry Pepper, Michael Sheen, Andy Garcia, Mary Elizabeth Winstead, Rosemarie DeWitt, Paz Vega, Oliver Platt, Richard Schiff, Michael K. Williams
Muzik: Nathan Johnson
Sinematografi: Sean Bobbitt
Studio: Bluegrass Films, The Combine

Related Posts with Thumbnails