our sponsor

Followers

Sunday, December 27, 2015

Permohonan Duit Raya 1Malaysia 2015

Duit raya 1malaysia RM500 untuk semua bumiputera Islam yang berumur 18-35. Tarikh tutup permohonan 31.12.2015

Syarat-syarat permohonan adalah seperti berikut:- http://www.duitraya1malaysia.my

Jom isi form duet raye... DR1M ...

Wednesday, December 23, 2015

Kumpulan Les Enfants, album: Permulaan (The Beginning) (Warner Music, 1992)

Bio: Kumpulan 'Les Enfants' (disebut 'Lay s-on-FONT', dari bahasa Perancis, bermaksud 'kanak-kanak') pernah merakamkan album bertajuk 'Permulaan' pada tahun 1992. Kumpulan ini dianggotai oleh Jaja, Tony, GGee dan Wan. Lagu sentimental 'Rindu Bayangan' pernah dipopularkan oleh Carefree pada penghujung 70'an dulu dilajukan temponya oleh mereka termasuk rap. Kumpulan ini seangkatan dengan 4U2C, City Kids, Feminin serta lain-lain kumpulan rap 90'an.

Xxx

Album: Permulaan (The Beginning)
Genre: Hip hop / rap / new jack swing
Label: Warner Music (M)
Format: Cassette
Tahun: 1992

Senarai lagu:
1. Hidup Ini Hidup Aku
2. Rindu Bayangan (lagu asal Carefree)
3. Natasha
4. Warisan Manusia
5. Children Of The Street
6. Lu Balik Kampung
7. Aku Penganggur
8. Musuh Dalam Selimut
9. Denyutan Nadi Remaja
10. In The Name Of Children

Cina kondem pramugari RAYANI AIR berhijab

tengok komen lee yf: "lets see how long they can survey".

hahhaaha.. nak survey apanya..???

English pun kelaut.

Survey pun boleh..bangang..haha

Stok bukit jual henpon clone kat lowyat.

Dah lame tak dengar ayat ni kat tv : "Apa kata survey".. hahaha!

Survive ke survey? Akekekeke!

DUGAAN RAYANI AIR

Ada saje pihak yang tak puas hati. Awak punyai pilihan. Kalau tak suka wanita berhijab, boleh pilih MAS atau Air Asia. Tak perlu la hina atau cerca orang yang bergaji halal.
Jangan rasis. Tak ada ruang kat Negeri Johor kalau rasis.

Tuesday, December 22, 2015

Jedism: bila ustaz Facebook anggap Star Wars itu agama

TAUBAT.

Barang sesiapa yang terkeluar Islam dan memeluk agama Jedi setelah menonton filemStar Wars bertaubatlah,

May Islam Be With You.

Bertaubatlah wahai kawan2 semua. Janganlah terpedaya dengan ajaran Nabi George al-Lukasi,Mufti Luke al-Skywalkeri, Imam Han al-Solo-i dan Saidatina Leia Organa-i.

Donat 10 sen yang dijual Waliudin, di NTV7

Esok di Bella, NTV7.

Tomorrow on Bella Mars, a personality feature with Waliudin. Humble, kind and compassionate.Tell someone about the 10-cent donut story again today, each and everyone of us can make a difference.‪

#‎BellaMars
‬‪#‎ch107

Sunday, December 20, 2015

[TAKZIAH] Raja Ahmad Safuan meninggal dunia

ghazabubakar: DENGAN NAMA ALLAH... You gone too soon. But Allah has better plan for you. Your significant power play on court and laughter off court always put a smile on my face. Your humbleness is such an inspiration to me as a partner in tennis. And forgive me each time when I couldn't help to tease you as "Remy Ishak" in tennis too. I'm gonna miss playing with you. You'll be missed by our friends and families. Hope to see you again.

Al-fatihah

#gonetoosoon

Kota Raya Ditutup ekoran Gaduh sebab Handphone, geng Ayahanda bawa parang

KUALA LUMPUR: Kompleks Kota Raya ditutup pada petang Ahad susulan pergaduhan berlaku melibatkan penjualan telefon bimbit. Tidak mahu mengaitkan seperti kes Plaza Lowyat yang menjadi kes perkauman walau hakikatnya nyata.

KOTARAYA KINI PORT INDON, BANGLA DAN RAMAI WARGA ASING

Selepas viral di internet pelanggan Melayu ditipu peniaga hingga dikurung kerana nak beli 4 handphone yang mencecah puluhan ribu yang tak masuk akal, pergaduhan mula tercetus pada kira-kira pukul 4.55 petang, apabila sekumpulan pelanggan kemungkinan geng ayahanda dengan sebahagiannya bersenjatakan parang kembali ke kompleks tersebut untuk menuntut bayaran balik di atas pembelian telefon.

Difahamkan, pihak pengurusan kompeks memutuskan untuk menutup bangunan itu bagi mengelakkan insiden berlanjutan. Polis kemudiannya dilihat mengawal dan membuat pemantauan di kawasan sekitar. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Zainuddin Ahmad ketika dihubungi berkata, polis masih menyiasat insiden tersebut.

RAMAI YANG DAH BENGANG DENGAN KEKEJAMAN PENIAGA YANG MENIPU

Pada Bulan September lepas, aku telah ditipu oleh peniaga handpone **** bangsat di Kota Raya,masa tu aku dalam perjalanan ke tempat kerja melalui Kota Raya sambil berjalan kaki di situ aku pun just tengok2 sekali pandang handphone yang di jual di tepi tangga Kota Raya , seorang peniaga **** tanya aku nak beli handphone apa,aku just jawap nak tgk2 sahaja, dia pun try nak attract aku suh beli handphone S4 Ap Set katanya ada promosi 50%, Harga sebenar RM 799 tp dia boleh bg aku harga RM400 , aku tawar lg dia kataboleh bagi RM 380 tentulah aku teruja nak beli lagipun aku mmg x tahu menahu harga handphone ni.

Pastu dia mula merepek -repek macam -macam , aku malas nak dengar & layan coz masa tu aku nak rush pergi kerja takut terlewat sampai kat tempat kerja, sambil dia merepek-repek dia buat receipt , aku pun terkejutlah sebab dekat bil tu dia tulis RM 380 + RM 499 +RM 499 , aku rasa weird aku pun tanyalah harga handphone ni berapa dia kata you cuma bayar RM 380 je untuk handphone, aku pun legalah dgr apa yg dia cakap , tp bila time aku bayar dia bg tahu aku kena bayar semua jumlah RM 1378,lepas tu aku bgtahu kat dia td you cakap ada diskaun50% I kena bayar 380 je lepas tawar-menawar, tapi sekarng nak bayar RM1378,memang menipu. Dia Kata dia dah bgtahu nak install application kena RM499 dan register Ap RM 499 , padahal dia just bgtahu kalau daftar AP boleh bawa hdphne pergi keluar Negara seperti Korea, Indonesia ,Singapore dan lain-lain tp x bg tahu pun kena bayar untuk daftar dan install application , memang bangsa ******** , lepas tu aku pun tipu dia x de duit, dia kata suh aku bayar ansur-ansuran selama 3 bulan, aku x nak sebab aku tahu aku dah kena kencing, pelbagai alasan aku bg tp da tetap suh aku beli handphone tu ,dia tahan aku dekat 2 jam kat situ dia hold duit aku xnak pulangkan dan paksa aku beli handphone tu walau macam mana sekalipun, last-last aku tipu dia suami aku x bg , dia suh aku bayar ansur- ansuran jugak ,memang cilaka punya **** ,aku x tahu nak buat apa masa tu , aku kol kawan-kawan lelaki aku suh menyamar jd suami aku datang kat kota raya , nasib baik ada sorang mamat ni nak tolong aku menyamar jd suami aku, dia datang ngan kawan dia, mula-mula masa dia bercakap dengan **** **** tu , **** **** tu memperlekehkan aku kat dia dan kawan dia cakap macam-macam pasal aku , macam aku ni bodoh sgt xthu pasal handphone ( memang pun aku bongok sikit pasal smart phone masa tu, tp sekarang tidak lg ). Kawan aku ni org Serawak dia bercakaplah bahasa Serawak ngan Kawan dia (bahasa Serawak kan lain macam sikit kedengarannya ) Pastu **** tu macam annoying tanya dia orang apa, aku rasa kawan aku ni menyirap kot , dia pun kata lah dengan nada yang tinggi dia orang Indonesia, You percaya ke , pastu **** tu rasa macam lain, diapun jawap "U org Malaysialah" sambil gelak-gelak , tahu plak takut *** ni,mula-mula kemain berlagak **** **** ,lepas tu diorng bincang - bincang **** **** still nak tunjuk yang dia betul padahal menipu aku ,last-last aku suh je kawan aku mengaku dia polis, (masa mula-mula dia ada tanya aku nak suruh dia bgtahu kat **** **** tu dia polis x , aku cakap xyah mengaku je jd suami aku tap aku tgk **** **** ni dah melampau sgt memperlekehkan aku, tu aku suh dia bg je tahu yg sebenar dia tu polis caw jsj kat B. Aman), Aku memang geram tahap melampau masa tu, Kwn aku suh dia batalkan pendaftaran handphone tu , **** **** tu suh aku bayar RM15o untuk pembatalan , aku tahu dia tipu mana ada batalkan pendaftaran Ap kena bayar RM150, kawan aku tya aku ok x, aku jawap oklah sebab aku malaslah nak menyusahkan kwn aku nak bertengakar dengan **** **** tu lg pasal handphone,aku bayarlah RM 150 , so dia tolak dari apa yg aku dah bayar td RM380 -RM150, **** **** tu refund kat aku RM 230, kena tipu juga aku RM150, aku fikir x pelah bayar RM150 daripada aku kena pukul dengan dia coz aku selalu jalan kat Kota raya tu kalau nak pergi tempat kerja manat au kot-kot aku terserempak dgn **** **** tu akn dtg, kalau aku x bayar RM150 skrng mana tau dia pukul aku.Takut jugak kan.

Daripada aku kena byr RM 1378 lebih baik RM 150kan, tp aku still x puas hati,kalau dah ****** penipu tetap penipu sekarang ni aku boikot kedai **** **** ni ,semua benda aku akan pastikan beli atau buat kat kedai melayu atau india dulu, dah xde pilihan baru pg kat **** **; ni. Aku xkan halalkan dunia akhirat apa yng kau makan duit aku, aku sumpah 44 juta kali kedai kau kena raid dgn pihak berkuasa ataupun kena rompak bersenjata api@ *** **** yg menipu aku ni mati kena tembak atau kena tetak dan bankcupt . Semoga perniaagan kau bankrup dan terus bankrap peniaga handphone **** **** .

Saturday, December 19, 2015

Nik Royani Royani cari anak perempuan hilang

Nik Royani Royani:  Buat kawan2 semua di Facebook saya. Saya nak mintak tolong jasa baik kawan2 tolong viral kan gambar ni. Ni anak perempuan saya, dia telah di bawak lari oleh lelaki dalam gambar ni. Tempat terakhir saya dapat tahu mereka berada di Johor.Saya mintak tolong sangat2. Kalau sape2 tahu boleh call saya di no 019-2845920 / 019-2453620.

Biennale Symposium : Seni Di Kota di Balai Seni Visual Negara

Berlangsung selama tiga hari, Balai Seni Visual Negara menjemput anda hadir ke Biennale Symposium, "Seni Di Kota" dari 15 sehingga 17 Disember 2015 di Auditorium, Balai Seni Visual Negara. Simposium ini telahpun dirasmikan oleh YBhg Dato Mahadzir Lokman pada 15 Disember 2015.

Sebarang pertanyaan lanjut anda boleh menghubungi 03-4026 7000 (Zanita/Faizal/Zulkarnain). Masuk adalah PERCUMA.

Hazama The Penglipur Lara Live at Hard Rock Café Kuala Lumpur, artis jemputan Zamani

Persembahan Hazama The Penglipur Lara Live at Hard Rock Café Kuala Lumpur (dengan artis jemputan, Zamani) akan berlangsung pada 20 Disember 2015 bermula pukul 9 malam.

Tiket berharga RM65 termasuk satu minuman boleh didapati di pintu masuk kafe berkenaan.

An Evening of Favourite Musicals and Film Themes with National Symphony Orchestra @ ISTANA BUDAYA

Bagi yang sudah menonton (ataupun belum) filem terbaru Star Wars, THE FORCE AWAKENS, hayati semula The Imperial March secara live! Malam ini (19 Disember 2015), Istana Budaya akan mementaskan persembahan “An Evening of Favourite Musicals and Film Themes with National Symphony Orchestra” (di bawah pimpinan konduktor Mustafa Fuzer Nawi) pada jam 8.30 malam di Panggung Sari, Istana Budaya.

Antara lagu-lagu yang bakal dibawakan: Star Wars main theme, Star Wars: The Imperial March, The Dark Knight Rises theme, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, Harry Potter: Hedwig's Flight & Harry's Wonderous World, Tchaikovsky Swan Lake Ballet (from Black Swan), Gladiator (Barbarian Horde. The Battle Earth), Lord of the Ring: The Fellowship. Turut menampilkan persembahan penyanyi Stephen Rahman Hughes dan Jaclyn Victor

Pembelian tiket secara online boleh dibuat di http://redtix.airasia.com/Events/music_of_the_night/ atau hubungi Box Office Istana Budaya di talian 03-40265 558.

Pementasan Jalan Primadona, sebuah muzikal monodrama di KLpac

Saksikan Jalan Primadona, sebuah muzikal monodrama yang sedang berlangsung dari 16 hingga 20 Disember 2015 di The Kuala Lumpur Performing Arts Centre (klpac),  Sentul Park. Arahan, karya dan lakonan Zamzuriah Zahari serta menampilkan Geng Wak Long. Dapatkan tiket di www.ticketpro.com.my atau hubungi 03-4047 9000.

Seorang Primadona seni yang merasakan dirinya tidak lagi disanjung dan dipinggirkan. Disaat namanya ingin dijulang kembali, dia mula mendekatkan diri kepada agama dan nekad ingin meninggalkan dunia seni. Kesedihan dan lara jiwanya mengimbau kembali saat-saat kegemilangannya dan ketokohannya dalam mak yong, tari inai dan pejuang seni tradisional. Meneliti segala liku-liku hidupnya dari 5 tahun tahun berjinak dengan seni yang dihina keluarga dan masyarakat sehinggalah berlaku tanggapan sebaliknya apabila bergelar seorang Primadona. Namun di sebalik genggaman gelaran itu siapa tahu duka lara hidupnya menjadi seorang wanita dalam pelbagai “RUPA SENI HIDUP”. Memainkan lebih dari 8 watak yang mencabar kredibiliti sebagai seorang pelakon, penyanyi, penari dan pendeklamasi puisi tradisional.

FLOH Festival (Fear Love Hope) di Kompleks PKNS, Shah Alam

Entertainment needs art, Art needs heart, Heart needs. . .

FLOH Festival (Fear Love Hope)

It's a brand new day! It's a brand new project! C'mon peeps! This coming Sunday (20 December 2015) @flohfest at Kompleks PKNS, Shah Alam. We all 'Go with the FLOH'.

From 2PM to 6PM.

Performanes by The Muhibbain, Andy Flop Poppy, Caravan of Praise, Azhar Hilmi,  Iman Heart, Azim Gilo (beatboxer), Suka Buska, Ashwad a.k.a @casetwo (grafiti artist) and many more
Special appearance by Arash Mohd.

Plus attractive booths by Kengkawan Project, Cufica, 27 Legacy Tie Dye, Aspa Beauty and Aspire Travel.

www.facebook.com/flohfest
www.facebook.com/kengkawanproject
IG: @kengkawanproject

Hashtag: #flohfest  #findthefloh #feelthefloh #gowiththefloh #kengkawanproject #janganbimbang  #pencinta #panggilanmu

Kuala Lumpur Sci Fi Convention 2015 di Dataran Merdeka [EVENT]

Bagi yang tiada apa plan hujung minggu ini, meriahkan KL Sci Fi Convention 2015 (yang bermula dari 17 hingga 20 Disember 2015), dari pukul 10 pagi hingga 6 petang di Perpustakaan Kuala Lumpur dan Dataran Merdeka.

Apa yang anda boleh jangkakan:
- seminar dari 'penceramah filem terkenal'. Nazim Masnawi bagi ceramah (anda boleh serang dia dengan mikrofon macam Banky Edwards. Well,isn't that true?)
- 10,000 peminat sains fiksyen dijangka memeriahkan acara Kuala Lumpur Sci Fi Convention 2015 yang dianjurkan bersempena tayangan filem ‘Star Wars: The Force Awakens’ di pawagam seluruh negara.
- pameran koleksi vintage sains fiksyen seperti Lego, Gundam, Macross, Transformer.
- Perarakan Jalanan yang menampilkan kostum watak dan tema sains fiksyen popular seperti Star Wars, Star Trek, Robots dan banyak lagi.

Kuala Lumpur Sci Fi Convention 2015 dianjurkan oleh Yayasan Amanah Industri Kreatif Kebangsaan dengan kerjasama DBKL dan turut mendapat sokongan Perbadanan Kemajuan Flem Nasional Malaysia (Finas).

Shahid Afiq dihentam kerana Star Wars

Mengata golongan tua bangka yang minat Star Wars sebagai 'tak realistik', Shahid Afiq menerima makanannya. Dah la pakai tshirt R2D2. Cari publisiti betul.

"Dia pun xlahir lagi masa filem pertama tu."

"Ghey. Real Men watch whatever the f*ck we want."

"Tua bangka ni masa 1st time tonton 'A New Hope' masa umur 7 tahun tak berkelip mata woi. Dah tua2 ni la nak mengembalikan nostalgia lebih dua dekad dulu."

"Fanboy sinetron petang2 ni."

"Ini mesti dia cuma tumpukan pada kapal angkasa, lawan pedang laser, muka2 pelik alien.. dia duk fikir benda tu aje. Dia tak tau pun Star Wars tu umpama hikayat kisah pendekar. Ada pahlawan, ada peramal, ada keturunan yang mempunyai kuasa tetapi terdedah pada kesesatan akal. Ish banyak lagi yg budak kecik macam ko takkan faham la bangang! Ini mesti yg jenis kata 'katun utk budak2', 'filem superhero utk bdk2'."

"Nak realistik tgk porno la..mmg takde trick pun..betul ejaculated semua tu.. yang realistik zaman dia ialah filem2 dan drama2 "suamiku"...kikiki."

"Ni mesti jenis kalau pegi jepun dia jadi bengong sekejap tengok org dewasa pun baca manga.. "

"Macai filem ni. Macai politik dah ramai."

"Lagi pelik kalo budak2 kecik baru nk merangkak minat star wars..ramai plk kt cinema td..x sure parents yg minat ke budak tu yg minat..huuu."

Jualan Cuci Gudang JAKEL : Nah bukti Jakel Shah Alam tengah gila!

If you think of starting a business, right now is the right time. Jakel tengah buat Jualan Cuci Gudang so you'll get kain murah! Jualan Cuci Gudang kat Jakel Shah Alam telah membuatkan makcik makcik gila bayang. Murah sangat siapa suruh. Ini bukan setakat Jualan Cuci Gudang ini cuci semua yang ada. Murah gila!

Amboi bukan jubah je ada sale, baju kurung pun ada! Rambang mata nak pilih baju kurung kat Jakel Shah Alam ni! Design lawa lawa. Yang penting murah!  Sebab aku memang tengah cari jubah murah untuk pergi wedding next week. Hehehe. So Jualan Cuci Gudang la tempatnya. Takpun yang nak kahwin tahun depan boleh cari material untuk buat baju kahwin kat Jualan Cuci Gudang ni. Sesuai betul Jakel Shah Alam buat Jualan Cuci Gudang waktu2 ni. Musim orang kahwin kot. Boleh pi cari baju murah.

Jualan Cuci Gudang tu memang betul nak cuci ke apa? Macam dasyat je aku tengok. Ni memang betul nak cuci gudang. #JualanCuciGudang. Nah last sis belanja. Jangan lupa sebarkan ke mak korang. #JualanCuciGudang

Lepas cuci baju, nak cuci kereta, lepas cuci kereta, nak cuci rambut, lepas cuci rambut, nak cuci gudang. Haha fun betei. Sampai 3 jan di Jakel shah alam weh jangan lupa. Fuyooo betul betul Jualan Cuci Gudang ni. Dekat Jakel Shah Alam ni kan? Jangan salah faham, bukan nak kena cuci gudang betul betul ok. #JualanCuciGudang Ada banyak choices, beautiful colors and eye catching designs! You guys need to come to Jakel! #JualanCuciGudang

Friday, December 18, 2015

Review filem: Star Wars: The Force Awakens #2

(Mengandungi SPOILER)

Saya sempat menonton TFA di panggung J.a.D semalam. Bagi yang tidak akrab dengan Star Wars, filem opera angkasa epik ini mengisahkan pengambaraan watak utamanya, Jar Jar Binks, dalam menjadi Jedi terbaik di seluruh angkasa raya dan juga bagaimana setelah itu berlakunya transisi dirinya ke arah The Dark Side.

[ Baca: ULASAN TERAWAL Star Wars: The Force Awakens OLEH RAKAN MEDIA ]

Dalam TFA, Jar Jar Binks kembali dengan lebih gah di mana (SPOILER) dia adalah identiti sebenar di sebalik topeng Kylo Ren. Pendedahan ini betul-betul mengejutkan saya. Asalnya saya ingatkan Kamarul Baharin.Penonton pasti akan teruja apabila menonton babak-babak yang melibatkan Jar Jar Binks. Salah satu babak yang paling saya suka adalah (SPOILER) sewaktu Jar Jar Binks memperlihatkan suara sebenarnya kepada helmet Darth Vader: "Mesa called Jar Jar Binks. Mesa will finish what you started."

Saya bagi 5/7 bintang.

SINOPSIS: Filem aksi mengembara dan fantasi ini diadaptasi dari buku popular yang ditulis oleh penulis buku siri Star Wars yang tidak asing lagi, George Lucas (Buku? Ini kan memang dari filemnya. Ni saya copy paste dari Cinema Online. Tolong pecat dia sekarang. Pemalas betul nak tulis sinopsis. Gaji nak. Tiket free nak. Pffft!). Kisah pengembaraan saga kembali menemui peminat siri filem ini yang dibintangi oleh Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher dan ramai lagi. Filem ini diarahkan oleh J.J Abrams dan ditulis oleh Lawrence Kasdan.



Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 17 Disember 2015
Genre: Aksi / Pengembaraan / Fantasi
Durasi: 2 Jam 16 Minit
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES MALAYSIA
Pelakon: John Boyega, Daisy Ridley, AdamDriver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Max von Sydow, Lupita Nyong'o, Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Gwendoline Christie, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker
Pengarah: J. J. Abrams

Cikgu Cantik yang sedang viral dan kembarnya

Apa sangatlah Cikgu Cantik yang tengah viral tu...

Korang belum tengok Cikgu Suraya lagi‪.

Instagram: @dayaaaang
Instagram kembar dia: @iamdayaaaang

Cikgu ni mesti simpan cemeti getah kn bam? Hahahahhah... jap tengok phone book! Geng marhaban ok tak? Ramai yang milf... kahkahkah. Aok ambik yang belakang lah ameer, yang tu Kerja biasa2 je, hantaran murah sikit.

#‎hafizhamidonakaamir

Thursday, December 17, 2015

Kedai Makan Seringgit, Air Percuma Hari Khamis

Serba Seringgit. Hari Khamis pula air diberikan percuma. Kedai pun bersih.

Mudah-mudahan pakcik ni murah rezeki. Amin

Lokasi : Terminal Bas Kota Tinggi Tingkat 2, Johor.

Wednesday, December 16, 2015

Foto perkahwinan Nad Zainal dan Muhammad Faliq Amirudin

Nad Zainal telah melangsungkan pernikahan dengan jejaka pilihannya, Muhammad Faliq Amirudin pada 18 Disember 2015.

Malam sebelumnya telah mengadakan Majlis Malam berinai, melalui foto yang dikongsi di instagramnya terlihat kehadiran ramai rakan-rakan artis. Antaranya Anzalna Nasir , Marsha, Sara Ali, Sherry Al Hadad, Siti Saleha dan ramai lagi.

Mari kita sama-sama doakan agar pernikahan Nad Zainal dan suami Muhammad Faliq Amirudin berjalan lancar.‪

Sumber foto: Instagram Nad Zainal/autkazfilm

Berita Jins Shamsuddin Meninggal Dunia Tidak Benar

Berita kematian Jins Shamsudin adalah tidak benar. Baru bercakap dengan Nadim anak Tan Sri Jins Shamsuddin. Kata Nadim, ayahnya sihat dan sedang berehat di rumah, tidak seperti khabar angin yang kedengaran

Sihat walafiat Tan Sri Jins Shamsudin. Menerima kunjungan WHAM, Persatuan Anak Perak dan kenalan lain gara gara viral.

Tan Sri Datuk Dr. Jins Shamsuddin (lahir 5 November 1935) merupakan seorang pelakon, penggiat seni, pengarah filem serta senator Malaysia. Atas bimbingan Tan Sri P. Ramlee, beliau telah berjaya menjadi seorang pelakon yang terkenal pada tahun '50-an dan '70-an. Dilahirkan sebagai Mohamed Jins bin Shamsuddin di Taiping, Perak, nama Senator Tan Sri Datuk Dr. Jins Shamsuddin kini terpahat sebagai legenda yang masih gigih menyumbangkan usaha dan tenaganya dalam pembangunan industri filem Melayu sehingga hari ini.

Filem: ALVIN AND THE CHIPMUNKS: THE ROAD CHIP

Chipmunks kembali menghuru-harakan keadaan. Kali ini, apabila Dave (Jason Lee) mengambil keputusan untuk melamar teman wanitanya di New York, ia membuatkan Alvin, Simon dan Theodore bimbang Dave akan meninggalkan mereka setelah berkahwin kelak. Trio ini kemudian telah merancang untuk menggagalkan lamaran itu walau apa cara sekali pun. Tayangan mulai 24 Disember ini.

n7pfhthWovEu

Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 Disember 2015
Genre: Pengembaraan / Komedi / Animasi
Durasi: 1 Jam 28 Minit
Pengedar: 20TH CENTURY FOX
Pelakon: Jason Lee, Justin Long, Tony Hale,Jesse McCartney, Matthew Gray Gubler
Pengarah: Walt Becker

How To Get The BEST Packages For Alvin and The Chipmunks's Christmas Concert This Dec 2015

9 Movie Scenes That Are Ten Times Better With The Chipmunk Voice

GSC Star Wars : The Force Awaken Giveaway #TheForceisStrongwithGSC

Menangi barangan eksklusif Star Wars setiap hari dari 17 hingga 30 Disember 2015!

Jika anda menonton filem STAR WARS: THE FORCE AWAKENS yang bermula tayangannya hari ini di pawagam Golden Screen Cinemas, pastikan anda simpan tiket anda, ambil gambar tiket tersebut, muat naik di Facebook atau Instagram berserta hashtag #TheForceisStrongwithGSC‬ untuk memenangi barangan eksklusif berupa Kylo Ren FX Lightsaber dan Voice Changer Helmet!

Info lanjut: http://bit.ly/GSCSWGiveaway

[KELAB BUKU] Sandman: Overture (2015)

Perghhhhh.
Gila bapak cantik komik ni!
Baru tahu ada komik secantik ni!
Aku nampak di KINOKUNIYA!
Gila woi.
Tinggi imiginasi ilustrator ni!
Komik je pon!
Tapi dia punya paneling. Wow!
Color vibrant gila.
Aku tengok artwork dia teringat artwork ko!
Aku pergi hari tu, dia display dengan chess set Sandman.
Mau seribu jugak tu!

Art by: J.H. Williams, III
Cover by: Dave McKean, J.H. Williams, III
Written by: Neil Gaiman
Published November 10th 2015 by Vertigo

Published in conjuncture with The Sandman's 25th anniversary, "The Sandman: Overture" is a six issue miniseries that serves as a prequel to the classic ongoing series. Written byNeil Gaiman with art by J.H. Williams III, this mini-series tells the tale of the great cosmic event that weakened Dream of the Endless enough to be captured by a simple human mystic in The Sandman #1.

Emma Maembong turut jual sandwich 20 sen

Ekoran kejayaan 2 budak menjual sandwich 20 sen yang telah menjadi viral, pelakon Emma Maembong tak lepaskan peluang  meniru aksi ini menjual sandwich 20 sen buat orang-orang yang tak berkemampuan kerana bebanan kos sara hidup yang kian meninggi di mana Emma mahu turut dirinya viral sejak tidak mendapat undangan berlakon.

So Azwan Ali!

Untung la makan sandwich. Aku makan megi je malam ni. Jilake Ahmad Maslan makan apa la agaknya. Bugima dia. Emma Maembong tu kalo berselfie dengan ikan kembong pon cantik. Malah buat apa-apa pon semuanya cantik. Termasuk berak.

[TRAILER & POSTER] filem Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Poster karakter Bebop dan Rocksteady, dua musuh terbaru Ninja Turtles, pengenalan watak Casey Jones (lakonan Stephen Amell) dan trailer terbaru filem Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, arahan Dave Green.



Akan datang Jun 2016. Edaran United International Pictures.

Related Posts with Thumbnails