our sponsor

Followers

Sunday, April 5, 2015

Budak perempuan 6 tahun mati jatuh dari tingkat 5 di Kenanga Wholesale City

"There's not a year that goes by, not a year, that I don't read about some escalator accident involving some bastard kid which could have easily been avoided had some parent -- I don't care which one --but some parent conditioned him to fear and respect that escalator!" -Brodie, Mallrats (1995)

Berita terkini budak mati jatuh di KenangaWholesale City Mall pada 3 April 2015. Menerusi laman sosial, kini tersebar foto seorang kanak-kanak perempuan yang berusia 6 tahun maut jatuh dari tingkat 5 susulan tergelincir dari eskalator pusat beli belah terbabit. Difahamkan, insiden dipercayai kira-kira pada pukul 3.00 petang Jumaat ketika kanak-kanak malang berkenaan terlebih dulu bermain di kawasan sekitar eskalator sebelum terjatuh dari ketinggian lima tingkat. Mangsa maut serta merta susulan mengalami kecederaan parah dibahagian kepala.

Mangsa yang dikenali sebagai Nurhayada Sofia Musa maut di tempat kejadian kerana kecederaan parah di kepala.Menurutnya, siasatan awal polis mendapati bahawa kanak-kanak tersebut jatuh dari tingkat dua hingga ke aras bawah tempat meletak kenderaan.Kanak-kanak terbabit bersama ibu bapanya dikatakan bermain di sekitar eskalator sebelum terjatuh dari ketinggian lima tingkat.Kes itu diklasifikasikan sebagai kematian mengejut dan mayat kanak-kanak itu dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.

No comments:

Related Posts with Thumbnails