our sponsor

Followers

Wednesday, April 22, 2015

[ULASAN FILEM] Avengers: Age of Ultron

Ulasan ringkas penulis kami, Nazri Ahmadeus tentang filem AVENGERS : AGE OF ULTRON (melalui Instagram ) selepas premiere filem ini semalam di GSC 1Utama: "Sambil menikmati biskut Asgard sbg hidangan lewat malam post premiere #Avengers #AgeofUltron, filem ini boleh dirumuskan sbg penuh dengan elemen kasih sayang, kali ini Avengers AoU meneroka tema kekeluargaan dgn lebih mendalam yg tiada dlm filem2 MCU sebelum ini kecuali dlm Thor (tapi itu lebih kepada broken family dan gila kuasa) dan bakal dikembangkan lagi melalui Ant-Man. Ia juga sebuah cereka tentang makhluk yg mempersoalkan penciptanya (no, im not refering to that robot or AI per se)."

Plot: Apabila program keselamatan yang dicipta oleh Tony Stark menjadi tidak terkawal dan kejadian tidak diingini berlaku, Tony, Thor, Hulk dan rakan pasukan Avengers lain kembali bergabung serta dua lagi individu baru yang mempunyai kuasa luar biasa iaitu Pietro dan Wanda Maximoff. Dunia kini bergantung kepada pasukan Avengers untuk menentang Ultron yang mahu menghapuskan manusia dari muka bumi.

Klasifikasi: P13
Genre: Aksi / Pengembaraan / Fantasi
Pengarah: Joss Whedon
Pelakon: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Cobie Smulders, Samuel L. Jackson, James Spader, Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson

AVENGERS: AGE OF ULTRON ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia secara rasmi mulai hari ini, terbitan Marvel Studios, edaran Walt Disney Pictures Malaysia.

No comments:

Related Posts with Thumbnails