our sponsor

Followers

Tuesday, June 30, 2015

Selepas digertak Rani Kulup, baru Azwan Ali nak minta maaf kat Restoran Menate steak hub?

Laman Twitter sejak beberapa hari ini heboh memperkatakan kisah ‘persengketaan’ antara Azwan Ali dan peminatnya di atas satu perselisihan faham mengenai cadangan tempat makan.

Kisah bermula apabila Azwan salah sangka peminat bernama Nur Azira Wazi Azman mengutarakan kata-kata kejian kepadanya yang memang bodoh, yang sebenarnya merupakan nama sebuah restoran, Me'nate. Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! Azwan ali bodoh!! Azwan ali bodoh !! yang memang bodoh dilihat terus mengeluarkan kata-kata kesat dan maki hamun terhadap Azira  yang berterusan dalam bentuk beberapa siri tweet makian serta pelbagai muat naik video di Instagram.

Ekoran kasihan terhadap nasib Azira, pemilik restoran yang diperkatakan iaitu Me'nate Steak Hub, Chef Mustaffa Othman menjemputnya untuk makan percuma di restoran itu.

Assalamualaikum.
First of all, I nk berterima kasih because viral kan that case. Hehehe yeayyy dari situ laa we'oulss sekeluarga dapat special invitation from 5 star steak house bebbb for iftar! Secara jujurnya, tak mampu den nak membayor makan sampai RM4k ( bills for iftar today ). Biar la kita ni low profile sikit, jangan nak GAHH manjang, soon HATERZZZ yang ramai hokey! Thanks shoutout to Chef Mustaffa (Master Butcher Chef/Founder), Me'nate Steak Hub, Ampang Jaya. Owner tersangat la peramah melayan saya sekeluarga seperti VVIP sepanjang disana! Steak yg disajikan untuk kami sangat sedap, soft, dan terasa zassss herb dia! Juicyy juicy steak dia, terasa meleleh masa kunyah daging2 dia. Oh my over tau i cerita. Hahaha tapi this is fact okay!!

Tidak terhenti setakat itu, Azwan yang memang bodoh berterus mengeluarkan kata-kata makian di Twitter yang memperlekehkan situasi itu dan langsung tidak menghiraukan permohonan maaf Chef Mustaffa terhadap kekeliruan nama premisnya.

Isu ini menarik perhatian Presiden Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM), Abdul Rani Kulup. Beliau menyatakan akan membuat laporan polis atas kelantangan mulut Azwan kecuali pengacara itu meminta maaf terlebih dahulu.

“Ayah bagi tempoh masa seminggu untuk dia berbuat demikian, sekiranya dia masih gagal untuk minta maaf, ayah akan lapor pada pihak berkuasa,” ujar Abdul Rani.Sehubungan dengan amaran itu, Azwan dilihat telah memuat naik satu kapsyen panjang di laman Instagramnya yang dilihat sebagai permohonan maaf.

Ye ke maaf? Macam tak ikhlas je.

Bagi yang berkeinginan mencuba steak Me'nate, ini alamatnya:
Me'nate Steak AMPANG JAYA
16, Jalan Kerja Air Lama Satu, Taman Shuet Liang 68000 Ampang, Selangor

Me'nate Steak Hub SETAPAK
D-02-01 Starpac Point, Jalan Genting Klang, Taman Ibu Kota 53300 Setapak, KL ㅤㅤ

Me'nate Steak Hub WANGSA MAJU
No. 25, Jalan Wangsa Delima 12, Wangsa Maju 53300 KL

TEL: +60 12-911 1777

FACEBOOK: www.facebook.com/MenateSteakHub

INSTAGRAM: @menatesteakhub

..........................................

Monday, June 29, 2015

Jangan Lantik Badut Jadi Menteri

SHAH ALAM -  Sekiranya rombakan Kabinet dilakukan, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak disaran melantik menteri di kalangan anak muda yang bersih, cerdik dan beriman supaya boleh memacu negara kita ke depan.Pensyarah Sains Politik Univeristi Kebangsaan Malaysia (UKM), Penganalisis politik, Prof Madya Datuk Dr Mohamad Agus Yusoff berkata,‎ sudah tiba masanya menteri yang dilantik memahami denyut nadi rakyat dan bukannya dari golongan yang bercakap seperti tin kosong.“Lantiklah menteri yang dapat memahami kesempitan hidup rakyat dengan keadaan ekonomi sekarang. Jangan lagi melantik menteri yang mengeluarkan kenyataan seperti badut,” katanya kepada Sinar Online.

Terdahulu sebuah portal melaporkan, Najib telah memberi bayangan kemungkinan akan ada rombakan Kabinet tidak lama lagi.Najib, ketika menjawab mengenai  spekulasi itu, tidak menafikannya dan menggesa orang ramai bersabar.

"Tunggulah," katanya dalam sidang akhbar di Kuala Lumpur selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Umno baru-baru ini.

Sementara itu Agus ketika bercakap mengenai cadangan seorang pemimpin yang mahu kedai mamak tidak beroperasi 24 jam sehari, beliau mempunyai pendapatnya sendiri.

“Saya bertanya, bagaimana dengan karaoke, kelab malam dan disko yang dibuka sampai ke pagi? Tak hendak tutup ke tempat seperti ini? Jika tutup restoran 24 jam, bagaimana kita hendak mengisi kekosongan perut rakyat yang bekerja pada sebelah malam? Mengapa harus disekat hak rakyat untuk makan dan berniaga?” katanya.

Terbaharu, Najib berkata, kerajaan menolak cadangan tersebut dan menegaskan kedai mamak akan terus beroperasi 24 seperti biasa.

Sumber: SINAR HARIAN

Kenapa larangan pakai seksi ke Bazar Ramadan perlu dikuatkuasakan

Gara-gara nasi lemak..popia jd basah. Abang ke bazar mencari nasi lemak.... tapi bukan nasi lemak yang ittew....

Ibu tiri lawa yang dera anak tiri, Nur Zuliana Zaara Zulkifli 5 tahun patah tulang ditangkap akhirnya

Bapa kandung dan ibu tiri kanak-kanak perempuan yang didera, ditahan reman empat hari mulai hari ini bagi membantu siasatan berhubung kes itu. Nur Zuliana Zaara Zulkifli, 5, didera di Rantau Panjang, Pasir Mas sehingga menyebabkannya mengalami kecederaan serius termasuk patah 10 tulang rusuk, tulang belakang, bahu kanan selain tulang pinggulnya berubah kedudukan.

Foto: ZULKARNAIN KAMARUDDIN / Bernama

Komen Chef Mustaffa, pemilik Menate steak selepas Azwan Ali menghinanya, Azwan Ali keluar video mahu ditampar

Pemilik Me'nate Steak House telah memberi respon dengan memberi sedikit komen tentang isu yang melanda Azwan Ali yang dilihat meroyan secara tiba-tiba kepada seorang gadis.

Chef Mustaffa yang lebih mesra di sapa Pak Mus telah memberi komen yang menyebabkan ramai terperanjat kerana kata-katanya yang penuh merendah diri langsung berbeza dengan sikap bodoh sombong Azwan Ali.

Jom baca komen dari Pak Mus tentang kontroversi yang dikaitkan dengan restorannya:

Mungkin si Azwan Ali tidak kenal dengan Pak Mus namun caranya memandang hina restoran Menate Steak House memperlihatkan betapa sempit dan ceteknya pemikirannya.

Pak Mus yang merupakan pakar daging pernah berkerja dengan Ratu Elizabeth dan sememangnya layak mempunyai gelaran Master Butcher.

Salute kepada Pak Mus dan Menate Steak House. Semoga peniagaan Chef Mus semakin berkembang maju.

Ini antara komen paling sadis dari Azwan Ali:

Syaitan dah tak ada.. Mungkin, Si Azwan Ali ini ingin mengambil tugas syaitan di bulan Ramadhan ini.

Selepas dikiritk satu Malaysia akan sikap biadapnya, sekali lagi Azwan Ali mengeluarkan video minta ditampar.

Ya Allah, kenapa lah Azwan Ali ni eh?

Sumber: infokini.my

Bagi yang berkeinginan mencuba steak Me'nate, ini alamatnya:
Me'nate Steak AMPANG JAYA
16, Jalan Kerja Air Lama Satu, Taman Shuet Liang 68000 Ampang, Selangor

Me'nate Steak Hub SETAPAK
D-02-01 Starpac Point, Jalan Genting Klang, Taman Ibu Kota 53300 Setapak, KL ㅤㅤ

Me'nate Steak Hub WANGSA MAJU
No. 25, Jalan Wangsa Delima 12, Wangsa Maju 53300 KL

TEL: +60 12-911 1777

FACEBOOK: www.facebook.com/MenateSteakHub

INSTAGRAM: @menatesteakhub

..........................................

Gadis bertudung mahukan blowjob?

Sebab itulah pentingnya ingelish edukesyen..

Santapan terakhir raja kipidap - Band metal Rani Kulup dan Amran Fans

Nama asal Amran dalam band ialah Amran Ran Bye sebagai drummer manakala Rani Kulup digelar Raneer Hashirim atau Rani Pestilence.

[VIDEO] Laki baju belang gaduh di jalan Summit USJ Subang sampai bawa keluar kerambit dan tunjal dahi‪

Sebuah video yang dimuatnaik kurang 24 jam lepas menampilkan seorang lelaki berbaju belang menggertak dan memukul seorang pengguna jalan raya kini viral.

What you need is some Metal (Heavy, Death, Black or whatever as long as its metal) in your car stereo as study suggest that some doses of Metal music makes you calmer.

Dulu pernah kena macam ni juga, saya ada buat kesilapan memandu. Pakcik (ya, pakcik!) dari kereta tu telah datang ke kereta saya dan maki hamun. Saya buka sikit cermin. Sempat dia tunjal ke dahi saya sekali. Saya angkat tangan isyarat minta maaf. Dia cuba buka pintu tapi berkunci. Nasib baik lampu pun bertukar hijau, saya pun bergerak. Dia folo dan saing tepi sambil jeling tajam sambil mulut kumat kamit.

Kenapa saya tak melawan? Sebab saya yang salah dan saya minta maaf. Dan kalau saya melawan, salah satu antara dua akan berlaku, dia tersungkur atau saya tersungkur. DAN YANGPALING PENTING, sepanjang masa dalam kereta, hanya muzik Metal yang berkumandang menjadikan saya lebih tenang dan rasional.

Download telemovie Pesan Dari Tuhan arahan Erma Fatima #PesanDariTuhan

Portal penstriman drama dan filem iFlix membuka ruang kepada tayangan drama ‘Pesan Dari Tuhan’ yang sebelum ini tidak dapat ditayangkan di sebuah stesen televisyen swasta susulan isu penapisan.

Klik gambar.

Sunday, June 28, 2015

Pengalaman Nur Azira Wazi Azman Makan Steak Menate Selepas Dicarut Diva Azwan Ali

Assalamualaikum.
First of all, I nak berterima kasih kat Oh!Media because viral kan that case. Hehehe yeayyy dari situ laa we'oulss sekeluarga dapat special invitation from 5 star steak house bebbb for iftar!

Secara jujurnya, tak mampu den nak membayor makan sampai RM4k ( bills for iftar today ). Biar la kita ni low profile sikit, jangan nak GAHH manjang, soon HATERZZZ yang ramai hokey!

Thanks shout out to Chef Mustaffa (Master Butcher Chef/Founder), Me'nate Steak Hub, Ampang Jaya. Owner tersangat la peramah melayan saya sekeluarga seperti VVIP sepanjang di sana! Steak yang disajikan untuk kami sangat sedap, soft, dan terasa zassss herb dia! Juicyy juicy steak dia, terasa meleleh masa kunyah daging2 dia. Oh my over tau i cerita. Hahaha tapi this is fact okay!!

Kedai dia ada 3 branch which are at Ampang Jaya, Wangsa Maju and Setapak. Sila la kesana bagi pengemar steak, tak rugiiiii. Suasana sangat exclusive. Selesa.Terima kasih juga kepada SEMUAAAA yang memberi POSITIVE FEEDBACK. TERIMA KASIH! TERIMA KASIH.

P/s: ORANG YANG TERBUKA FIKIRAN DIA TIDAK AKAN MELULU DENGAN SESUATU PERKARA HINGGA MEMAKAN DIRINYA SENDIRI. LEBIH BAIK BERDIAM DARIPADA MELATAH SEHINGGA MENJATUHKAN AIR MUKA SENDIRI. HUSNUZON IS IMPORTANT.

Bagi yang berkeinginan mencuba steak Me'nate, ini alamatnya:
Me'nate Steak AMPANG JAYA
16, Jalan Kerja Air Lama Satu, Taman Shuet Liang 68000 Ampang, Selangor

Me'nate Steak Hub SETAPAK
D-02-01 Starpac Point, Jalan Genting Klang, Taman Ibu Kota 53300 Setapak, KL ㅤㅤ

Me'nate Steak Hub WANGSA MAJU
No. 25, Jalan Wangsa Delima 12, Wangsa Maju 53300 KL

TEL: +60 12-911 1777

FACEBOOK: www.facebook.com/MenateSteakHub

INSTAGRAM: @menatesteakhub

..........................................

Typo tahap meninggal dah ni

Selamat berpuas semua

Resepi Apam Balik yang mudah sempena Ramadhan

SHARE RESEPI APAM BALIK

Sementara tunggu waktu berbuka ni saya share resipi terbaik kuih apam balik :

CARANYA IALAH

1. Beli apam

2. Balik

Telur ayam palsu dikesan di bulan Ramadan

OMG!!! This time's our turn tricked!! Telur ayam palsu di depan mata!! hu3 alamak 'makk aai…dah banyak mane kita telan ni makk… Dari segi bentuk telur nampak pelik sikit… Bila dipecahkan telur kuning terus tercampur dengan telur putih… Langsung tak bau apa…hanyir pun tidak! My mom terkejutt dengan kepelikan tuu…

Then, kitorang perhatikn selaput dekat kulit telur tu memang keras macam plastik @ kertas pun ada… Lepas tu i pergi rebus telur dan you see by ur own eyes…??? Telur tu takda ruang udara selepas dikupas kulitnya… Rasa kenyal pada telur putihnya… Haisst macam2 dunia sekarang!! Yang pelik lagi…ada bau wangi pada kulit telur tu selepas direbus… haayoo..!!

PERHATIAN KEPADA WARGA POKOK SENA,, ALOR SETAR KEDAH,, BERHATI2 SEMASA MEMBELI BARANG… YELAHH SEKARANG KAN BANYAK BARANG FAKE DAN BERBAHAYA… my mom beli telur tu dekat psar mini yang berdekatan…

Just for share. .

Sharing is Caring:)

Restoran Menate steak yang dihambur cercaan oleh Azwan Ali

“Sundal bertudung paling binatang #menyalak real anjing! #puiii puashati tak neraka?” tulis Azwan.

Sudah tentu ramai yang kenal dengan Haji Azwan Ali, seorang selebriti "otai", pengacara, pelakon sensasi serba "glamour" yang menggelarkan dirinya sebagai "Diva AA", kan?

Sejak dari dahulu, Azwan sememangnya tak pernah kering dari kontroversi, sama ada kontroversi itu tercetus oleh keadaan sekelilingnya atau dia sendiri yang akan mencetus kontroversi bagi pihak dirinya.

Jika singgah di laman sosial miliknya, khususnya Twitter, dia sering dikritik kerana keceluparan mulutnya yang terkenal "lazer" sama ada melalui siaran media televisyen dan akhbar mahupun di media sosial.Namun kisah terkini selebriti "panas" itu menyaksikan dia dijadikan bahan lawak di ruang maya internet sehingga dia sendiri seolah "surrender" setelah tindakannya memaki seorang peminat wanita mendapat perhatian umum.Dimaki hamun olehnya itu sesuatu yang biasa buat netizen. Itu fakta benar.Namun kali ini yang kelakarnya, mangsa kepada Diva AA kali ini tidaklah melakukan apa-apa provokasi pun, malah berniat baik kerana cuba membantu Azwan.

Ceritanya, bekas pengacara program gosip nombor satu Melodi, itu telah mengemas kini status laman Twitter peribadinya dengan bertanyakan cadangan tempat bagi mendapatkan stik terbaik untuk berbuka puasa.

“Slm. Nak steak la today! Cari cafe yang tak sesak melayu jebawok! Any ideas?” tulis Haji Azwan.

Tweet tersebut kemudiannya dibalas oleh salah seorang peminatnya, Nur Azira dengan menulis, “menate”.Tidak menunggu lama selepas itu, Azwan membalas cadangan tersebut dengan bertubi-tubi makian.

“Sundal bertudung paling binatang #menyalak real anjing! #puiii puashati tak neraka?” maki Hj Azwan.

Memang berapi betullah Diva AA apabila pengguna tersebut tulis "menate" dan kami berpandangan bahawa mungkin Haji Azwan berpandangan perkataan itu dirujuk bagi loghat negeri di Pantai Timur yang bermaksud "binatang".

Tapi nampaknya prasangka Haji Azwan itu meleset. Rupa-rupanya, wanita berkenaan sebenarnya langsung tidak mengutuk mahupun bergurau kasar dengan Azwan tetapi memberi cadangan yang diminta Azwan sebelum itu.Bagaimanapun, Nur Azira sempat kemudiannya membalas, “I means steak house MENATE la Diva. Apa ni?”

"Menate" sememangnya wujud dan antara tempat terbaik untuk mendapatkan stik terbaik yang diidamkan Haji Azwan. "Me’nate Steak House" merupakan sebuah restoran stik eksklusif yang dimiliki oleh Mustaffa Othman, bekas pakar daging di Istana Bukchingham di London yang terletak di Wangsa Maju dan Ampang.

Kasihan benar dengan nasib Nur Azira. Niat murninya untuk membantu HajiAzwan, tapi tiba-tiba disalah erti oleh Azwan Ali dan dimaki hamun secara percuma di bulan Ramadhan!

Isu tersebut kemudiannya telah menjadi panas di Twitter dan Facebook di mana ramai warga netizens di seluruh negara menempelak Azwan kerana tidak peka terhadap jawapan yang diberikan wanita terbabit. Mungkin tidak tahan malu pada diri sendiri dan dikutuk ramai pihak, Azwan dikatakan telah mengambil keputusan untuk meletakkan mod privasi terhadap akaun Twitternya.Paling menarik, hikmah dari kejadian tersebut, dengan kehendak Allah SWT, Nur Azira dan keluarganya telah mendapat mesej dari Me’nate Steak House sendiri yang menjemputnya mereka sekeluarga untuk menjamu selera di situ.

Yang pasti, sah-sah Azwan Ali tak dijemput dan takkan jejak kaki ke Restoran Steak yang high class itu!!!!

Respon dari Azwan Ali yang bongkak dan masih tak sedar diri.

Bagi yang berkeinginan mencuba steak Me'nate, ini alamatnya:
Me'nate Steak AMPANG JAYA
16, Jalan Kerja Air Lama Satu, Taman Shuet Liang 68000 Ampang, Selangor

Me'nate Steak Hub SETAPAK
D-02-01 Starpac Point, Jalan Genting Klang, Taman Ibu Kota 53300 Setapak, KL ㅤㅤ

Me'nate Steak Hub WANGSA MAJU
No. 25, Jalan Wangsa Delima 12, Wangsa Maju 53300 KL

TEL: +60 12-911 1777

FACEBOOK: www.facebook.com/MenateSteakHub

INSTAGRAM: @menatesteakhub

..........................................

Thursday, June 25, 2015

Related Posts with Thumbnails