our sponsor

Followers

Wednesday, March 2, 2016

Preview filem: THE KID FROM THE BIG APPLE

Filem The Kid from The Big Apple ( 我來自紐約 ) mengisahkan tentang seorang kanak-kanak, Sarah yang dibesarkan di New York melawat Malaysia buat pertama kali untuk tinggal bersama datuknya, Gen. Seterusnya, pelbagai pertempuran budaya dan tradisi yang mencuit hati berlaku dan dalam masa yang sama, Sarah juga mengetahui mengapa hubungan ibunya, Sophia dan datuknya renggang sejak dia dilahirkan.

Filem ini diarahkan oleh Jess Teong, juga produser untuk filem Paper Moon (2013) yang telah memenangi anugerah Filem Bukan MelayuTerbaik di FFM26. Filem ini dibintangi oleh pelakon popular Hong Kong, Tommy Tam (Ti Lung) dan Jessica Hester Hsuan, serta pelakon dari Malaysia: Tan Qin Lin dan Tan Jason, sebagai watak utama.

Baru-baru ini, The Kid From The Big Apple telah merangkul beberapa anugerah di Festival Filem Antarabangsa Macau ke-7, seperti Penulisan Skrip Terbaik, Pelakon Baru Terbaik, Pelakon Terbaik dan Pelakon Pembantu Terbaik. Seterusnya ia bakal ditayangkan di Festival Filem Asia Osaka ke-11.

Peminat filem di Malaysia bakal menyaksikan filem ini yang akan ditayangkan di pawagam mulai 10 Mac ini edaran GSC Movies.

Saksikan trelernya: http://youtu.be/F6c2NAhTeeQ

Tarikh tayangan: 10 Mac 2016
Bahasa: Mandarin, Inggeris
Genre: Drama, Comedy
Pengarah: Jess Teong
Pelakon: Tommy Tam, Tan Qin Lin, Tan Jason, Jessica Hester Hsuan, Ling Tang, Kelvin Leong, Lenna Lim

No comments:

Related Posts with Thumbnails