our sponsor

Followers

Monday, October 31, 2016

Sarimah Jaafar mengutuk Nasi Lemak Anak Dara di Facebook

Kak Sarimah nak femes hari ni.

Kira ok la RM3.50. Nak sangat nasik lemak branded Nasi Lemak Anak Dara Official kan? Akak tau, kat KL jangan harap nak dapat RM3.50 tengah barang naik ni. Mau RM5-RM6. KOH KOH KOH! Kalau saya RM3.50 buat sendiri dapat side dish mac and cheese, greek salad dan kupon Starbucks.

Anak dara pun bagitau di Facebook kesihatannya tak mengizinkan. Mungkin tukang kebun sekolah di hadapan rumahnya yang gantikan buat nasi lemak itu.

Kan lebih baik jika bincang dan terus-terang tentang hal nasi lemak tu. Buat apa nak AIB kan orang lain??? Tapi ye la zaman sekarang VIRAL DULU, BINCANG KEMUDIAN.

Maaf sekadar peringatan. Kita sesama islam digalakkan ikhlas di dalam apa² pun. Pada saya yang bermasalah patut berbincang dengan peniaga, kalau betul jujur untuk menegur. Bukan viral macam ni. 

Ingat jangan sesekali menutup periuk nasi org. Tak takut ke kalau periuk nasi kita ditutup Allah nanti. Menegur biar ikhlas untuk membina bukan menjatuhkan.

Bagi peniaga pula, bila Allah dah permudahkan jangan pula mengambil kesempatan. Meniaga perlu jujur, jangan taksub mencari keuntungan sampai lupa tanggung jawab. Akhirat nanti akan ditanya apa yang dilaksanakan didunia ni.


Pemansuhan peribahasa BAGAI MENATANG MINYAK YANG PENUH

Pemansuhan peribahasa yang tidak boleh lagi digunakan:

*BAGAI MENATANG MINYAK YANG PENUH.*

Ianya perlu ditukar kepada peribahasa baru:

*MENATANG, MINYOK NAIK PULOK DOHH..*

Berbalas pantun dedak dengan bijan #bajet2017

Dedak pun bukan, umpan pun bukan....

Jadahnye minyak semua naik ni setannn...

Firim @fifirimau yang bodoh dan tak sensitif [TWITTER]

Apa benda kau bodoh sangat ni?

Izinkan aku melempang dirimu.

Sunday, October 30, 2016

Effa Kasim pemakan dedak dikecam kerana sokong BR1M

Tu la salah seekor lembu yang sokong. Sampai tak reti apa. Duit brim tu duit rakyat. Cukai sana,cukai sini.
Orang bahlul macam ni jangan dilayan je...kita lak sama banggang...dah lebih makan dedak..ni jadinya..banggggggang...

Saturday, October 22, 2016

#gengmerufoodchannel : Nasi Lemak yang bukan Nasi Lemak Anak Dara tapi Harus Viral

Ini yang selayaknya untuk kita viralkan..
KEKURANGAN BUKAN HALANGAN..
#gengmerufoodchannel
Nasi lemak, kuih muih dan lain lain..
Setiap hari isnin hingga jumaat..
Jalan Restu 2, Taman Sri Putri, Meru..
Nama dia Firdaus, sama macam saya..
Tapi dia lebih rajin..
semangat lebih tinggi..
Jom support ramai2 !

Poster filem THE WAILING edisi UK

Poster filem THE WAILING untuk pasaran UK mulai 25 November ini.

THE WAILING kini di pawagam edaran 20th CenturyFox.

Related Posts with Thumbnails