our sponsor

Followers

Monday, October 31, 2016

Sarimah Jaafar mengutuk Nasi Lemak Anak Dara di Facebook

Kak Sarimah nak femes hari ni.

Kira ok la RM3.50. Nak sangat nasik lemak branded Nasi Lemak Anak Dara Official kan? Akak tau, kat KL jangan harap nak dapat RM3.50 tengah barang naik ni. Mau RM5-RM6. KOH KOH KOH! Kalau saya RM3.50 buat sendiri dapat side dish mac and cheese, greek salad dan kupon Starbucks.

Anak dara pun bagitau di Facebook kesihatannya tak mengizinkan. Mungkin tukang kebun sekolah di hadapan rumahnya yang gantikan buat nasi lemak itu.

Kan lebih baik jika bincang dan terus-terang tentang hal nasi lemak tu. Buat apa nak AIB kan orang lain??? Tapi ye la zaman sekarang VIRAL DULU, BINCANG KEMUDIAN.

Maaf sekadar peringatan. Kita sesama islam digalakkan ikhlas di dalam apa² pun. Pada saya yang bermasalah patut berbincang dengan peniaga, kalau betul jujur untuk menegur. Bukan viral macam ni. 

Ingat jangan sesekali menutup periuk nasi org. Tak takut ke kalau periuk nasi kita ditutup Allah nanti. Menegur biar ikhlas untuk membina bukan menjatuhkan.

Bagi peniaga pula, bila Allah dah permudahkan jangan pula mengambil kesempatan. Meniaga perlu jujur, jangan taksub mencari keuntungan sampai lupa tanggung jawab. Akhirat nanti akan ditanya apa yang dilaksanakan didunia ni.


No comments:

Related Posts with Thumbnails