our sponsor

Followers

Saturday, July 1, 2017

‘Jangan Sampai Aku Jumpa Kau Perempuan Miang, Aku Bunuh Kau Nanti’ : Wany Hasrita Terima Ugutan Bunuh di Instagram

Penyanyi lagu hit Menahan Rindu yang semakin meningkat naik namanya dalam industri seni tanah air, Wany Hasrita telah menerima ugutan bunuh menerusi beberapa komen dan mesej di laman instagram miliknya.

“Kejadian ini berlaku tiga minggu lepas. Saya diganggu oleh seorang peminat fanatik menerusi mesej dan komen di laman Instagram. Dia menghantarkan komen dan mesej yang berbunyi seperti, ‘jangan sampai aku jumpa kau perempuan miang, aku bunuh kau nanti’. Hampir tiga kali saya menyekatnya di laman Instagram dan dia tetap akan muncul dengan nama yang lebih kurang sama dan mengganggu saya.“

"Sebagai solusi, saya mengambil tindakan dengan menyimpan segala‘screen shot’ komen dan mesej yang dia hantar kepada saya. Saya juga memberi amaran kepada dirinya. Saya katakan kepadanya, negara kita ada undang-undang dan pihak berkuasa pasti akan dapat mencari siapakah dia Akhirnya, saya langsung tidak melayan mesej dan komen peminat tersebut dan dia pun telah berhenti mengganggu saya. ,” katanya. Sungguh babi peminat ini. Tak layak dipanggil peminat. Nama kemain Rabiatul Adawiyah tapi tiada ciri Islamik langsung dengan mencarut maki hamun pukimak kau babi hanjeng macam lagu Naratu. Mesti laki dia gatal menggoda Wany lalu dia panas dan menyerang penyanyi itu di Instagram malah di Facebook juga. Meroyan je kerja. Pasti beliau seorang yang huduh, gemuk, berbody macam tong dram bila bersanding runtuh pelamin. Ooppsss.... 

Wany juga mengatakan yang dia masih lagi mencuba untuk menyesuaikan diri dengan populariti yang sedang diterima olehnya semenjak lagu single pertamanya, Menahan Rindu mendapat sambutan yang hangat daripada peminat dan dia juga mahu mengambil langkah berhati-hati.

“Saya menyedari impak lagu Menahan Rindu membuatkan nama saya lebih dikenali. Saya bersyukur dengan kurniaan rezeki yang telah ditetapkan oleh Allah. Saya sedang menyesuaikan diri dengan apa yang terjadi sekarang. Saya juga mengambil langkah berjaga-jaga dengan setiap tindakan yang saya lakukan. Apa yang penting, saya mahu berusaha dengan lebih kuat agar apa yang saya kecapi sekarang tidak bersifat sementara atau ‘one hit wonder’. Saya mahu lebih fokus dalam mencipta produk berkualiti agar apa yang saya sampaikan dapatditerima ramai,” ujarnya lagi.

Dengarkan lagu raya Lebaran Terindah terbaru dari Wany Hasrita.

No comments:

Related Posts with Thumbnails